Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Interstellar (2014) 

Ždibec tomu chybí k dokonalosti, ale kdo má rád tento žánr, tak se určitě královsky pobaví. Výborné zpracování a zajímavá pointa. Působí to na mě, jako kdyby předlohu psal Arthur C. Clarke :) Přirovnatelné k http://www.csfd.cz/film/10132-kontakt/

plakát

Tlustí, nemocní a téměř mrtví (2010) 

Přesně, jak tu už někdo zmiňoval, kritizovat umí každý, ale něco ze sebou udělat je těžší. Nemám důvod dokumentu ani v nejmenším nevěřit. Joe uděl jen to, co doporučují lidi, kteří se o svoje zdraví starají a nevěří moderním farmaceutickým postupům. Zdraví je stav, který se musí pěstovat s pozitivní myslí. Přesně tohle jsem potřeboval vidět :) Super

plakát

Bílé maso (2008) 

Skvěle rozehraná krimi, dokonce jsem si začal pochvalovat, jak mě režie přiměla sobeckého pasáka přijmout za hrdinu. Atmosféra skvělá. Od poloviny filmu se to všechno zvrhlo na mě až trochu velký masakr. Kdo je slabší nátury, tak tento snímek raději vynechte. Normálně mě sekání mačetami a noži nevadí, ale tady se postavy v zoufalé situaci dostali do ještě větších sr...k. Největší zklamání pro mě bylo nelogické chování policie, což kazí celkový dojem z filmu.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Skvělá kamera a herecké výkony. Tarantino si už vytvořil vlastní žánr, ve kterém si dělá co chce. Oceňuji, že Tarantino opět vyprecizoval zloduchy a dal jim svoji hodnotu a pak je nechal postupně pobít od hrdiny, tak to mám rád. Jinak je to samozřejmě pohádka pro puberťáky, která odlehčí a zkresli všechny souvislosti a udělá s toho koktejl, ze kterého je nakonec jen kocovina. Na pobavení jinak dobrý.

plakát

Nae yeojachingureul sogae habnida (2004) 

Windstruck se mě snad líbil ještě víc než My Sassy Girl. Byly zde zábavnější momenty. Pobavilo mě, jak si režie nedělá vrásky s žánry a filmovými konvencemi. Jeon samozřejmě nejlepší.

plakát

Boku no kanodžo wa saibógu (2008) 

Někdy víc je méně, to platí o tomto filmu. Nereálnost filmu je až do očí bijící. Film, který se na konci sám vysvětluje u mě bodovat nemůže. Příběh je vystavěn na touze jednoho člověka, popírá a překračuje všechny zákonitosti života. Pro mě ztráta času.

plakát

Saedeu mubi (2005) 

Smutek nikdy nemůže dostat nadšených 5*. Tento film se špatně hodnotí, 3* jsou nejspíš moc přísné. Perfektní kamera, skvělé herecké výkony. Happyend naruby. Na po druhé jsem film docenil více * * * *.

plakát

Maraton (2005) 

Paráda, legrace, taková jaká bývá s lidmi s autismem. Cho-won má nejraději běhání, které mu zlepšuje náladu a dává smysl života. Skládám poklonu před umem korejských filmařů, podívat se na životní situaci ze širší perspektivy a zároveň tam nenacpat přebytečnosti. Takhle byly krásně poodhaleny vztahy v rodině. Příběh matky, která musí dělat nelehké volby. I příběh bratra, který je Cho-wongovím postižením ochuzen o péči matky. Vše zpracované lehce a jednoduše a přitom si divák užije film i ze sportovní stránky. Opět film, který za tu dobu strávenou u TV stojí.

plakát

Yeopgijeogin geunyeo (2001) 

Skvěle herecké výkony od Ji-hyeon Jeon a Tae-hyeon Cha. Romantický film se smyslem pro humor, komedií bych to nenazval. Čas všechno spraví, kolik ho však potřebujeme. Film dokázal propojit dva úplně odlišné životy a dal jim význam. Skvěle natočeno.

plakát

Kimssi pyoryugi (2009) 

**** hvězdičky za poselství směřující k civilizovanému městskému člověku, který se stále někam žene, až se užene. Kvůli předvídatelné love story jsem dal o hvězdičku méně, ale opět je to film, který si budu rád pamatovat kvůli jeho myšlence.