Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Biografie (4)

Pierre Palmade (herec / scenárista / režisér)

18.08.2013

Francouzský komik a herec Pierre Palmade se narodil roku 1966 v Bordeaux, kde také strávil celé své dětství. V televizi se poprvé objevil v zábavném pořadu La Classe na stanici FR3 v roce 1987. Následovala úspěšná one-man show Známe se?, mimo to se proslavil coby spoluautor skečů ostatních komiků jako Mimy Mathy nebo Guy Bedos.… (více)

Bill Prady (tvůrce / scenárista / herec)

18.08.2013

Bill Prady je americký televizní autor a producent, pod jehož tvorbu spadají sitcomy a varieté pořady, jako například Ženatý se závazky, Star Trek: Voyager, Gilmorova děvčata nebo Teorie velkého třesku. Jeho spisovatelská kariéra odstartovala roku 1985 se sérií You can't do That On Television (od 1979). Snad díky tomuto… (více)

Chuck Lorre (tvůrce / scenárista / producent)

28.07.2013

Chuck Lorre je americký televizní režisér, producent a skladatel. Proslavil se jako autor několika úspěšných sitcomů, mimo jiné Dharma & Greg, Cybill, Dva a půl chlapa nebo Teorie velkého třesku.Narodil se na Long Islandu do židovské rodiny jako Charles Michael Levine. Důvodem, proč si změnil jméno, byla Charlesova matka -… (více)

Robert Downey Sr. (herec / režisér / scenárista)

14.07.2013

Americký herec, spisovatel a režisér, ve světě filmu proslavený především svým otcovstvím. Narodil se roku 1936 jako Robert Elias. Jeho matka, Betty McLoughlin, byla irská katolička a otec, Robert Elias, ruský Žid. Jméno Downey přijal od svého nevlastního otce po příjezdu do Spojených států. V současné době žije v New Yorku se… (více)

Reklama