Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Tatínek (2004) 

Něco tak krásného a milého jsem už dlouho neviděla... asi to bude ovlivněno tím, že jsem velkým příznivcem všeho, co je s panem Svěrákem spojeno, takže mé hodnocení není úplně objektivní, ale čert to vem. Viděla jsem hodně životopisných dokumentů, ale žádný mě tak nedojal. Dozvěděla jsem se hodně nového a dost mě toho překvapilo (ne vždy příjemně), ale i to k tomu patří a je dobře, že z něj nedělají bezchybného poloboha. Važme si lidí, jako je Zdeněk Svěrák, dokud jich ještě pár máme :)

plakát

BrainStorm (2008) (TV film) 

Tohle se panu Strachovi povedlo; fascinující, smutně humorný příběh, jehož hlavním pilířem jsou skvělý Trojan a naprosto dokonalý Radoslav Brzobohatý. Osobně mě ještě velmi zaujala postava kurýra (Pavel Liška), která dává filmu nádech mystična. Nevím co víc dodat, jsem nadšená...

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Sice jsem viděla jen pár dílů napříč všemi sériemi, ale musím říct, že je to snad jediný český seriál posledních několika let, ze kterého mi není zle....

plakát

Springsteen & I (2013) 

Těm, co Bruce neposlouchají, nebo ho dokonce vůbec naznají, dokument pochopitelně moc neřekne. Pro fanouška je to naopak velmi silný zážitek, znásobený tím, že část dokumentu tvoří záznam z koncertu, při němž většina diváků v sále má co dělat, aby zkrotili nutkání divoce házet hlavou do rytmu, nebo si zpívat. Doufám, že se Boss zas jednou uráčí navštívit naše končiny, protože po shlédnutí filmu bych si hned šla stoupnout pod pódium. Utracených peněz za lístek rozhodně nelituji, je mi líto spíš lidí, co mají Bruce rádi a do kina nešli :)

plakát

Requiem za sen (2000) 

Tak jsem se k tomu taky konečně odhodlala a podívala se na to...a bylo to tak, jak všichni říkali - strašné psycho, nechutné a v neposlední řadě výchovné. Nepopírám, že při nejhnusnějších scénách jsem musela zavřít oči, v životě mě nenapadne dotknout se drog a rozhodně jsem se po shlédnutí necítila v pohodě....ale že bych to nemohla vydýchat, bylo mi tak hrozně, že bych byla zralá na panáka, to teda ne. Nicméně herecké výkony byly fantastické, věřila jsem jim každé slovo. Hudbu, kameru a rychlý střih považuji za hlavní přednost filmu. Třeba ta očekávaná deprese dorazí později.

plakát

Taková normální rodinka (1971) (seriál) 

Jsem ráda, že rodiče byli natolik moudří, že mě s tímto skvostem seznámili. Původně jsem byla nedůvěřivá, ale tato povedená famílie si mě získala v podstatě od první minuty. Nyní již několik let používám fráze právě z tohoto seriálu a myslím, že mě nikdy neomrzí.

plakát

Vicky Cristina Barcelona (2008) 

Co se týká příběhu, mě film až tak nenadchnul... vše ovšem vyvažuje nádherná atmosféra mého oblíbeného města skvěle podkreslená jímavou hudbou. A musím tedy podotknout, že s Penélope Cruz bych se hádat fakt nechtěla, je šílená :)

plakát

Pravidla moštárny (1999) 

Velmi příjemná nálada filmu s dobrými hereckými výkon, která bohužel nemá ani zdaleka šanci dotáhnout zážitek, který mi přinesla knižní předloha. Je mi jasné, že je vlastně nemožné, nacpat do filmu všechno, jsou zde ovšem části, které bych si dokázala představit lépe. Pravdou ale zůstává, že je to krásný film a stojí za to, se na něj podívat.

plakát

Rebelka (2012) 

Za nejsilnější prvek tohoto filmu považuji určitě soundtrack. Atmosféra je velmi příjemná a hlavní hrdinka zajímavá, animace výborné, nicméně se nemohu ubránit dojmu, že tomu prostě něco chybí. Děj se mi občas zdál trochu zpomalený, nenavazující a nesrozumitelný.

plakát

La Luna (2011) 

Nádherné, nádherné....úplně mě to dojalo. Zde je aspoň vidět, že film nemusí mít tři hodiny, aby dokázal zaujmout.