Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (64)

plakát

Nepřítomnost (2011) 

Mám slabost pro nízkorozpočtové filmy, zvláště mají li tak hutnou a tíživě melancholickou atmosféru jako Absentia. Monotónní hudební linka, běžící celým snímkem, byla prostě výborná. Od nejvyššího hodnocení mě odradilo byť jen kraťoučké zobrazení "Temnoty". Velice dobré 4*.

plakát

Výchozí bod (2014) 

O vědě se spirituálním podtextem? Proč ne?

plakát

7500 (2014) 

Letušky. Tak to je v kostce vše, na co se v tomto filmu dalo dívat. Trapně nevyužitý potenciál záhadného kufru aka pandořina skříňka. Spoilel - nespoiler, zmastit konec ve stylu Šestého smyslu, bylo ranou z milosti. Ano kočka ani pes. Bohužel, v tomto případě měli kritici filmu pravdu, nestál ani za to podívání.

plakát

The Possession of Michael King (2014) 

Z evokace temných sil a jejich následného vymítání se během času stalo zaběhnuté filmové klišé. Myslel jsem si, já bloud, že mě v tomto subžánru hororu již nic nepřekvapí. O zjevení se sice nejednalo, nicméně, takové milé malé překvápko to bylo. Sympaticky znepokojivý pohled na téma posednutí, slušné lekačky a v rámci možností cosi jako happy end. Vzhledem k bídné hororové bilanci roku 2014 dávám čtyři hvězdy.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Zkrátka a dobře: Už dlouho jsem se takto nepobavil u filmu s upírskou tématikou, u filmu jenž si utahuje sám ze sebe, u filmu kde herci nejen hrají ale, alespoň mi to tak připadalo, své účinkování si dokonce užívají. Od dokonalosti a plného hodnocení jej zradila pouze má útlocitnost. Nicméně čtyři hvězdy dle mého jsou dobrým vysvědčením.

plakát

I Will Follow You Into the Dark (2012) 

Film na jedno zkouknutí. V mých očích jej zachraňují pouze dvě věci: 1.) občasné filozofování (kupodivu to fungovalo) 2.) Netypický konec

plakát

Upstream Color (2013) 

Proti tomuto je Tarkovskij mainstream nebo lépe filmový pop music, neboť jsem po zhlédnutí snímku donucen zalézt do kouta a zpytovat své svědomí stran mých nedostatků v akceptaci filmového umění.

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Profesionálně dobře odvedená práce, jak kamery, tak herců. Je možné, že jsem zaujatý, ale nenašel jsem v ději žádná hluchá místa, nelogičnosti, zbytečné či zmatené dialogy. Pro mě čtyřhvězdičkový film.

plakát

Animal (2014) 

Ta jedna hvězda je hodnocení za přírodu a masky oblud, ale jinak.. Děláte si srandu?

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Nejsem filmový kritik, fajnšmejkr či náročný divák. Chvála bohu za to! Osobně si myslím, že v případě tohoto filmu není hejtování na místě. Komiksově laděná, přímočará kriminálka s prvky hororu. Rozhodně stojí za shlédnutí.