Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Drama

Recenze (666)

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Pokud je pravda, že roli ušili na míru Robu Schneiderovi, jsem tedy smrtelně rád, že v hlavní roli neskončil. Ftw.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Celkem jiný než první díl, vsadilo se na ztřeštěnosti a přírodu na úkor děje. Ale pokud máte Carreyho rádi, možná to paradoxně funguje lépe.

plakát

Ad Astra (2019) 

Útok na citovou stránku plnou palbou, ale jistá banálnost z toho dělá spíše citové vydírání. Nejde mi vyloženě o pomalé tempo, ale ultra-pomalé tempo. Přesto vyvrcholení u mě na nějakou dobu dojem zachránilo,  emoce byly 100% ryzí a opravdové, ale vágní moudra v závěru působila jako studená sprcha, ať to myslí dobře sebevíc. Vesmír mám rád a též Brada Pitta. Ale proč je oproti předpokladům relativně slabě hodnocený, je k tomu důvod.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

“Česky snadno a rychle” Hrad v Karpatech asi u mě bodoval více, ale Dočolomanský je bůh a květinka vypadá dobře. A aspoň si pochutná.

plakát

Agent Smart (1965) (seriál) 

Dostává mě fyzická podobnost hlavy (kromě ksichtu) Stevea Carrella Donu Addamsovi, ale originál ho poráží na plné čáře. Jinak je to fakt ve větší míře sitcom než krimi a mysteriózní.

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Je to už dlouho, co jsem tuto parodii viděl, ale určitě sem tam pobaví. Na Bláznivé střely to sice nemá, ale proti uspávačce Vesmírné prdě to má ještě hodně vysokou úroveň.

plakát

Air Force One (1997) 

V rámci subžánru leteckých akčních thrillerů poměrně uvěřitelné postavy s kvalitním hereckým obsazením, i když logických blbostí je tam dost (úmyslný návrat k 80s? :)). Americký patriotismus a lidskost tu jdou ruku v ruce, ale to jde čekat už od první scény z filmu. No a co, žádný film na podobné téma se mi nelíbil tolik jako tento.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Zajímavé je, že ingredience, které se vyčítaly Spiebergovi, ty připravil už Kubrick. Spielberga si Kubrick před smrtí zvolil, protože byl unešen z trikové stránky v Jurském parku. Jinak velice, velice zvláštní. Velmi nekonvenční v zajetých hollywoodských pravidlech cílového divactva,  i na Stevena opravdu hodně. Konec sám o sobě nepochopíte, jen po Spielbergově vysvětlení. Mnozí ho chápou špatně, asi jako v The Shining z 1980.

plakát

Alf (1986) (seriál) 

Ten mimozemský kočkami se živící parchant měl často zabijácké hlášky, o tom žádná. Ani jsem nevěděl, že seriál je až tak starý.

plakát

Alfred Hitchcock uvádí (1955) (seriál) 

Legendární znělka o stínu Afreda Hitchcocka spojujícím se s jeho obrysem, která byla sem tam parodována. A protože s A.H. mám zkušenosti jen u pár děl kolem přelomu 50./60. let, jde o úžasnou podívanou. Pokud tedy máte otevřenou mysl a dalekou chronologickou hranici vámi viděného.