Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Další skvělý film od Quentina Tarantina. I když se mi nechce věřit kolik, lidí Django zastřelil. Je, ale mnoho jiných výborných filmů, které jsou mnohem více nereálné a nejsou nejsou sci-fi. Proto tento film řadím na vysokou úroveň a dávám mu plný počet hvězd.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Naprosto geniální film. Russel Crowe v jedné z jeho nejlepších rolí. Postavu jménem Commodus jsem nesnášel stejně jako ranní vstávání. Emoční konec vypadal tak jak vypadat má. Díky zvukovým efektům vám možná naskočí i husí kůže, jednoznačně pět hvězd.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Jeden z nejlepších akčních filmů vůbec. Bruce Willis se na tuto roli vyloženě hodí. Stejně tak Alan Rickman na tu svou. Taková obyčejná zápletka, a tak skvělý film.

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Legendární western, který dlouhá léta převyšuje všechny filmy v tomto žánru (až na pár výjmek). Prostě klasika. Stojí za shlédnutí a i když film vidíte po desáté, tak se stejně nebudete nudit. Jo a ještě: "Tleskni."

Gauneři

Gauneři (1992)

Tarantinovi stačí málo, aby natočil veledílo. Prakticky jedna místnost, omezený rozpočet, a přesto tento film překoná většinu současných romantických hollywoodských debilit, které stojí majlant a zapůsobí akorát tak na diváky do věku 10 let. Ani děj není nijak složitý, ale komu to vadí? Místo složitého děje je divákovi nabídnuta hromada sprostých hlášek, hromada násilí, litry krve a jako bonus mučení za poslouchání hudby z počátku sedmdesátých let.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Pro mě je v odvěkém souboji Tekrát na Západě - Hodný, zlý a ošklivý, vítěz právě druhý jmenovaný film. Leone nemohl vybrat lepší trojici než hodného kliďase Eastwooda, zlého Cleefa, a ošklivého Wallacha. Kdyby chyběla jen jedna z těchto postav, už by to nebylo ono. A jedna podstatná věc, která přidává filmu na kvalitě je hudba. Myslím si, že nejlepší hudba v dějinách filmu. A můžu to říci i když jsem neslyšel všechnu filmovou hudbu, protože tuhle mohla překonat hudba akorát tak z Tenkrát na Západě, která je asi známější, skvělá, ale ne tak dokonalá jako v tomto filmu.

Podraz

Podraz (1973)

Kdyby Redford s Newmanem natočili ještě několik dalších filmů mohla to být jedna z nejúspěšnějších hereckých dvojic všech dob. Možná vůbec nejúspěšnější. Natočili pouze dva filmy, a i tak jsou velice úspěšní. Podraz to je dnes legenda. Ne jenom kvůli hereckému obsazení. Skvělá muzika a u Podrazu se hodně zasmějete.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Jako správný Quentinův fanoušek jsem si na film počkal až do kina a dobře jsem udělal. Někteří tady snižují hodnocení za pomalejší rozjezd, ale ten rozjezd byl plný úžasných klasických tarantinovských dialogů, které neomrzí. V druhé polovině se to už rozjelo, a to stálo za to. Ne moc pěkné, spíše bych řekl nechutné, scény byly vložené do napínavých strhujících scén, ale nebyl by to Tarantino, kdyby to všechno nedoplňovali vtipné hlášky, u kterých se zasmálo celé kino. Já jsem z tohohle filmu byl (stále ještě jsem) nadšený. Film má tři hodiny? To mi vůbec nepřišlo. Uběhlo to rychle. Jasných pět hvězd.

První velká vlaková loupež

První velká vlaková loupež (1978)

Ano, ano opět starý známý Sean Connery, který se snaží ukrást ohromné množství zlata z vlaku. Když se zdá, že to všechno neskončí dobře, hlavní hrdina za potlesku lidí uprchne a ještě se tím vysměje všem těm, kteří se ho snažili uvěznit. První polovina filmu obsahuje přípravu na loupež a druhá obsahuje samotnou loupež. Napínavý film, který by bez Conneryho a Sutherlanda, byl pouze další obyčejný dobrodružný, nevtipný film, bez nadsázky.