Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (362)

plakát

Servírka (2007) odpad!

Sekretářka s Maggie Gyllenhaal je sice submisivní, ale k tomu také vtipná, originální, inteligentní a sexy. Servírka s Keri Russel se submisivní, úplně vypatlaná pipina, která v sobě ztělesňuje to nejhorší ze společenské upjatosti 50. let v USA a současné komerčně orientované kinematografie.

plakát

Simone (2002) 

Nekoukatelný nesmysl. Bylo mi uplně trapně za Al Pacina. Příběh vůbec nedával smysl. Divím se že tak dobří herci kývli na projekt totálního amatéra, kterému bych nesvěřila ani televizní inscenaci.

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

Jedna hvězda za scénu a kostýmy, druhá za Maggie Smith a třetí - ani nevím za co - asi za to, že nějaký ne úplně blbý seriál podobného typu vůbec existuje. Ta smršť naprosto nepravděpodobných událostí v každém díle a samoúčelných zvratů je ale bohužel velmi škodlivá. Kdyby tvůrci dovolili aby děj táhly dobře napsané charaktery postav a ne jen nějaké neustálé milostné zaplétání nekompatabilních osob, tak by to seriálu dost pomohlo. Mimochodem neustálé sypání si popelu na hlavu služky Daisy v druhé sérii je nejnesnesitelnější dějová linie dekády.

plakát

Miluj souseda svého (2014) 

Mám ráda takovéto suché filmy, které se nesnaží líbit se každému. Dala bych i pět, ale trochu mě zklamala ta oslavná patetická scéna při vyhlašování svatých...škoda. Jinak pro Billa geniální role.

plakát

Sněhurka (2012) odpad!

Když někdo veškerou pozornost věnuje kostýmům, nezbyde už žádná energie na pořádný scénář. Nevkusná trapná slátanina která upadne okamžitě v zapomnění. Zvládla jsem 15 minut a pak už jsem to jen přeskákala, protože to fakt nešlo.

plakát

Terapie láskou (2012) 

To si ze mě děláte srandu! Vždyť je to naprosto příšerný. Ty hlavní charaktery jsou totalně na odstřel. Celou dobu filmu se mi chtělo jen nadávat. Vůbec nechápu, jak může tahle blbost být červená a ty nominace - to je prostě záhada.

plakát

X-Men Origins: Wolverine (2009) 

Děj se trochu rozpadá, charaktery jsou ploché, zápletka banální. Je to v podstatě béčko s ačkovými akčními sekvencemi.

plakát

Single Man (2009) 

Štvalo mě to podobně, jako mě štvou filmy Toma Burtona - s tím rozdílem, že Ford má přeci jen o hodně lepší vkus. Dbát na detaily je jistě dobrá věc, ale když za sebou následuje upachtěně vycizelovaný detail za upachtěně vycizelovaným detailem, tak to po chvíli začne dost rušit. Ta trapné zabarvování když je "lepší nálada" (WTF?!) a neustálé dějově bezvýznamné close-upy doprovozené dramatickou hudbou byly tak samoúčelné, že to hraničilo s trapností. Kdyby tom Ford nebyl takový kreativní snob a natočil to trochu "normálněji", tak to mohl být opravdu dobrý film. Ford prostě není režisér, ale geniální krejčí.

plakát

Velké oči (2014) 

Kazdy novy film Tima Burtona je horsi nez ten predchozi. Forma uz totalne valcuje jakykoli obsah a vzhledem k tomu, ze se tato forma uz jen stale dokola opakuje a sama sebe vykrada, cele novejsi Burtonovo dilo pusobi uz jen jako parodie na jeho stare dobre filmy. Ed Wood je brilantni a vtipnou podivanou. Big Eyes je plochy a banalni film, ktery kvalitni herce stavi do role afektovanych figurek. Prikladem je i priserny a typicky Burtonovsky casting starsi dcery hlavni hrdinky - ochotnicka herecka, vybrana jen proto, ze ma obrovske oci a neprirozene kulatou hlavu. Film Big Eyes bohuzel jen potvrzuje pravidlo, ze originalita se neda zopakovat dvakrat - natoz padesatkrat.