Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (25)

Přátelé

Přátelé (1994) (seriál)

Dle slov Matthewa Perryho (Chandler) byla Jennifer Aniston (Rachel) jednou z mála hereček v Hollywoodu, do které se již při seriálu zakoukal a se kterou se mu nikdy nepodařilo pomilovat.

Dr. House - 97 sekund

Dr. House - 97 sekund (2007) (epizoda)

Dr. House (Hugh Laurie) je v této epizodě fascinován klinickou smrtí, avšak nesmyslně, protože sám již klinickou smrt údajně prožil při operaci své nohy, jak zmínil v epizodě Tři příběhy (2005).

Black Widow

Black Widow (2021)

Herečka Scarlett Johansson zažalovala společnost Walt Disney kvůli tomu, že firma streamovala film Black Widow v době, kdy se měl promítat pouze v kinech. Představitelka hlavní role tvrdila, že společnost porušila podmínky smlouvy a připravila ji o potenciální výdělek. Mediální gigant se nakonec s herečkou domluvil na mimosoudním vyrovnání. Konkrétní částka, kterou herečce vyplatil, nebyla zveřejněna.

Planeta Česko

Planeta Česko (2017)

Podle slov režiséra Mariána Poláka trávil ve stanu na jediném místě kvůli pořízení záběrů až 20 hodin.

Demolition Man

Demolition Man (1993)

Po zkratce MDK (Murder, Death, Kill) byla pojmenována i stejnojmenná akční hra z roku 1997 a její pokračování z roku 2000.

Buchty a klobásy

Buchty a klobásy (2016)

Na automobilu jednoho z prodejců je dvakrát během filmu jasně viditelná nálepka Dixar. Z jaké společnosti na výrobu animovaných filmů si tímto tvůrci utahují, je asi jasné.

Matrix

Matrix (1999)

Keanu Reeves (Neo) ještě před natáčením podstoupil operaci krčního obratle ve snaze předejít ochrnutí. Proto je v některých scénách ve filmu poněkud strnulý a nepohybuje se přirozeně.

Kingsman: Tajná služba

Kingsman: Tajná služba (2014)

Ve Vietnamu i jiných zemích byla celá scéna v kostele pro přílišnou brutalitu a násilnost vystřižena. V některých zemích je také vystřižen dialog o análním sexu mezi Eggsym (Taron Egerton) a princeznou (Hanna Alström) i následný záběr na princeznin nahý zadeček.

Kingsman: Tajná služba

Kingsman: Tajná služba (2014)

Režisér a scenárista Matthew Vaughn původně chtěl, aby agenti v konečně fázi výcviku své psy skutečně zastřelili, ale kolegyně a spoluscenáristka Jane Goldman Vaughna přesvědčila, že pro film by to nebylo vhodné a mohlo by to odradit publikum.

Kingsman: Tajná služba

Kingsman: Tajná služba (2014)

Samuel L. Jackson původně v roli Valentina neměl šišlat, nicméně hned v prvním záběru začal. Režisér Matthew Vaughn se zeptal proč to dělá a Jackson mu prozradil, že ještě před svou hereckou kariérou šišlal doopravdy, ale úspěšně tuto vadu řeči překonal. Také se oba shodli na tom, že mnoho zloduchů v bondovských filmech, které film parafrázuje a částečně paroduje, má jistou dysfunkci či abnormalitu, tudíž bude Jacksonovo šišlání nakonec vhodné.

Málem hrdinové

Málem hrdinové (1998)

Poté co je Španěla vyzve Hunt (Chris Farley) k závodům v pití, z nepochopitelných důvodů je španělův hrnek na kořalku prázdný.   Přesto se však "upije" ku spánku a Hunt závody vyhraje.

Příběhy obyčejného šílenství

Příběhy obyčejného šílenství (2005)

Režisér Petr Zelenka nejvíce těžil z povídek "Deka," "Láska za 17,50," "Problém s hlavou" a dalších z povídkových sbírek "Erekce, ejakulace, exhibice a další příběhy obyčejného šílenství," "Všechny řitě světa i ta má" a "Těžký časy" amerického autora Charlese Bukowského, přičemž v titulcích o zdrojích inspirací nepadne ani zmínka.

Erekce, ejakulace, exhibice a další příběhy obyčejného šílenství

Erekce, ejakulace, exhibice a další příběhy obyčejného šílenství (1981)

Charles Bukowski byl filmem velice znechucen. Byl toho názoru, že Ben Gazzara roli pojal špatně a později o herci napsal, že: "Měl dojemné oči jako chlap, který sedí se zácpou na hajzlu a ne a ne ho vytlačit." Lawrence Ferlinghetti, který prodal režisérovi snímku filmová práva, s Bukowského názorem souhlasil. Po premiéře filmu se znechucený Bukowski opilý vrhnul na vozovku v jeho typické teatrální touze náhle zahynout, dále pozurážel osazenstvo místního baru, napadl vrchního číšníka a následně byl zatčen a uvězněn, na což byl v té době už dávno zvyklý. (Z biografie Howard Sounes - Bláznivý život Charlese Bukowského).

Reklama

Ovládací panel
10 bodů