Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dobrodružný

Obsahy (17)

...kdyby...

...kdyby... (2001) (amatérský film)

Experimentální snímek o tom, co kdyby všechno bylo jinak... Filmové vyjádření pocitů z toho, co člověk zanechává za svého života za sebou a co tím pádem odkazuje svým potomkům.

A zase padá sníh

A zase padá sníh (2001) (amatérský film)

Příběh jednoho muže, který celý život žije na horách. Jeho obydlí se za špatného počasí stává útočištěm nejen výletníků, ale i členů záchranné služby. Přístřeší poskytne i osamělé ženě Heleně, která se již v životě několikrát zklamala...

Adresa

Adresa (2001) (amatérský film)

Krátký příběh o tom, co se může stát, když své milence dáte adresu kamaráda.

Americké monstrum

Americké monstrum (1982)

Aztécký bůh Quetzalcoatl ohrožuje New York v podobě obrovského létajícího ještěra. Na střeše mrakodrapu Chrysler se usídlí monstrum a drsně začíná zabíjet místní obyvatelstvo. Po jeho stopách mu jdou M. Moriarty (The Stuff) a neméně známý D. Carradine (Kung-Fu: Legenda pokračuje). Asi nejpůsobivější scéna se odehrává na střeše onoho mrakodrapu (že by další X-tá pocta King Kongovi?), kde nestvůra ze vzduchu likviduje členy ozbrojeného komanda jednoho po druhém. Tento film byl jeden čas uváděn na satelitním vysílání pod názvem "American Monster". Jde o nízkoropočtový film se stop-motion triky, které jsme mohli vidět o rok dříve v Souboji Titánů.

Bezpečná cesta

Bezpečná cesta (2004)

Dokumentární a naučný film pro děti (4-6 let). O malé holčičce Aničce, která se učí, jak se má chovat, když jde s maminkou nebo s tatínkem po ulici.

Diamantová sekera

Diamantová sekera (2001) (amatérský film)

Pohádka na motivy Boženy Němcové o chamtivém sedlákovi, který ve snaze získat diamantovou sekeru skončí v náručí vodníka.

E!E - Mrtvák

E!E - Mrtvák (1994) (koncert)

Tracklist:
01 - Kufříček
02 - R.R.N.R.L.
03 - Kleš
04 - Vláček
05 - Karel Havlíček Borovský
06 - Pelikáni
07 - Na dvě
08 - Jsem proti
09 - Práce
10 - Náměstek
11 - Humusák
12 - Brečim
13 - Tak mi dej
14 - Ú.let
15 - Pogo
16 - Víme
17 - Dráček
18 - Táhni
19 - Caligula
20 - Nezívej
21 - Nic novýho nerozjíždět
22 - Koš

Echoes

Echoes (1983)

Všechno to začalo s noční můrou příliš děsivou, než aby bylo možné ji ignorovat...
Umělec je sužován nočními můrami nejen o milostném trojúhelníku, ale i vraždách. Psychiatr říká, že za děsivé noční můry může postava jeho bratra, „ustarané duše“ ze starověkého minulého života. A tento jeho minulý životní soupeř nyní přichází v nočních můrách ve snaze opakovat historii... Film kombinující styl dramatu, hororu a mystery.

Ernestinum

Ernestinum (2001)

O slavnostním zahájení projektu centra komunitního bydlení a chráněné dílny pro mentálně retardované děti na zámku Budeničky v okrese Kladno.

Krev z hrobky mumie

Krev z hrobky mumie (1971)

Během expedice do Egypta objeví vyznamný archeolog "zakázanou" hrobku královny Tery, jejíž moc podle legend sahala až do záhrobí. Její mumifikované tělo je převezeno do Londýna a nejen to. Spolu s tělem jsou převezeny i její předměty uložené v hrobce, zejména pak rubínový prsten. Od té chvíle se začnou dít podivné věci (jak by tomu bylo jinak že?) a o jedenadvacet let později věnuje profesor prsten své dceři... Film byl natočen podle románu Brama Stokera "Jewel Of The Seven Stars". Jedna zajímavost, která se k tomuto snímku váže, je taková že režisér S. Holt během natáčení zemřel (!) a snímek byl dotočen v titulcích nejmenovaným M. Carrerasem.

Paulie Garand: Galaxie Amonit

Paulie Garand: Galaxie Amonit (2023)

Dokument o vzniku alba „Amonit“, kterým vstoupíte do galaxie Paulieho tvorby. Veškerý proces byl zaznamenán na 16mm film a následně vložen do krátkometrážního snímku, o který se postarala dvojice Benjamin Buttler a Anastasia Shanti ze studia BS22.

Půlnoční matiné

Půlnoční matiné (1989) (TV film)

Při promítání filmu je zavražděn mladý muž. Jeho přítelkyně ho najde a ve velkém nervovém šoku uteče z města, aby na všechno zapomněla. Vrah se nenajde a věc zapadne v zapomnění. Earle (Don S. Davis) chce režírovat fantastický film, ale záhadná „ruka“ to znemožní a musí rychle opustit město. Bob, kolega Earleho, při zdánlivé havárii ztrácí život. Detektivu Jasonovi se to zdá zvláštní a začne sám pátrání v obou případech. Přijde se na fantastické souvislosti...

Soutěž

Soutěž (2004)

O teenagerovi, který má rád skate a doma mu to s rodiči moc neklape. Ve škole se po celý jeden týden věnují dopravě, jejím předpisům a k jeho zakončení je vypsána soutěž ve dvojicích. Tento naučný dokument provázaný ukázkami toho, co vše se může stát při dopravním provozu ať už jste například pěší, na skateboardu, nebo na kole je zaměřený pro věkovou kategorii 13-15 let. Také odráží pohled na naši společnost nejen v otázce bezohlednosti lidí.

Vynálezci a vynálezy

Vynálezci a vynálezy (2011)

Dokumentární film o českých vynálezcích a vynálezech od 17. do 20. století. Film byl natočen pro stejnojmennou výstavu Národního muzea v Praze (Filmová ročenka 2011).

Zelený křeček

Zelený křeček (2009)

Kombinace hraného a animovaného filmu (voděné loutky, animace – pixilaxe a hraná akce). V hraných sekvencích vystupuje především rytíř Murmeltýr z Jamrtálu, který od jisté události hledá celou dobu svého Zeleného křečka. Loutkové sekvence tvoří scény z klasického činžovního domu, kde jako nájemníci vystupují různé pohádkové postavy (čerti, vodník, čaroděj, kašpárek a další). Tyto dvě sekvence se navzájem prolínají a vytvářejí dvě roviny příběhu.

Červený blesk

Červený blesk (2004)

Dokumentární a naučný film pro děti (6-12 let) převážně o tom, jak se mají zachovat jako pěší při dopravním provozu. Na co si mají dávat pozor, jak se zachovat na přechodech pro chodce a nebo například také o tom, jak správně vystupovat z vozidla za daných situacích. Tento snímek v úvodních minutách představuje (v tu dobu) ministryně školství Petra Buzková.

Štětsko

Štětsko (2011)

Dokument o přírodních a kulturních zajímavostech Štětska.

Reklama