Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (6)

plakát

Láska na vlásku (2014) 

Téda, ani jsem netušila, že to má skoro dvě hodiny - já to vypla tak po 15 minutách. Atmosférou to připomínalo Krále Drozdí bradu (včetně těch moralistických komediantů), ale tam to zachraňoval charismatický Vaculík. Tady mě hlavní hrdina rozhodně nechytil a koukat na něj hned dvakrát jsem fakt nedala. Ale bylo vidět, že to tvůrci neodflákli, jen můj šálek kávy to fakt není. 50 % je tak akorát = 2,5*.

plakát

Pavučina snů (2003) 

Teda nic proti Kingovi, ale tohle byl mix Smrtící epidemie, Vetřelce a Mužů v černém (tady v zeleném). Co není v námětu, bude někde jinde, protože film, za mé plné pozornosti, přežil bez úhony až do závěrečných titulků. Nejspíš to bude atmosférou a zručným řemeslným zpracováním, protože udržet diváka dvě hodiny u "bedny" je fakt umění.

plakát

Andělská tvář (2001) 

Pozoruji, že mě k hodnocení na čsfd vyprovokují jen neobjektivní konečná procenta :-). Do prčic, když nemáte rádi historické romance, tak na ně nekoukejte a hlavně je nehodnoťte! Film je velice dobře natočený, má atmosféru, má příběh, přetéká romantikou. Je to JEDINÁ věc od Trošky, kterou můžu. Neskutečně mě u něj štvou pasivní ženské hrdinky (asi víme co ho k tomu vede :-)), ale tady to v rámci žánru sedí. Na plných 5* hvězd to asi není, ale dám je - na truc rádoby odborníkům, kteří se nedokážou přenést přes osobní averzi. P.S. redakci: chtělo by to u filmů uvádět statistiku hodnocení - kolik lidí dalo odpad, kolik *, **, .... - člověk by získal objektivnější náhled.

plakát

Princezna a písař (2014) (TV film) 

Zase jedna z pohádek, která je napůl cesty. Na začátku luxusní, pak jako by tvůrcům došel dech. Akční scény byly fajn, vtip potěšil, Ruml mile překvapil. Řemeslně slušně zpracováno, ale chybí děj (ten je celý popsán v oficiálním textu distributora a po těch třech tečkách už se nic jiného neděje). Ale i přesto to není špatná pohádka. Patří k tomu lepšímu co u nás za poslední leta vzniklo - není patetická, temná a děsivá, prostě příjemná nedělní pohádka.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Až do číchání k pudru jsem byla na rozpacích - pak mi teprve došlo, že to tvůrci myslí "vážně". Za mě je to tak na 60 % a 3*, čtvrtá hvězda je za vtip, který mě (nerada přiznávám) dostal a za to, že na tuhle "pohádku" se příště zase mrknu. V přeslazeném vánočním čase to byl příjemný ŠOK. ...když už udělali něco takového, klidně to mohlo být ještě ulítlejší.

plakát

Kouzelný měšec (1996) 

Zdejší nízké hodnocení mě donutilo oprášit přístupové údaje k čsfd! "Tři oříšky" jsou vynášeny do nebe i přes německou finanční i hereckou účast, ale v devadesátých letech to byl evidentně neodpustitelný hřích, zatímco v novém tisíciletí už takto nehřešíme a radši si patláme pohádky ze svých chudých kapes. Všichni, jejichž komentáře jsou starší než deset let by měli přehodnotit své hodnocení v kontextu se současnou pohádkovou "tvorbou". Kouzelný měšec má vtim, má sympatické hlavní hrdiny, má děj, má atmosféru. Je to jedna z nejlepších pohádek za posledních dvacet let.

Ovládací panel