Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (730)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

**hvězdičky berte jako průměr. Začátek byl výborný, vše se ale změní s příchodem Gurneye (Josh Brolin), jehož postava by se dala charakterizovat jako samoliběduležitýko*otnamistrovaný (herecký výkon tomu odpovídá). No a jeho vlastnosti se pak šíří filmem jako infekce: přibývá patosu, póz a machrování. A taky primitivizující doslovnosti: když nás před závěrečným soubojem Paula s Feyd-Rauthem upozorní otázkou: "Proč tak riskuje?!" na níž se dostane podobně vysvětlující odpovědi, ocitáme se rázem v seriálu Simpsonovi a celkové hodnocení se začíná blížit odpadu..

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Vysoké hodnocení odpovídá žánru. Že to nemělo myšlenku? Ale prosím vás, tenhle film měl především pobavit. Že byly všechny postavy spíš karikatury a ještě odfláknuté? Díky za to, protože nic není v akčních filmech otravnější, než pokusy o psychologii postav a hlubší myšlenky. Spektákl utržený ze řetězu: je libo ničení egyptských pyramid? Nebo Řím? A co prastará civilizace žijící pod zemí? A závěrečný souboj pojatý jako wrestlingová show! Tohle snad vymýšlel puberťák - a náramně se u toho bavil (a já v kině taky)!

plakát

Infiesto (2023) 

To bylo tak blbé, že jsem měl chvílemi pocit, jako by to natáčela Česká televize. Film je plný nelogičností, postrádá napětí, ale největší problém je, že hlavní vyšetřoval se chová jako naprostý kretén - ve srovnání s ním i Bouřlivák Torrente působí jako rozumný a odpovědný policista.

plakát

Ještěr (2023) 

Herecké výkony vynikající (a nejen Del Toro - tady opravdu nebyl slabý článek), ale celkově až tak nadšený nejsem. Ta stísněná atmosféra byla občas až moc chtěná, úplně to na mě nefungovalo.. Ale závěr výborný  -aspoň, že tak..

plakát

Karaoke blues (2023) 

Ani nevím, co napsat - jedním slovem nádhera..

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Ty čtyři **** jsou za prvních pět dílů, ty jsou vynikající. Pak se většina toho vytratí a zbude sotva průměrná zábava, na kterou se člověk dívá spíš jen kvůli zájmu o postavy, které v předchozím ději dokázaly upoutat pozornost.

plakát

Modrooký samuraj - Nečekaný živel (2023) (epizoda) 

Atmosféra městečka slavícího svátek zpracována nádherně! A k tomu výborná linka s princeznou Akemi - tak zvláštně nejednoznačnou hrdinku je radost sledovat.

plakát

Modrooký samuraj - Nečistý kov (2023) (epizoda) 

Velmi slušný úvod. Pokud jsem měl obavu (často spojenou s kreslenými filmy), že se jedná spíše o záležitost pro děti, tady byla rozptýlena - velmi dospělé. Navíc klišé (další obvyklý nešvar animované tvorby) je zde minimum. Výborný souboj v dódžó, vzpomínky na dětství u výrobce mečů zpracovány skvěle - dojemné, ale v rozhodně ne citově vydírající (oceňuji, to se málokdy podaří). Právě tak přátelství s Ringem - výborně!

plakát

Modrooký samuraj - Nic se nezlomí (2023) (epizoda) 

Opět spíše slabší díl - nemá tempo ani výraznější myšlenku. Dobrá je zde jen linka s princeznou Akemi.

plakát

Modrooký samuraj - Omezený počet cest (2023) (epizoda) 

Linka s Akemi stále vynikající. Vývoj vztahu Mizu a Taigena lehce na hranici klišé, ale neuráží. Snad jen zpracování problematiky postavení žen v minulosti tady má trochu agitační podobu.