Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (239)

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

K tomuto seriálu jsem se dostal přes nově poznané přátele, kteří tenhle seriál milovali. Po zhlédnutí první řady už jsem seriál také miloval. Tenhle kult u mě překonal Star Wars i Star Trek, protože je neskutečně zajímavý svými regeneracemi postav, cestováním v čase, množstvím mimozemských ras. Svůj komentář rozložím podle jednotlivých Doktorů. Devátý Doktor v podání Ecclestona je vcelku dobrý a je i škoda, že se ohřál jen jednu sérii, protože příběhy s ním rozhodně nejsou špatné, zato jeho společnici Rose jsem vážně nemusel. Desátého Doktora většina lidí uctívá jako nejlepšího, ano opravdu je v podání Tennanta fantastický. Bohužel mi opět příliš nesedly jeho společnice. Také o kvalitě dílů bych řekl, že značně kolísá od dobrých až po neskutečně dobré, ze kterých jmenuju epizodu "Ani mrk". Jedenáctého Doktora mám ze všech nejraději a zvlášť pak jeho éru s Amy a Rorym, tato trojice skutečně příběhům hodně přidává. Dvanáctý Doktor = Capaldi se po Smithovi ujal své role více než dobře a na rozdíl od mnoha fanoušků nevidím důvod ho co nejdřív vystřídat.

plakát

Pán času - The Day of the Doctor (2013) (epizoda) 

Za mě absolutně nejlepší epizoda celého seriálu. Hlavně díky ohlédnutím na původní seriál (závěrečná scéna, kde vidíme dvanáct Doktorů je naprosto úžasná). Bitevní scenérie z Galifrey jsou skvělé pozemské scény se Zygony jsou něco, co jsme neviděli od éry Čtvrtého Doktora. Navíc tento díl vysvětluje události Časové války a byla by velká chyba pokračovat do dalších sérií bez zhlédnutí tohoto skvostu.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Následující komentář obsahuje SPOILERY. Kdysi dávno na předalekém webu jsem se dočetl, že knihy z Expanded Universe už nepatří do oficiálního kánonu. Je to rozhodně škoda, tyto příběhy byly výborné a rád bych je viděl formou filmu. Tenhle film není špatný, ale není to Epizoda VII ale remake Epizody IV. Začneme třeba u postav, Rey je dívka z pouštní planety, ze které se v průběhu trilogie stane Jedi, není vám to povědomé? Ženská hrdinka je uvězněná na nepřátelské stanici a Han Solo ji musí zachránit jen s malou skupinkou, není vám to povědomé? Hlavní záporák je borec v masce a černém plášti, řídící se příkazy svého mistra, není vám to povědomé? Finální bitva má za cíl zastavit superzbraň, než ta zničí povstaleckou základnu, není vám to povědomé? Celý film je tak plný odkazů na Epizodu IV, až se sám stává Epizodou IV s modernějšími efekty. Alespoň, že Kylo věděl, že je Han jeho otec, a nedozvěděl se to nám již známým způsobem na lávce nad prázdnotou Já upřednostním originalitu Nové naděje, ale pro člověka který neviděl předchozí filmy, musí být tohle neuvěřitelný zážitek, a tak i já tento film náležitě kladně ohodnotím. PS. Kylo Ren je naprosto skvělá postava, propracovaná od vzhledu až po osobnost. První postava v sérii, která překonává Vadera.

Poslední hodnocení (1 038)

Sandman - Zvuk jejích křídel (2022) (epizoda) (S01E06)

25.08.2022

Sandman - Nonstop (2022) (epizoda) (S01E05)

25.08.2022

Sandman (2022) (seriál)

25.08.2022

Predátor: Kořist (2022)

06.08.2022

Matrix Resurrections (2021)

22.03.2022

Duna (2021)

22.03.2022

Poslední bohatýr: Kořen zla (2020)

08.03.2022

Poslední bohatýr (2017)

08.03.2022

Batman (2022)

08.03.2022

Reklama

Poslední deníček (6)