Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (331)

plakát

Pokání (2007) 

Po letech jsem shlédla Pokání znovu a uzráleji doceňuji jeho kvalitu. Skvost po všech filmových směrech.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Příběh pojednává o těžbě koření na písečné planetě, nejhybnějším atriklem celého vesmíru. V naší skutečnosti, na naší planetě je nejdůležitějším kořením naštěstí humor. Ten v příběhu úplně chyběl, a film tak dostává těžkotonážní povahu. Nelze vinit Villeneueva, ale autora předlohy Herberta. Villeneueve odvádí jako vždy precizní řemeslo, scény s Fremeny byly poutavé, přesto ale chybějící lehkost, humor ubírá snímku v mých očích rovné dvě hvězdy. Viděno v Cinestar v TDL kvalitě, protože to je biják přesně do takového promítacího sálu.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Bylo to efektní, ale spíš přitažené za vlasy, než vtipné. Nezanechalo to ve mně výraznější stopu.

plakát

Vykopávky (2021) 

Tomuto filmu přisuzuji, kromě standardních atributů kvalitní filmařiny, některé přidané hodnoty. Např. čitelnost a přehlednost příběhu, přitom ale nešlo o jednoduchý příběh. V tomto filmu vše působí skromně a krásně. Na konci dojemná třešnička, když se divák dozví, že byl natočen podle skutečnosti.

plakát

Quo Vadis (2001) 

Nerozumím zdejšímu podprůměrnému hodnocení. Ano, film se neblýská holywoodskou výpravou, působí skromněji, komorněji a řekla bych divadelněji. Ale má duši, atmosféru. Prostředky, které měli možnost Poláci využít, naplno využili. A plný počet bodů za film navyšuji pro gladiátorské scény a pro závěrečnou scénu s apoštolem. Scéna se lvy byla velice syrová, přímo dechberoucí, srdcervoucí. Myslím si, že Hollywood by její provedení mohl závidět. Díky objevení tohoto snímku jsem zažila zážitek.

plakát

Pevnost Alamo (2004) 

Film někdy zdlouhavý, ale jinak plný vytříbených detailů. Zde na ČSFD podhodnocený.

plakát

Harry Brown (2009) 

Surovost v prostředí, které mi bylo cizí. Tak mne bohužel další kvality filmu o lepším hodnocení nepřesvědčily.

plakát

Jednoduchý plán (1998) 

Paní HUDBA, ale ani kamera nezaostává. Jedná se zároveň o zajímavé poselství příběhu, i když ty jeho vnitřní části byly chvílemi docela nudné.

plakát

Utama (2022) 

Krásná kamera a zachycené scény a scenerie. Pohádka před spaním. Ovšem podobně jako příběh pojednává o velkém suchu v Bolívii, i v jeho provedení vláha chyběla, scénář byl mělký a předvídatelný.