Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (331)

plakát

Burn Your Maps (2016) 

Příjemná rodinná oddechovka s krásnými sceneriemi, postrádající lepší propracovanost a uvěřitelnost. Putovat divokou a pustou krajinou s nabitými mobily, se dvěma hladovými kůzlaty bez kozího vemínka nebo bez bumbátka se sušeným mlékem.. kdo by se do takového příběhu plně ponořil?

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Film mě nepřesvědčil ani nevtáhl. Slabý scénář i režie, herci to jen ztěžka zachraňovali. A když už jsem setrvala do konce, musím říct, že ten mi přišel na filmu nejpůsobivější. Sice vůči zbytku filmu jak nalepený, ale dodal mu přidanou hodnotu.

plakát

Vidíš měsíc, Danieli (2019) 

Hlavní role nabídla prostor pro velký herecký výkon. Protagonista to zvládnul s respektem.

plakát

Tenet (2020) 

Smysl se ztrácí v předimenzovaném příběhu a to doslova. Nebýt hudebních a digitálních efektů, film by byl prázdný.

plakát

Cizí oběd (2013) 

"Někdy vás i špatný vlak může zavézt do správné stanice."

plakát

Na nože (2019) 

Vypiplané a stylové detektivní drama. Úsměvný závěr s nožem. Filmařsky i divácky to dává smysl.

plakát

Želary (2003) 

Krásný, silný příběh, ačkoliv s kamerou a střihem mohl jít vyčarovat lepší umělecký výsledek. Stlačenost a přímočarost ubírá na hloubce a poetičnosti. Krásná filmová hudba, jen malá škoda, že se monotónně opakuje.

plakát

Jeremiah Johnson (1972) 

Způsob, jakým hledáš, je způsob, který si vybereš. Den, kdy otálíš, je den, kdy prohraješ. Sluníčko nebo hrom, člověk se bude vždycky divit. Tam, kde fouká spravedlivý vítr. Indián říká, že marně hledáte to, co nemůžete najít. Říká, že najdeš tisíc způsobů, jak si utéct. Indián to nekřičel, řekl to v písni.

plakát

Slunovrat (2019) 

Stylový vzhled do sektářství v propracovaném a působivém artovém provedení. Některé pasáže zároveň popírají racionální smysl, takže dílo zanechává diváka tu a tam na rozpacích.