Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Muzikál
  • Akční

Recenze (95)

plakát

Bažina (2006) 

Další z kanadských béčkových hororů, na který jsem se dívala pouze kvůli Joe Dinicolovi a nestál vůbec za nic.

plakát

Cubicle Warriors (2013) 

SUPER!!! Prostředí banky mi opravdu nepřijde jako prvoplánově komické, ale smála jsem se skoro pořád. Příjemné na sledování a na relax. Velmi dobře výtvarně udělané titulky. Úvodní píseň je také vtipná a film obsahuje i vtipné, i když ne příliš zapamatovatelné hlášky.

plakát

Černobylské deníky (2012) 

Výborné téma. Je opravdu div, že se do tématu Černobyl nehrne více lidí. Napadá mě tisíc námětů na příběhy. Chtěla jsem to vidět kvůli tomu prostředí, já sama bych do Pripjatu jela, kdyby to šlo. Příšery jsou rozmazané, pořád se někde a před někým/něčím utíká. Tma a mihotavé světlo baterky zakrývá kulisové (?) nedostatky, radši. Mohlo to mít pointu, alespoň malou, docela maličkou. Doufala jsem, že recenze ve filmových časopisech lžou a já budu mít pravdu s tím, že je to bomba, ale ve skutečnosti se jedná spíš o zapomenutou hloubkovou minu. Škoda, chtělo to lépe uchopit. Pro tenhle příběh mohli zvolit jakékoli opuštěné americké město.

plakát

Děvčata (1957) 

Užasný film v němž vám tvůrci celou dobu lžou. :-)

plakát

Diktátor (1940) 

Myslím si, že by bylo lepší natočit tento film z jednotlivých krátkých scének, protože na Charlese Chaplina je příliš dlouhý a jeho části, které jsou na motivy grotesek, kde nemluví a jsou vytvářené absurdně vtipné situace, film jako celek ruší.

plakát

Dirkie (1969) 

Srdeční záležitost. Hned na začátku mě sice zklamal, ale toto zklamání trvalo jen asi 10 minut, pak to bylo naprosto úžasné. Musela jsem to shlédnout "jedním dechem".

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Ten začátek byl hodně slibný. Trochu jsem se bála, že bude vadit, že jsem neviděla první díl, ale nevadilo. Asi po půl hodině jsem se začala nudit, pak se to ale opět zlepšilo a bavilo mě to asi tři čtvrtě hodiny, pak už to bylo zase hodně nudné.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Nemám ráda filmová zpracování dobrých knih a už vůbec ne televizní zpracování, ale tohle mi vyrazilo dech. Nerada bych se pana Wildea dotkla, ale tahle adaptace je ještě působivější než kniha. Velmi dobře volení herci. Skvěle zahrané. Změny obrazu jsou opravdu až skoro děsivé. Prostředí, ve kterém se Dorian pohybuje díky své odolnosti je správně odporné a dokonale podtrhuje zvrhlost jeho činů. I když to není úplně přesně podle knihy, příběh je poutavý a zajímavý. Velmi se mi také líbila hudba, která všemu dodává správnou hororovou atmosféru. Klobouk dolů - zpracovat klasiku tak mistrným způsobem nedokáže jen tak někdo. Dorian už od prvního pohledu vypadá jako naivní narcisista. Asi není, co bych tomuto filmu vytkla, byl nad má očekávání.

plakát

Dorothy Mills (2008) 

Po dřívější zkušenosti s irskými horory jsem se trochu obávala, ale nakonec mě to příjemně překvapilo. Horor jako takový to není, nebála jsem se. Opět se zde zpracovává téma satisfakce - mrtví požadují potrestání svých vrahů a podobně. Celou dobu to vypadalo jako obyčejný příběh schisofreničky a náhle takovýto konec. Jen jsem úplně nepobrala, proč Jane spadla do jezera a proč ji na konci nechali zemřít. Ale jinak dobré.