Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (723)

plakát

Naši furianti (2006) (divadelní záznam) 

Zatímco Macháčkovi Furianti byli takoví člověčí, Pitínský se vydal o poznání stylizovanější cestou - a zatímco v divadle, s odstupem několika řad a orchestřiště nadsazené herecké výkony fungovat mohou (a vcelku fungují), televizní záznam se spoustou detailů jim vůbec nesvědčí. Ale i s oním odstupem v divadle bylo tak nějak zřejmé, že méně uřvanosti by inscenaci jen a jen slušelo ... Rozhodně to ale není žádná ostuda - jde o zcela kompetentně provedenou klasiku, s řadou velice schopných herců. Jenže na legendární Macháčkovu inscenaci, po všech stránkách vyrovnanou a kompaktní, zkrátka nedosahuje ani zdaleka.

plakát

Largo Winch (2008) 

Dobře udělaná žánrovka. Plná klišé, jímavých obrázků a překombinovaných zvratů - ale také napínavá, svižná a chytlavá. V rámci francouzské kinematografie v tomto žánru to není vůbec málo.

plakát

Ruský dům (1990) 

Zajímavý film: je zručně napsaný (Tom Stoppard!), velice dobře obsazený a dobře natočený - a přesto je skutečně dost nudný. Především, dle mého názoru, proto, že v něm vlastně až tak o moc nejde.

plakát

U pěti veverek (1944) 

Rozkošná komedie, v jejíchž hlavních rolích vedle tradičně famózního, "člověčího" Jindřicha Plachty zazářily dvě velikánky českého jeviště: Míla Pačová (dlouholetá opora vinohradského souboru) a Růžena Nasková (členka činohry ND).

plakát

Bílá jachta ve Splitu (1939) 

Jedna z nejmizerněji napsaných veseloher z třicátých let, které jsem viděl, ale stejně má určité specifické kouzlo... A legendu českého divadla Leopoldu Dostalovou ve vzácné komediální roli.

plakát

Ženitba (2009) (divadelní záznam) 

V režii Lukáše Hlavici plejáda velice schopných herců v čele s Miluší Šplechtovou přehrává jako o život, zatímco satirické ostří Gogolovo se kamsi ztratilo. Uznání patří zejména Barboře Hrzánové, která uprostřed toho všeho běsnění dokázala vytvořit ve své Agátě alespoň trochu lidskou postavu. Jinak je to pustá řachanda - pokud ale pobaví, tak proč ne.

plakát

Někoho jsem zastřelil (1966) (TV film) 

Tak nízké hodnocení je mi záhadou. Fantastický herecký ensemble v detektivním příběhu na anglickém venkovském sídle - to snad ani nemohlo dopadnout špatně.

plakát

Krok do tmy (1938) 

Rozkošná detektivní komedie zcela na úrovni soudobých hollywoodských klenotů téhož žánru (na mysli mám především sérii Thin Man aj.), typově velice dobře obsazená (Wanka - hrdina, Mandlová - kráska, Rogoz - ničema). Překvapuje mě, že se o ní tak málo ví.