Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Biografie (4)

Myrna Loy (herečka)

09.06.2006

Myrna Loy možná nepatřila k charakterním herečkám typu Katharine Hepburnové či Bette Davisové, ale co do popularity se s nimi měřit rozhodně mohla a na vrcholu své kariéry by patrně byla i vyhrála. Dnes jsou její filmy bohužel, až na pár vyjímek, pozapomenuty – smutný osud většiny filmů předválečného Hollywoodu. I přesto se… (více)

Bill Murray (herec / režisér / scenárista)

24.04.2005

Bývalá hvězda kultovního pořadu SATURDAY NIGHT LIVE a legendární komik William James Murray se narodil 21. září 1950 ve Willmette v Illinois jako paté z devíti dětí Edwardovi a Lucille Murrayovým. K showbusinessu prvně přičichl spolu se svým starším bratrem Brianem Doyle-Murrayem coby člen chicagské komediální skupiny "Second… (více)

Joan Allen (herečka)

24.03.2005

Význačná americká divadelní a filmová herečka se narodila 20. srpna 1956 ve městě Rochelle v americkém státě Illinois. Jako premiantka absolvovala katedru divadelního herectví na Eastern Illinois University. Poté se přestěhovala do Chicaga, kde spoluzakládala renomovanou Steppenwolf Theatre Company spolu s herci jmen jako Gary… (více)

Lois Maxwell (herečka)

22.03.2005

Lois Maxwellová je známá především jako slečna Moneypennyová ze série bondovek. Je po Desmondu Llewellynovi druhá co do počtu bondovek, kterých se zúčastnila – celkem čtrnácti kousků slavným DR. NO počínaje a VYHLÍDKOU NA VRAŽDU konče (Llewellyn se objevil v sedmnácti – SRDEČNÉ POZDRAVY Z RUSKA – JEDEN SVĚT NESTAČÍ).Narodila se… (více)

Reklama