Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (9)

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Vzpomínkový pesimismus a negativismus jako nástroj propagandy, očerňování předchozího režimu a současně pokus o formátování myšlení dnešní mládeže. No jo, hodné máničky verzus zlí soudruzi. Jelikož jsem minulý režim zažil, některé scény tady mi přišli jako přitažené za vlasy. Například si nedovedu představit, že by školní kolektiv dobrovolně vypudil mladou učitelku Lenku za uschování sešitu se sprostými básněmi a krytí dívek. Nebo třeba způsob představení se policajtského synka ve třídě jest poněkud svérázný a krajně nepravděpodobný. Kdybych měl tu možnost, zeptal bych se Oldřicha Vlacha, Matěje Landla a Jany Šulcové, jak se jim hrálo za socíku a jestli udělali cokoli co přispělo k jeho zániku. Tedy kromě toho, že protestně nevstoupili do strany. Protože jestli neudělali nic, značí to, že byli spokojeni a teď jsou u mne pokrytci, když se nechali naverbovat do protisocialisticky laděného filmu.

plakát

Kam čert nemůže (1959) 

Mefistofela: "Jestli nevěříte tomu, co vidíte, sáhněte si" Vypadala na to, že již dlouhou dobu čekala jenom na to, že jí lékař "sáhnutím" vyšetří pahorek . . .

plakát

Konfident (2011) 

A vy nemáte pocit viny? Za to, čo sa tu deje... Já? Já přece nic nedělám! Veď práve. Nikdy bych ani nepomyslel na to, že bych dal jakémukoli novodobému cz/sk filmu více než dvě hvězdy. Tenhle jich vyfasoval rovnou pět. Alespoň vím, že platí bondovské never say never. Velice příjemné překvapení v podobě díla, které by klidně mohlo mít pracovní název "Pozor, nepřítel naslouchá". Nejsem tak naivní, abych si myslel, že nás teď nikdo neposlouchá. Máme přece své smartfouny, internety, navigace, gúgly a fejsbúky, kterým sami dobrovolně odevzdáváme velikou část našeho soukromí výměnou za trochu pohodlí a zábavy. Ale z filmu jsem si odnesl ponaučení, že našim největším nepřítelem jsou naše tajné služby. A proto sběru a třídení informací zdar, soudruzi tajní. A Michaela jest kobieta brutalna.

plakát

Noční incident (2011) odpad!

Tenhle film měl být zařazen také do kategorie sci-fi. Protože když psychiatrický pacient neužije včas svou dávku vysoce návykových léků, rozhodně vypadá hodně jinak, než chovanci plní fyzické síly a agrese. Jinak naprosto nereálná "podívaná" ve tmě. Nikdy více.

plakát

Zvláštní jednotka Echelon 8 (2009) odpad!

Parta studentů filmařiny by byla schopna za menší peníze vyprodukovat koukatelnější film. U tohoto veledíla chyběla sebareflexe úplně každému kdo se podílel na výrobe filmu a nechápu, proč vůbec tenhle paskvil vznikl. Prostě nechápu proč třeba hlavní hrdina s podivným hárem nespáchal sabotáž uprostřed natáčení. Řečeno slovy Chucka Shermana Sherminatora: Taková 3,14čovina!

plakát

Pád Londýna (2016) 

"Odborníci na mezinárodní bezpečnost tvrdí, že Barkávího rodina nyní podněcuje útoky na zahraniční hlavní města, aby vyvolala pocit nestability a výrazně tak posílila prodej zbraní po celém světě." Kohopak mi to připomíná . . . jo, už vím. Přece globální mírotvůrce, kteří chtejí mír po celém světě a proto míří téměř na celý svět. "Tady Marín 1, už nemám světlice. Marín 2, musíš se obětovat." "Rozumím."   Úsměvné, leč těžko uvěřitelné. Stejně jako ty umělé, nevydařené počítačové efekty jako výbuchy či dým je celý příbeh o zlých kozomrdech chtějících popravit amerického prezidenta v liduprázdném Londýně ("spustíme sirény a lidi budou vědět, že nemají vycházet z domovů" :-) Sakra, kterého myslitele napadlo obsadit Eckharta do role prezidenta? Ne, že bych měl s ním jako akčním hercem problém, jen v roli prezidenta je nepřesvědčivý, i když se snaží hrát sebevíc. Pokaždé, když jsem ho spatřil, v duchu jsem si nechtěně říkal že Áron není prezident, že to je nějaký omyl. A zřejmě nebudu sám, když najednou v pokračování Angel Has Fallen se Morgen změnil z přecedu sněmovny či co na prezidenta, stejně jako byl v Deep Impact.

plakát

Cuky Luky Film (2017) odpad!

I když je tam množství sympatických herců, v tomhle "veledíle" byla nejsympatičtější role divočáka nosícího kontaktní čočky (sražený měl modré oči - obživlý hnědé)

plakát

Zmenšování (2017) 

Kdybych si nepřečetl jméno režizéra a scénáristy, řekl bych , že tohle "dílo" má na svědomí Grétka Thunbergová. Tolik různých odkazů na současné eko témy nacpaných do jednoho "filmu" se jen tak nevidí. Vlastně ani porádně nevím, proč dávám jednu hvězdu a ne odpad. Asi kvůli Mattově pomoci nuzným . . . Jo, a ještě něco: co sakra mělo znamenat to Mattovo randění se ženama které jsou krásné spíše srdcem a duší?! Vyjadřuji se ještě velice ohleduplně a slušně. Již Mattova původní velká žena byla jaksi podprůměrná, rozvedená mamina byla jaksi hodně podprůměrná no a aziatka byla . . . ach jo, nechám toho.

plakát

Poldové v akci (2016) (seriál) odpad!

Absolútne nepresvedčivá hovadina s otrasnými výkonmi (schválne nepíšem hereckými) a hračkárskym falošným policajným autom značky Kia, ktorého šofér v zápale "akcie" :-) občas kolesom vybehne na obrubník.