Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (6)

Sword Art Online

Sword Art Online (2012)

1 - 14. díl: O SAO jsem z počátku nevěděl, co mám očekávat. Jiné anime seriály mě přiliš neuchvátili, takže jsem k tomu přistupoval spíše s odstupem. Ale hned po prvním dílu mě to chytlo a nepustilo. Prvních 14 dílů je dech beroucích. V každém díle se objeví něco nového o světě a lidech v něm uvězněných. Narozdíl od podobného Log horizont je zde MMO prvků méně, ale u zmíněného LH mi to přijde spíše jako rušivé. 15 - 25. díl: Druhá část je slabší především kvůli slabší vedlejší postavě (sestra Kirita) a minimálního obsazení Asuny. Na druhou stranu jsou zde zajímavější zvraty a celkově je zde přidám 3. rozměr díky létání a kouzlům, i když kouzla jsou velmi upozaděna. Také prospělo spojení virtuální linie s tou reálnou, která bohužel jen okrajově vysvětluje události po prvních 14 dílech. Jako celek to funguje naprosto perfektně. Nemusíte být online král, aby jste pochopili herní výrazy (popř. jsou vysvětleny v titulcích :) ) a ani nemusíte se zajímat o videohry k dosažení naprostého radosti z této famózní série, která očekává další pokračování.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Po shlédnutí všech devíti sérií, musím přiznat, že dobrých bylo zhruba 5 až 6 sérií. Poté se vtipy začali opakovat a seriál upadl do stereotypu. A závěr seriálu? Mírné zklamání. Po nažhavení velké zchlazení v závěru, kde se dozvíte, že vše není tak idylické jak se mohlo vzdát. Ale když to vezmu celkově, stále tu budou scény, které se mohly bez problému vyrovnat legendárním Přátelům.

Fairy Tail

Fairy Tail (2009)

Já tomu říkám kouzelnější a zajímavější Naruto. Tady nehrozí, že budete 158 dílu poslouchat jak někdo někoho pomstí a potom po 10 min souboje je konec. Tady je to akce s rozumnou mírou řečí aspoň o něčem a ještě s úžasným bitevním hudbou. Postavy mají úžasné příběhy a často i velmi zajímavé a nenudí. Příběh plyne v celku svižně oproti jiným anime a zaručuji, že se nebudete nudit. Tohle je jedna z těch anime, která Vás přitáhne a nepustí.

Šigacu wa kimi no uso

Šigacu wa kimi no uso (2014)

Musím říct, že to je jeden z mála seriálu, kde zatím čiší emoce z každé epizody. Uběhlo zatím jen pár epizod, ale během každé z nich Vás bude hřát takový ten pocit u srdce. A nejen z napětí jak to s nima dopadne, ale také z romantiky a kvůli problémům hlavního hrdiny. Jsem skutečně zvědav jak se příběh bude dál vyvíjet a nebál bych se říct, že minimálně pro mě je Shigatsu wa kimi no uso nejlepší anime podzimní sezóny. Možná že i nejlepší romantika roku.