Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (56)

Drsný šerif

Drsný šerif (2012) (seriál)

Sheriff Longmire (Robert Taylor) používá jako služební zbraně Colt Government Model M1911A1 - .45 ACP a Winchester 1894 - .30-30.. Zástupce Victoria 'Vic' Moretti (Katee Sackhoff) používá služební zbraň Glock 19 (3rd Generation) - 9x19mm. Zástupce Branch Connally (Bailey Chase) je ozbrojen pistolí Smith & Wesson Sigma Stainless SW9F Two-Tone - 9x19mm a zástupce Ferguson (Adam Bartley) používá revolver Smith & Wesson Model 29 - .44 Magnum.

Spectre

Spectre (2015)

Záporák Hinx (Dave Bautista) použije ve filmu unikátní zbraň Arsenal Firearms 2011 Dueller Prismatic ráže .45 ACP. Zbraň je zajímavá tím, že má dvě hlavně, a tak při každém stisknutí spouště vypálí dvě kulky naráz.

Útěk

Útěk (1972)

Hlavní zbraní Cartera 'Doc' McCoye (Steve McQueen) je pistole Colt Government M1911 v ráži 45.ACP, avšak ve scénách, kde z pistole střílí, byla nahrazena pistolí Star Model B, která vypadá velice podobně, ovšem je v ráži 9x19 mm a slepé patrony byly proto snáze dostupné.

Cesta do pekel

Cesta do pekel (2009)

V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti.

Na život a na smrt

Na život a na smrt (1981)

Albert Johnson (Charles Bronson) používá ve filmu jako svou zbraň hlavně pušku Savage 99 Lever Action, stejně jako skutečný Albert Johnson.

King Kong

King Kong (2005)

Bojová letadla použitá k útoku na King Konga jsou Curtiss F8C-5/O2C-1 Helldiver vyzbrojená dvěma kulomety Browning AN/M2 a jedním otočným kulometem Lewis Gun Aircraft Version.

Masakr v Římě

Masakr v Římě (1973)

Herbert Kappler byl za organizaci Ardeatinského masakru v roce 1947 odsouzen na doživotí. O třicet let později, když byl již Kappler v terminálním stádiu rakoviny hospitalizován ve vězeňské nemocnici a vážil méně než 50 kg, ho vynesla z nemocnice jeho žena, zdravotní sestra při jedné z návštěv ve velkém kufru. Společně se jim podařilo dostat do Západního Německa, které poté odmítlo žádosti Itálie o jeho vydání. Kappler zemřel šest měsíců po útěku v dolnosaském Soltau, bylo mu 70 let.

Ned Kelly

Ned Kelly (2003)

Ve filmu lze vidět Neda Kellyho (Heath Ledger) ozbrojeného upilovanou .577 Carbine. Skutečný Ned Kelly takovouto pistoli vlastnil, dostal ji jako mladík od bushrangera Harryho Powera, který ho s ní učil střílet. Říká se, že patřila mezi jeho nejoblíbenější zbraně.

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Detektiv Hartigan (Bruce Willis) má jako služební zbraň Smith & Wesson Model 29, což má být pocta filmové sérii Drsný Harry (1971). Ze stejného důvodu má i striptérka Nancy (Jessica Alba) příjmení Callahan (jako postava Clinta Eastwooda ve zmíněném filmu). Představitel detektiva Hartigana Bruce Willis je ve skutečnosti levák, ale jeho postava je pravák stejně jako postava v původním komiksu.

Elitní zabijáci

Elitní zabijáci (2011)

V jedné ze scén probíhající v roce 1981 je Hunter (Robert De Niro) ozbrojen pistolí Glock 17 2nd Generation, přestože tato zbraň v době, do které je scéna situována, ještě nebyla dostupná.

Veřejní nepřátelé

Veřejní nepřátelé (2009)

Ve filmu se objeví několik podomácku upravených zbraní, které jsou přesnými replikami upravených zbraní skutečného Dillingerova gangu. Jsou to například Colt Government Model 38.Super upravený zbrojařem Hymanem S. Lehmanem na tzv. "Machine pistol" nebo lehký kulomet Winchester Model 1907 s přidaným předpažbím z Thompsonova samopalu, který používal Homer Van Meter.

Černá listina

Černá listina (2013) (seriál)

Ve 20. epizodě 1. série se objevuje postava senátora České republiky, který ovšem v originálním znění nemluví česky, nýbrž lámanou česko-rusko-polštinou.

Protiúder

Protiúder (2010) (seriál)

Všechny postavy v seriálu nosí sluneční brýle Ray-Ban.

Zlaté oko

Zlaté oko (1995)

Ve filmu lze zahlédnout i zbraň české výroby. Jedná se o pistoli CZ 52 v ráži 7.62x25mm Tokarev, kterou je vyzbrojen Valentin Zukovsky (Robbie Coltrane) ve scéně v nočním klubu v Petrohradu.

Zabít tiše

Zabít tiše (2012)

Jackie Cogan (Brad Pitt) použije k vraždě Markieho Trattmana (Ray Liotta) zbraň Browning Hi-Power Mark III - 9 x 19 mm, k vraždě Squirrela Mossberg 500 Cruiser - 12 Gauge a Frankieho (Scoot McNairy) zastřelí zbraní Smith & Wesson Model 36 .38.

Reklama