Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (695)

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Dávám čtyři jen kvůli příšerně nesymatické neherečce Lence Dusilové, jinak je tohle jedna z NEJ co se urodila v českém rybníčku hned po Pustině, a je mi moc líto, že to tak zdejší oslavovatelé konzumu nejsou schopni brát!

plakát

Adikts - Průvodci (2024) (epizoda) 

dopravní nehoda i smrt jedné z postav poměrně zbytečná.

plakát

Chudáčci (2023) 

Emma Stone objevuje sex a svět, Mark Ruffallo je slizký úchyl a Willem Dafoe je Bůh. Je to vlastně Střihoruký Edward s ženskou postavou, vizuál je naprosto podmanivej, dochází na opravdu mnoho kamerových hrátek, rybí oka a rozmazaná pozadí included. Tradermarkem Latimose jsou již různá zmutovaná zvířátka i převtělování do nich, podobně jako v Humrovi. V podstatě každá scéna ve filmu je meme materiál, taky se jedná asi o nejvtipnější snímek režiséra, hlášky hlavní hrdinky jsou super. Přesto mi tam "něco" chybělo a "Favoritku" s podobným obsazením stavím o něco výš. Každopádně Emma Stone zasloužený oskar, a už jen kvůli jejímu fyzickému výkonu stojí snímek za pozření. Nejstravitelnější film tohoto režiséra pro běžnějšího diváka.

plakát

Její tělo (2023) 

Chudák holka / žena to neměla jednoduchý.  Navíc jsem stále srovnával dokonalé křivky Natalie Germani s její hollywoodskou kolegyní Jennifer Lawrence a našinec Natálie mi z pomyslného duelu vycházela líp.  Líbila se mi role mámy,  nelíbila se mi za všech okolností nevýrazná a nezajímavá Denisa Barešová, která mi spíš kazila už Jana Palacha. Hudba Aid Kida mohla být výraznější a méně kytarová ale dala se. Suma sumárum hodnotný český snímek  který si 58 procent nezaslouží.

plakát

Matrix Generation (2023) 

Fádní nezáživná blbinka působící jako studentský projekt. Autor míchá jabka s hruškama a nebojí se do Matrixu narvat i Donalda Trumpa. Podobně zbytečný počin jako díl čtvrtý filmu o kterém je řeč.

plakát

Nic ve zlým (2023) 

Ze snímku na mne celkem dýchla atmosféra filmu podobného ražení, a tím byla jednoznačně Sexbomba odvedle, rozdíl mezi filmy ale nečiní jen skoro 20 let, ale taky starší a notně opotřebovanější Jennifer Lawrence. Ta se tu snaží svést nedotknutého mladíka, ale těžko říct jestli se jí daří lépe než tehdejší ultrahot Elishe Cuthbert. Upřímně jsem z full frontalu Jennifer byl spíše v rozpacích, a vedl u mě spíš k povzdechu, že je trochu smutné o kolik ženy stárnou rychleji než muži. Čím jsem byl naopak potěšen byla všudypřítomná sranda z dnešní mladé generace a její závislosti na telefonech a potřebě vše dokumentovat, mnohdy bez jakýchkoliv party odvazů a spontánní touhy se obyčejně bavit. Pozitiva snímku jsou celkem originální humor, a mírně originální scény se zapojením zvířat, Negativa snímku jednoznačně jsou, že mnohé scény téměř nefungovaly a v bránici mne i doprovodu zanechávaly takřka minimální odezvu (první "milování, přestřelený konec, přestřelená scéna v restauraci) a hlavnímu hrdinovi jsem jeho outsiderství uplně nevěřil. Komediální timing a koneckonců i hudba některých scén prostě nefunguje natolik, aby ze snímku bylo něco skvělého, ba zapamatovatelného, ale dívat se na to dá, a diváci a divačky trpět rozhodně nebudou. Btw na snímku jsem byl v multiplexu, a pár let se do něj určitě zase nepodívám, 120 kč za malý popcorn a 59 za neperlivou vodu je opravdová síla. Podobné snímky: Sexbomba Odvedle, Zkažená Úča.

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) odpad!

Odporná oneman show jednoho narcistického egocentrika, který nemá žádný talent, žádný um, žádné zkušenosti. Z faktu, že to má poměrně vysoké hodnocení, se mi chce vyhladit polovinu lidské rasy po vzoru Thanose. Pak snad dojdeme vykoupení.

plakát

On se bojí (2023) 

Achjo, škoda že Ari Aster imho neukočíroval délku a fantasmagorii svého nejnovějšího opusu, je to sice chytlavý, zábavný a intenzivní jako všechny jeho filmy, ale kvalit Midsommaru to pro mě nedosáhlo. NICMÉNĚ - první hodina filmu je čistá genialita, a pokud tu někdo třeba někdy přemýšlel jaký to je žít s paranoidní schizofrenií, tak v tomhle filmu dostane tu nejčistší možnost. Kam se hrabe Čistá Duše, a další filmy o psychických nemocích, až Arimu se podařilo vystihnout moje každodenní  pocity ze statutárního města Pardubic! Ulice města a především obyvatelé jsou fakt skvělý!! No a jinak celým filmem mě provázelo napětí a úzkost, kterou  zažívám jen u Ariho a dá se říct že první hodina a půl je skvělá ale ta druhá už je over the top. Podobné filmy: Synecdoche New York, Matka!, Nabarvené Ptáče.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Nejdřív je to komedie, pak drama a pak těžkotonážní horor, kde není nouze o jednu hodně gore scénu, jejíž názornost mi přišla až zbytečná. Velmi podobný průběh jako u režisérova předchozího snímku. Cage je boží. Jeho status meme cringe persony do filmu perfektně zapadá, a díky němu je to hodně meta. Po Leaving Las Vegas jeho nejlepší výkon, ale kvůli konci nemohu jít na plný počet.

plakát

Velké nic (2023) 

Vlastně jsem to čekal lepší a že uvidím něco, co jsem neznal a nevěděl. Nepřekvapilo mě tu ale vůbec nic, snad jen nemile - sledování degenerátů jako je Peterková a Klaus.