Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (170)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Třetí dívka (2008) (epizoda) 

To se mi ještě nepodařilo,abych nečetl knižní předlohy a miloval seriál. Už jsem tak daleko,že se často přistihnu jak věřím,že jde o skutečnou postavu.

plakát

Americký zločin (2007) 

Fanatik jako šťastné hovado,které si myslí,že i ta nejhorší zvěrstva lze dělat pro dobro lidí.

plakát

Andrej Rublev (1966) 

Jsou filmy,které člověk objevuje při každém novém shlédnutí.Scéna KONĚ v Tarkovského Andreji R.se stejně jako sjíždějící,kodrcající kočárek v Potěmkinovi uči na akademiích. Tarkovského filmy pomáhají pochopit a osvojit si základy humanistické kultury bez ideologických obsahů.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Anna Karenina pro ty, kteří nikdy nečetli Tolstého .Ale kostýmy byly spíchnuté excelentně.Ale daleko strašlivější bylo americké pojetí Vojny a míru.Tam už skutečně šlo do tuhého.

plakát

Argo (2012) 

Tohle bylo, na rozdíl od filmu o pozadí honu na Ládina posvětceno přímo z Pentagonu.Na záležitosti kolem CIA sdílím, přiznám, možná nekriticky pohled Normana Mailera.Jako film-průměrný akční film s béčkovou vypůjčkou scény s vlajkou.

plakát

Až do města Aš (2012) 

Film ,který navazuje na filmy obyčejných lidí.Říkám tomu sociální noir.V současné inflaci vizuálních hodokvasů velké potěšení.&.Koho dnes zajímají šičky z továrny.

plakát

Barry Lyndon (1975) 

Už W.Allen si všiml,jak je krajina,zejména venkovská v anglických filmech krásná.Barry L. je Kubrickem neskutečně pomalu vyprávěný příběh plný lidských nesnází,citových i vnějších.A obrazy vytvořené v tomto tříhodinovém spektáklu jsou opravdovou lenoškou pro oči,jak říkal H.Matisse.

plakát

Bella (2006) 

Jsou prostě záležitosti sakrální a jsou profánní.Ty první přetrvávají.Je velmi dobré,že naši slovenští sousedé jsou v přístupu k těmto vstřícní.Ostatně byli vždy o krůček napřed i ve vkusu hudebním,literárním.Bella je krásný film.