Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (723)

plakát

Maškaráda (1981) (TV film) 

Pěkná televizní inscenace Lermontovovy klasiky.

plakát

Famílie (2010) (divadelní záznam) 

Čtyři velcí herci, z nichž zejména pro Janu Hlaváčovou mám opravdu velkou slabost, se upřímně snaží, ale s takhle mizernou bulvární rádobydojemnou komedií "jako ze života" těžko něco svedou. Režie zcela bezradná (občasnou projekci na zeď věru nepovažuji za inscenační řešení), hudba se může upodmalovat, až se člověku dělá špatně. Je v pořádku, když jde divadlo diváku vstříc, jenže tato inscenace mu vyloženě běží naproti, velkou rychlostí ho míjí a zůstává daleko za ním. Takové je dnes Vinohradské divadlo, kdysi průkopnická scéna Hilarova. Abonentní záležitost. Škoda jen, že divadla, kde se skutečně dělá něco zajímavého, si o takové finanční podpoře, jakou mají Vinohrady, mohou nechat jen zdát... Ano, na vinohradském repertoáru jsou i zajímavější inscenace než Famílie - jen se obávám, že Stropnický se spíše snaží je vytlačit (viz jarní likvidace oceňovaného Vojcka, který derniéroval krátce poté, co obdržel Cenu Alfréda Radoka). Ach jo.

plakát

Bakaláři - Kapesníček (1984) (epizoda) 

Posledním televizním snímkem dokonalé Ireny Kačírkové je schematická komunální satirka o tchyni, které se nezamlouvá její snacha. Scénář prvoplánový, herečtí partneři o tři třídy níž, režie neviditelná. Ach jo.

plakát

Agathe Cléryová (2008) 

Komedie s dobrým úmyslem, ale zoufale průměrným provedením.

plakát

Disturbia (2007) 

Talentovanými herci obsazený thriller, který by si zaloužil o moc lepší scénář.

plakát

Elaine Stritch at Liberty (2002) (pořad) 

Slavná americká herečka a zpěvačka s naprosto smrtící sebeironií reflektuje svůj život v této stand-up komediálně-hudební revui.

plakát

Pokus o vraždu (1973) 

Zdařilý drama o podezíravosti a strachu... Přesný Karel Höger v hlavní roli popudlivého sobce, který se stává ještě popudlivějším, když mu někdo usiluje o život.

plakát

Le Coeur a ses raisons (2005) (seriál) 

Šílená kanadská parodie na telenovely, ve své prvoplánovosti a (snad záměrné) imbecilnosti neskutečně zábavná... K vidění na mezinárodním vysílání francouzské TV5.

plakát

Příběhy slavných - Neřízená střela Stella (2006) (epizoda) 

Naprosto nemožný dokument, ve kterém se o Stelle Zázvorkové dozvíte toliko, že ráda pila a jedla a jak na tom byla s chlapama - to vše zopakují všichni aktéři s velkým gustem několikrát. Že byla také výtečná herečka, to zůstává zcela mimo režisérčin záběr.

Ovládací panel
43 bodů