Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (31)

plakát

Hasiči (2019) (seriál) 

Mám tu čest, že můj táta je jedním z libereckých hasičů, a to už přes třicet let. Jsem na něj a na všechny kluky, kteří každý den pomáhají a mnohdy riskují vlastní život, moc hrdá. :-)

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

První polovina filmu byla velice dobrá, měla atmosféru podobnou té, která byla nastolená v knížce. Druhá půlka filmu byla zlý sen a se Sirotčincem neměla společného vůbec nic...

plakát

Room (2015) 

Tak tohle je hodně zajímavý film. Toto téma je opravdu silné a asi se nenajde nikdo, koho by nechalo zcela chladným. Výborné herecké výkony pocit autentičnosti jen utužují, takže zážitek je skutečně silný. Jen snad drobná poznámka – i když je Brie Larsson moc dobrá, Oscara by si zasloužil spíš malý Jacob Trembley, na kterém celý film stojí, minimálně půlka sošky, kterou Brie dostala tak patří právě jemu.

plakát

Sinister 2 (2015) 

Po prvním dílu jsem očekávala poměrně hodně, protože jednička s Ethanem Hawkem byla jedním z nejlepších hororů v poslední době. Dvojka se sice prvním dílem inspirovala, ale nemá s ní přesto mnoho společného – snad jen nápad „s natáčením hororových videí“. Herecké výkony nejsou nic extra, je fakt, že jim moc nepomohl ani scénář, který tedy taky rozhodně nepatří mezi scénáristický skvost. Pár děsivých scén a jakéstakés napětí občas divák ale pocítí, takže nakonec je to takový hororový průměr.

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Tenhle film jsem zhlédla na základě doporučení sestry, která film vychválila do nebes. No, tak nadšená jako moje sestra z něj nejsem, ale rozhodně to není špatný film. Naopak, je velice dobrý. Herecky zde vyniká především Rooney Mara, která mě v poslední době stále více přesvědčuje o tom, že je to velmi dobrá herečka. Co se týče ostatních – Channing si zde až tolik nezahrál, ale v tom prostoru, co dostal, předvedl solidní výkon, Catherine Zeta-Jones je přesvědčivá, až mi jí na konci filmu bylo líto, Jude Law – to je pro mě oříšek. I když má hrát klaďase, tak mě něčím příšerně irituje, působí na mě nabubřele a nakonec je mi ze všech nejméně sympatický. Uznávám ale, že je to čistě můj subjektivní názor a rozhodně nechci zpochybnit dobrý herecký výkon, jen prostě Jude Law v tomhle filmu není zrovna mým oblíbencem. Celkově velmi dobrý film, který přináší zajímavé téma. Jak je vidno, i nejlepší psycholog a psychiatr se může setsakramentsky splést.

plakát

Spectre (2015) 

James Bond nikdy nebyl mým oblíbencem, nikdy jsem filmy s ním extra nevyhledávala. Když se však role tohoto anglického gentlemana zhostil Daniel Craig, zaujalo mě to natolik, že jsem viděla všechny „bondovky“ z poslední doby. Spectre je bohužel nejslabší z nich. Po velmi povedené úvodní scéně a úchvatných titulcích (což je u bondovek zvykem) podbarvených Oscarem ověnčenou (zcela zaslouženě) písní přijde zklamání. Jednotlivé scény na sebe navazují velice podivně, nic moc nedává smysl a Craig působí nemastně neslaně. Prostě tenhle Bond se bohužel moc nepovedl, ale za krásnou úvodní píseň, krásné exteriéry a za happy end, který není u bondovek zrovna zvykem dávám tři hvězdičky.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Sicario je pro mě film, který je někde mezi akčákem a dramatem. V hlavních rolích jsou obsazení výborní Josh Brolin, Benicio Del Toro a Emily Blunt. Příběh o pronásledování drogového bosse je vcelku jednoduchý a předvídatelný, přesto to však neznamená, že by se člověk u filmu nudil, naopak. Hned v úvodních minutách je scéna průjezdu mexickým městem Juaréz – neuvěřitelné. Špinavé a nebezpečné ulice Juarézu, ozbrojení kolemjdoucí a vynikající nervy drásající hudba dávají dohromady jednu z nejsilnějších scén nejen v tomto filmu, ale celkově v poslední době ve všech filmech. Po této scéně, pravda, je film poněkud slabší, závěr je však opět famózní a v lecčems i překvapující. Takže celkově jde o velice povedený, napínavý snímek, který divákovi v jistých okamžicích přivodí husí kůži a mrazení v zádech.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Bože, scénáristi by si opravdu měli nastudovat řeckou mytologii, protože takhle jí s odpuštěním „zp*asit“ je vážně umění. Divák se na tenhle film musí dívat čistě jako na akční podívanou, protože nic jiného vlastně ani tento snímek nenabízí – akční scény.

plakát

Carol (2015) 

Tenhle film je vážně zážitek. Trochu netradiční romantický příběh zasazený do 50. let minulého století, tedy do doby, kdy vztah dvou žen byl velmi kontroverzní, dokonce zakázaný. Tenhle film dělá především překrásná hudba, bezvadná výprava a kostýmy a vynikající herecké výkony obou hlavních představitelek Cate Blanchett a Rooney Mara. V tomhle filmu všechno funguje, tak jak má. Neuvěřitelný zážitek, na který budu dlouho vzpomínat. Jsem jen zvědavá, do jakých kin se tento film dostane – jestli to budou jen okrajové kinosály nebo i velké a hojně navštěvované multiplexy – přeci jen, těžko říct, jestli většinová společnost takový film skousne, i když jsme v 21. století.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Vůbec nechápu, proč tento film vzbuzuje tolik emocí – ať už pozitivních nebo (ve většině případů) negativních. Je to obyčejný romantický film trochu okořeněn nějakým tím sadomaso. Film rozhodně není tak příšerný, jak ho někteří rádoby intelektuálové a filmoví znalci označují. Prostě průměr ve všech směrech. Jen snad písnička od Ellie Goulding je vážně super.