Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Jestřábí žena

Jestřábí žena (1985)

Jedna z mála pohádkových příběhů natočenývh ve stylu romantiky s jasně vymezeným dobrem a zlem, ve kterých už od začátku v podstatě víte, že to celé prostě musí dopadnout dobře a přesto je vše natočené tak, že Vás příběh pohltí a se smrtí hlavního záporáka neodoláte vyskočit nebo alespoň vypísknout radostní že vše dobře dopadlo. Tento příběh tak podle mě, všem těm zazvonil zvonec a podobným, medem přeslazeným pohádkám případně slátaninám, zvládá s bravurou natrhnou filmový zadek. Ano, jedna z mála "pohádek" která mě neomrzí ani po sté, už jen proto, že podle ní vzniklo mé neoficiální jméno na které regulérně slyším

Matrix

Matrix (1999)

Neznám moc jiných, a spíše jiných, než moc filmů, které obsahovaly tolik převratného minimálně v scifi sféře. Filmů, jejichž novátorské triky hlášky a situace se tolikrát objevovaly zkopírované či převzaté v neuvěřitelném množství jiných snímků. Příkladem může jít Neova "gymnastika" na budově mrakodrapu, kdy do té doby nevídaně uhnul kulkám nebo už v podstatě do hovorové mluvy zabředlá hláška, žijeme v matrixu. Je to zkrátka kult, a tím už navždy zůstane.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Tolik hlášek, tolik do pohádky zabalené pravdy, tolik srandy že má bránice trpí s každým shlédnutím tolik "tolik" že kdybych je všechny vypsala ani se sem nevejdou..Tahle pohádka by zasloužila celý orionův pás hvězd a ne jen pět...Protože ať už hodnocení je či není, vymyšlené je dobře :)

Shrek

Shrek (2001)

Zbožňuju tuhle pohádkovoi komedie, která narážkami a odkazy není zas až tak pro děti. To je na ní to nejúžasnější, caparti vidí animovanou prču, my dospěláci bravůrně zvládnuté ftipkování kdy si tvůrci vystřelili z široké škály všeho a všech možných. Top 'hercem' je samozřejmě oslík a jeho prořízlá tlamka a hlavně perfektní zelený zvonec, kdy kýčovitému skvělému životu jen krásným a bohatým byl zatrhnut tipec.

Stigmata

Stigmata (1999)

Úžasný, tajemný film při kterém se většinu děje ježí chloupky na krku. Ne snad proto že by díky nálepce horor byl zalitý litry filmové krve, nebo by byl speciálně lekavý, ale pro jeho našlapování v mysterióznu a snoubení pravdy s teoriemi které až hraničí s konspirací, jenž se rozhodně církevní stranně nemusí líbit. Film si zasluhuje pozornost a je jedno jestli je člověk ateista nebo věřící,nevyřčené odpovědi a film naplňující napětí uspokojí obě strany.