Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Bylo by to na pět, ale cca od 15.série začne kvalita seriálu tak rapidně klesat, že se to nedá a je to ostuda. Náhle začnou přicházet čim dál trapnější vtipy, čimdál ohranější scénky, celé to má takovou podivnou pachuť hnusu, a atmosféra a zábava z minulých dílů se kamsi vytratí. Je zajímavé že propad jde ruku v ruce výměnou pana Bedrny za pana Zavřela, který dabuje Homera. Na druhou stranu, poté co sleduji 10. sérii už asi po stodvanácté, nelze dát než plný počet hvězd. P.S: Jediný pravý houmr pro mě bude navždy pan Bedrna. Čest jeho památce.

Dr. House

Dr. House (2004)

Nejlepší díly? Dyž je doktor Houska vytržen ze svého přirozeného prostředí. Tudíž hlavně díly v blázinci a vězení, Ty jsou samy o sobě za pět. Nejhorší sezóna? Jednoznačně osmá, podivně šedivá, depresivní, téměř bez nápadů a zápletek (až na první a poslední díl samozřejmě.) Je dobře, že House odešel se ctí a jestli to bylo kvůli noze Hugha Laurieho....O to víc je to pozoruhodné :) https://www.youtube.com/watch?v=CrP0YznxKw8

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Stejně jako u Matrixu se spíš snažim dělat, že další díly tohoto zpočátku božského seriálu neexistujou. Do třetí řady je to totiž ta nejzábavnější, nejstylovějc natočená a nejulítlejší věc jakou sem kdy viděl, avšak postupným odcházením hlavních postav jde pomalu ale jistě do fekálna. Seriál mne také o něco víc zdokonalil v britské angličtině i nadávkách (dickhead, wanker, bollocks .) V současnosti už je bohužel komplet přeobsazen, a já nechápu jak na něj někdo může koukat. Prvním třem sériiím tedy dávám pět hvězd a ostatní radši nehodnotím.

Můj přítel Monk

Můj přítel Monk (2002)

Zbožňuji tento seriál natolik, že ho sleduji stále dokonce i na Markíze se slovenským dabingem. Narozdíl od ostatních mi Sharona přišla vyloženě odporná (herečka) a zlá (postava) a příchod Natali tak hodnotím jedině kladně. Výborně jsou díly s Johnem Turturro jako Monkovým bratrem. Chtěl bych znát někoho tak divného jako je Monk. Zajímalo by mě, jestli by mi časem začal lézt na nervy, nebo bych ním nikdy nepřestal být fascinován .) Nejvtipnější na tom je, že v české verzi dabuje Monka Vladislav Beneš, což je také agent 007 :)

Daria

Daria (1997)

Daria. Kultovní seriál se kterým jsem kdysi začal na legendární tv stanici supermax, a s menšími či většími prostoji ho sleduji dodnes. Velká negativa - Skutečně fajn je jen první řada, druhá a třetí začnou být trochu nezáživné a člověk trpí hlavně neustálými obměnami hlasů všech postav. Velká pozitiva - Seriál je aspoň v první sérii dokonale cynickej, pak se bohužel začnou objevovat díly, které nemají s myšlenkami seriálu nic společného - (zpívaný díl a díl se Svátky byl imho odporný.) Pozitiva - skvělá 90's hudba v každém dílu. Pozitiva - postava darii. A postava Jane. Naopak otec Darii je dle mého nejzoufalejší postava v dějinách seriálu. Zatímco třeba homer simpson je aspoň zpočátku seriálu "hodnej trouba" co se snaží jen udělat vše pro svou rodinu, otec darii jen kňučí, je labilní a má srdeční záchvaty. Pokud je v Darie každá postava archetyp a má své klady a zápory, zajímalo by mě jaké klady má mít Jake - Dariin otec. Takže takové zamyšlení v mé krásné minirecenzi a jinak je mi všechno šumák jako týdle brejlatý holce se kterou bych se v reálným životě asi nekamarádil.

Skins

Skins (2007)

Tak Skins se nám dostali do sedmé řady a já jsem potěšen! Přišel totiž návrat Effy a prý přijde na řadu i Cook a Cassie, což je skvělé a já jsem rád, že po opuštění hlavních postav v páté a šesté řadě se ty dobré opět vrací! Kéž by se z toho poučili například i takoví Misfits. Mimochodem, nevím čím to, ale britské seriály vizuálně mají snad nejlepší a nejpromakanější look, co znám. Vypadá to skvěle moderně, a zatím jsem takové hrátky s vizuálnem u jiných děl než z britské produkce nikde nepostřehl. Když porovnám českou seriálovou tvorbu s britskou, jsme tak strašně mílové kroky pozadu až to bolí. V Británii se nikdo neschovává za to, že označení "pro teenagery" musí nutně znamenat brak, a s látkou se pracuje na úrovni, tak jako se vším. Jestli takhle někdy bude vypadat a působit aspoň JEDEN jediný český seriál, myslím že se dostaneme do velkého, velkého zlomu. P.S.: Po fantastických dvou epizodách ze sedmé řady měním hodnocení celého seriálu na pět hvězd. Něco tak dramatického a napínavého se jen tak nevidí! bravurní.

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

Teda nejdřív jsem tendle seroš hrozně přecházel, ale postupem času hrozně oblíbil. Panuje tam vždycky taková pohodová atmosféra, sou tam super vtipy, a v karmu sám věřím, takže to má pro mne přidanou hodnotu .) Fajn seriál s dobrým posláním .) "A tak jsem si vzpomněl na všechny ty fajn věci, co sem s krabákem prožil." - "Ahoj Earle." Ahoj Krabáku." Ahoj Earle." "Ahoj Krabáku." "Ahoj Earle..."

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Narozdíl od simpsnů se South Park rozhodl vydat naprosto opačným směrem a přijde mi, že zraje jako víno. Čím starší, tím lepší, mnohem vtipněji než ostatní animáče glosuje americkou a vůbec celosvětovou situaci a já stále u devatenácté série mám pravidelné záchvaty smíchu .) Líbí se mi taky, že už delší dobu není každý díl "jiný pes, jiná ves," ale hezky na sebe navazují, některé postavy odcházejí, jiné se mění a je vidět že autoři se snaží o změnu k lepšímu a určitě dospívají. A to cením .) Cením to natolik, že téměř po dvaceti letech sledování téhle prasárny až teď řadím seroš do své topky .)