Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Poslední recenze (26)

plakát

Policie Modrava - Série 4 (2022) (série) 

Jsem v polovině 4.série a na večerní oddechovku pořád dobrý standard. Ale nepřestávám se modlit, aby někdo zabil toho přeslazeného skláře. Z jeho cukerínového úsměvu se mi kazej zuby a z úlisného hlasu ježí chlupy, včetně těch depilovaných.

plakát

První republika (2014) (seriál) odpad!

Jen málokterý seriál jsem přestala sledovat před koncem. První republika je ten případ a to především kvůli nesympatickým hlavním postavám. "Hrdinka" Klára je sobecká nudící se panička, co nic neumí, rochní si v sebelítosti a ve svém sobectví ubližuje všem okolo. Jako bonus ji Markéta Plánková hraje na úrovni ochotnice z Růžovky (oh, wait...) a především je pro roli stará, vedle Kolejníka vypadá jako jeho matka a rozhodně člověk jen kroutí hlavou, co na ní ti bráchové vlastně mají... Tím se dostáváme k další hlavnípostavě -  Hrdinný Vladimír, kterého mám po čtvrtém dílu chuť lískat 3x denně po papuli, aby se probral. Jediný komu se dá opravdu fandit je Magdaléna - krásná, vzdělaná, podnikavá, se smyslem pro férovost a hrdost. Jenže zrovna ona dostává neustále na frak. Zajímavý je i bratr Jaroslav, jehož postava má docela zajímavý vývoj a já osobně bych mu před cukerínovým Vláďou dala rozhodně přednost. Takže, první republiko - sbohem a šáteček.

plakát

Richenza (2020) (amatérský film) 

Protože je historie mým koníčkem a několik let jsem se věnovala historickému šermu a tanci, čekala jsem na film napjatě a hodně jsem si od něj slibovala. Bohužel přišlo velké zklamání. S obvyklým problémem amatérských filmů, totiž s dost žalostným deklamováním namísto hraní, jsem počítala. Mluvení je asi to nejtěžší - mlčenlivé scény vypadaly dobře, ale jak se promluvilo, šlo to po herecké stránce do kopru. S jedinou výjimkou - a tou je představitelka starší Richenzy. Že nebude nijak pompézní výprava a dvůr bude tvořit asi dvacet osob, to šlo také očekávat a nijak by mi to nevadilo. Co mě ale zklamalo natolik, že dávám jednu hvězdičku (za kostýmy a snahu) je naprosto nudný scénář. Celý film je totálně o ničem - nedozvíte se žádnou historickou souvislost, žádné politické pozadí, nedej Bože, že by osoby dostaly nějakou hloubku. Celý děj je jen o tom, že Rejčka kouká po Jindřichovi, Jindřich po Rejčce, což jí ovšem nebrání se po smrti Václava obratem provdat za Rudolfa. Než stopadesát poetických, leč děj nijak neposouvajících záběrů na miliskování Rejčky s Jindřichem (btw. místy mi přišli až moc neopatrní, zejména za života Václava) bych si radši poslechla, co jí vedlo ke svatbě s Habsburkem, v jaké byla po smrti obou Václavů situaci, proč utekl Korutanec a přišel Rudolf atd. Stejně tak jsem čekala na zmínku o obléhání Kutné Hory a především tzv. Válku dvou královen a Jindřichovo věznění na Týřově... Jindřich i Rejčka byli chytří, mocní a svého času fakticky ovládali celé Čechy. Rejčka se svými věnnými městy rozhodně nebyla bezvýznamnou figurkou, naopak! Tady se ale nedozvíme nic, než že je to k sobě od začátku táhlo a rádi chodili do přírody. To je na 80 minut sakra málo...  Dokonce ani žádný pěkný souboj nebo turnaj nebyl (pokud nepočítám rychlé zapíchnutí Václava III.), že by se to aspoň osvěžilo trochou akce. Subjektivně - pokud hrál Jana z Vartmberka Slovák, nebo prostě někdo pro koho není čeština mateřským jazykem, chtělo to předabovat, třeba i jiným amatérem. Tohle už bylo příliš zoufalé i na amatérský film. A na závěr prkotina, která mě ale pořád kopala do očí - proč měla většinu filmu Rejčka (jinak moc hezká holka) mastné pramínkující vlasy? Jindřich měl háro vymydlené jako z reklamy na Schaumu, takže snahou o absolutní dobovost to asi nebylo... Srovnání - Prach a broky - také amatérský film nadšenců z řad historického šermu. Vybrali si lehčí a nedobový námět a kostýmy jsou místy nic moc, ale dynamikou děje a především brilantními akčními scénami je to dost někde jinde. I herecké výkony jsou o nějaký ten chloupek lepší, je ale pravda, že tento typ rolí se tak nějak lépe hraje...

Poslední hodnocení (462)

Veliká (2020) (seriál)

odpad! 11.03.2024

Španělská princezna (2019) (seriál)

31.12.2023

Slovo (2022)

18.12.2023

Rod Draka (2022) (seriál)

07.12.2023

Případy detektiva Murdocha - Série 15 (2021) (série) (S15)

07.03.2023

Případy detektiva Murdocha - Série 14 (2021) (série) (S14)

01.03.2023

Případ pro lyžaře (2016) (TV film)

16.02.2023

Docent - Preso s mlíčkem (2023) (epizoda) (S01E02)

13.02.2023

Policie Modrava - Série 4 (2022) (série) (S04)

12.11.2022

Reklama