Recenze (2 365)

Od soumraku do úsvitu (1996)
První půlka je taková ta Tarantinova klasika, kde jsou lupiči, co říkají spoustu hlášek. Druhá půlka jsou zombíci. Jako celek mě to nijak zvlášť neuchvátilo.

Obyčejní chlapi (2022) (TV film)
Kdybych to měl hodnotit očima někoho, kdo o téhle části války a vyhlazování židů na východě slyší poprvé, asi bych to viděl na čtyři hvězdičky nebo lepší tři. Takový mírně nadprůměrný TV dokument. Jenže pokud jste o tom už něco četli/viděli, pak vám logicky tohle pojetí musí přijít až primitivně zjednodušující. Film využívá reálné záběry a fotky z masových poprav (nicméně filmovat bylo zakázáno, takže se toho moc nedochovalo) a hrané scény (které jsou slabé). Do toho vše komentují historici.

Acapulco (2021) (seriál)
Takový feel-good seriál. Není to nějak třeskutě vtipné, spíš se u toho člověk tak usmívá. Jediná otravná postava je ten kluk, ten mi svým přehráváním lezl strašně na nervy. Naštěstí ho tam není tolik.

Menu (2022)
Dramatickou černou komedii o střetu společenských vrstev jsme tu nedávno měli (Trojúhelník smutku). Tohle mě bavilo víc. Možná proto, že to příjemně odsýpalo a taky protože mám rád Ralpha Fiennese. První půlka až do představení zástupce chefa mi přišla víc srandovni, i protože tam bylo víc prostoru n ty jednotlivé kokoty, co přišli na večeři. Celkově příjemný nadprůměr, kterému k dokonalosti něco chybí.

Nikam zvlášt (2020)
Nápad dobrej, zpracování pro mne trochu schematicka nuda. Někdy asi tak po půlce už mne to nebavilo vůbec a vypnul jsem to s tím, ze konec je stejně jasnej (což dle místních komentářů byl správný předpoklad).

Probuzení (2007)
Až do momentu, kdy začne operace, mě to moc nebavilo. Pak čím dál víc jo a ke konci už zase moc ne. Nápad vynikající - a tím nemyslím ten fakt, že pacient při operaci vnímá - nicméně provedení o něco méně zábavné, než by mohlo být.

Extrémní předsudek (1987)
Osamělý spravedlivý drsňák proti všem. Jako proč ne, ale ta osmdesátková béčkovost je tu příliš silná na to, aby se to dalo brát úplně vážně.

Oko (2008)
Nějakou dobu mne to docela i bavilo. Lekačky a záhady a tak. Určitý faktor je i Jesicca Albová. Na jedny straně je docela hezká, na druhy neumí moc hrát. Něco jako Angelina žolíková. Přijde mi, ze to vysvětlení záhady je na hovno.

Mluv se mnou (2022)
Určitě dobrá a neotřelá duchařina s nápadem. Tempo místy trochu vázlo, ale celkově to v rámci současné produkce v tomhle žánru bylo dobré. Není tam až tolik gore momentů, ale když už jsou, tak jsou povedené. Zejména snaha o rozbití vlastního obličeje a následné vyndavání oka.
Eliška a Damián - Epizoda 3 (2023) (epizoda)
Prvnímu dílu jsem dal odpad a s určitým překvapením jsem zjistil, že třetí díl je ještě o něco horší, Emma Smetanová afektovanější a Robert Urban prkennější. Možná, že přesun ze soboty na pondělí večer nebyl tím posledním, víc by to sedělo na dopoledne.