Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Spolu (2022) 

Děravý scénář, výplňové dialogy a tomu všemu kraluje jinak nepochybně talentovaný Štěpán Kozub, který zde však nějak překombinoval přípravu a vytvořil parodii několika diagnóz a částečně také sebe samého. Použitelné momenty devastuje celková nekoherentnost filmového Michala. Za mě jedna hvězda za snahu a jinak velké zklamání.

plakát

Monstrum - Umlčený (2022) (epizoda) 

S úctou ke všemu, co se děje na plátně, ale hlavně - co se stalo ve skutečnosti.....tohle je brilantní filmařina.  Scéna "rozhovoru" v restauraci - to byla smršť z jiné dimenze a ostatní nemohu a nesmím zmiňovat, protože nechci nikomu kazit budoucí zážitek.

plakát

Monstrum (2022) (seriál) 

Zkouknuto prakticky na jeden nádech. Pokud měl seriál vyvolat ambivalentní emoce, pak se zadařilo, a tímto smekám. Natočeno citlivě k obětem i jejich rodinám a zároveň i k osobě pachatele, s čímž ale bude dost diváků bojovat. Nicméně máme důkaz, že lze vyvolat autentickou atmosféru i bez jatečních propriet. Casting dělali geniové, z podobnosti některých tváří až mrazí. Nezaznamenala jsem slabší herecký výkon. Všechno fungovalo a bezpečně se mi to z obrazovky noťasu přeneslo pod kůži. Peters si nepochybně svým uchopením Dahmera zadělal na rytířské ostruhy.  A ano,  o šestém dílu se bude hodně psát, protože vskutku je dechberoucí. Odpouštím nesrovnalosti, prvoplánovky apod., protože celkový umělecký dojem z celého seriálu je prostě za plný počet.

plakát

Návrat pana Ripleyho (2005) 

Taková slušná odlehčená kriminálka... Ripley tady není vykreslený jako total psycho prohnilec. ale spíš vyčůránek sympaťák, což však ve finále spolu s absencí megahvězd filmu ubírá bohužel hvězdičky... Pár opravdu extrémních souher náhod, ale co... Má to spád a Pepperovi to sekne. Viděla jsem film několikrát a pokaždé mě bavil. Zejména úvodní scéna s paní bytnou:-)

plakát

La cara oculta (2011) 

Povedené a bavilo mě to celé přesně tak, jak to bylo naservírované. Lehký mráz v zádech v obložení přidrzle decentní erotiky. Hmmm. Škoda jen, a to nikdy nepochopím, proč název filmu sabotuje divákovu fantazii. Jinak super a body plus za opětovné rozvíření diskuze, kde končí bradavky a začínají ňadra... Vaše starosti na mou hlavu:-)

plakát

Nevědomí (2013) 

Tak nevím, ale na mě to bylo od začátku příliš průhledné a příliš mixáž. Na druhou stranu uznávám, že vytvořit v tomto žánru cokoli originálního je již téměř nemožné a tak se pracuje s osvědčenými atributy. Mám pocit, že za tímhle snímkem je ale velká snaha, která určitě spoustu diváků uspokojí. A pro fanynky Tomáše Cruisů, který mě nikdy moc nebral.... Tady vypadá na ty roky velmi dobře:-)

plakát

Ripleyho hra (2002) 

Čekala jsem takový ten kousek, co zvedá chlupy na předloktí... Chyběl mi spád a logika některých scén. Hudba, kamera, Malkovich - very good. Ale sákryš, z tohohle se dalo vyždímat mnohem víc.

plakát

Trans (2013) 

Pohlcující šlapající začátek na plnou palbu, o který ale divák přijde v momentě, kdy si zde přečte obsah filmu... Dál už se to trochu utápí a nebo naopak vyskakuje z vln až moc. Slušný film, určitě k doporučení, ale všechno už tu bylo... Za zmínku stojí herecky tradičně výborný Vincent Cassel, ale je fakt, že s jeho vizáží nemusí dělat prakticky nic a stejně bude vyčnívat...

plakát

Muž se železnou maskou (1998) 

Odlehčené dílko, jak by tomu u zpracování historické mystifikace mělo být. Proto bych ostatní neřešila. Plus za Lea, kterému tady toho svůdce, ač není můj typ a jako Ludvík má tragický vkus, zcela věřím. Jinak klasický případ, kdy filmu škodí chybné žánrové zařazení a očekávání. U mě dobrý.