Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (723)

plakát

Elaine Stritch at Liberty (2002) (pořad) 

Slavná americká herečka a zpěvačka s naprosto smrtící sebeironií reflektuje svůj život v této stand-up komediálně-hudební revui.

plakát

Le Coeur a ses raisons (2005) (seriál) 

Šílená kanadská parodie na telenovely, ve své prvoplánovosti a (snad záměrné) imbecilnosti neskutečně zábavná... K vidění na mezinárodním vysílání francouzské TV5.

plakát

Maryša (2010) (divadelní záznam) 

Maryša, bezesporu jeden z vrcholů české dramatiky, skýtá pro inscenátory řadu úskalí - jedním znich je ostatně už její notorická známost. Františákova zlínská inscenace je veskrze moderním, svižným počinem, který staví na silných hereckých výkonech, z nichž vedle titulní Petry Hřebíčkové upoutá zejména Sitkův Lízal, ale zdaleka nejen na nich: souhra všech inscenačních složek je tu naprosto dokonalá, a díky ní je Maryša skutečnou divadelní událostí - nejpatrněji úplný závěr je strhující po herecké, výtvarné i hudební stránce. Je také potěšující, že se inscenace dočkala velice pečlivého záznamu, jednoho z nejlepších, jaké ČT vysílala - kamera tu není pouhým zaznamenavatelem divadelního dění, ale zcela svébytným spolutvůrcem dění na obrazovce.

plakát

Byli jsme to my? (1990) 

Fascinující výpověď o životě v umění a umění v životě... Škoda, že silně zapomenutá.

plakát

Žena z Korinta (1986) (TV film) 

Málokdo v české dramatice uměl takové dialogy jako Oldřich Daněk. Když si je vyměňují Adamíra s Hlaváčovou, netřeba se obávat nudy - ale ani povrchnosti.

plakát

Andělé na kolejích (2010) (amatérský film) 

Na filmu Andělé na kolejích by se jistě dala najít řada chyb - jeho kouzlo spočívá v tom, že je nebudete chtít hledat. Vyzařuje z něj neobyčejné nadšení všech tvůrců, účinkujících a spolupracovníků, které se setkalo s na ametérské podmínky až omračujícím zvládnutím řemesla a výpravností. Své cynické já nechejte doma a běžte se do kina nechat dojmout příběhem dvou bratrů za protektorátu. Vážně.

plakát

Kde se cesty kříží (2007) 

Formálně i obsahově nesmírně zajímavý polothriller o literatuře, v němž není jisté vůbec nic, zpočátku ani kdo je vlastně kdo, a v němž se prolíná fikce a skutečnost - tedy možná... Jisté je, že je naprosto nepochopitelné, proč tento film Clauda Lelouche naprosto minul českou distribuci, že je skvěle obsazený (v ústřední roli známý Jeunetův herec malých rolí Dominique Pinon, který si velkou úlohu skutečně zasloužil, a vedle něj jako vždy skvostná Fanny Ardantová a talentovaná Audrey Dana) a že byste jej, pokud budete mít příležitost, měli vidět.

plakát

U pěti veverek (1944) 

Rozkošná komedie, v jejíchž hlavních rolích vedle tradičně famózního, "člověčího" Jindřicha Plachty zazářily dvě velikánky českého jeviště: Míla Pačová (dlouholetá opora vinohradského souboru) a Růžena Nasková (členka činohry ND).

plakát

Bílá jachta ve Splitu (1939) 

Jedna z nejmizerněji napsaných veseloher z třicátých let, které jsem viděl, ale stejně má určité specifické kouzlo... A legendu českého divadla Leopoldu Dostalovou ve vzácné komediální roli.

plakát

Někoho jsem zastřelil (1966) (TV film) 

Tak nízké hodnocení je mi záhadou. Fantastický herecký ensemble v detektivním příběhu na anglickém venkovském sídle - to snad ani nemohlo dopadnout špatně.