Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

filmový knock-out. Jízda která se nezastaví ani na vteřinu. Komu se tenhle film nelíbil, ať to zkusí znovu. Nevím co víc napsat.

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Mechanicky pomeranc je jednim z mych nejoblibenejsich filmu a rozhodne to neni proto, ze bych mela nejake sadisticke sklony a libovala si v nasili. Naopak samoucelne nasilne filmi nemam rada. V tomto pripade je treba videt nasili jen jako urite medium pro mnohem hlubsi informaci a tato informace je pro me jednou z nejzasadnejsich v historii filmove tvorby. Nehlede na genialni formalni stranku filmu, na coz jsme ale u Kubricka zvykli.

Holy Motors

Holy Motors (2012)

Famózní záležitost. Vždy se usmívám, když čtu nadšené výkřiky typu "přepište dějiny kinematografie" u plitkých limonád jako je Atlas mraků či Avatar. Je Holy Motors pro každého ? Rozhodně ne (a v žádném případě netvrdím, že záliba v podobných snímcích je nějakým měřítkem inteligence). Jedná se o film, který se ocitne v řadě snímků jako je Andaluský pes, La Jetée či Man with a Movie Camera, díky nimž má katedra filmové vědy zajištěnou akreditaci na dalších deset let?Rozhodně!

Na pokraji slávy

Na pokraji slávy (2000)

Přála bych si vidět tenhle film ještě jednou poprvé. Uvidim ho ještě hodněkrát, ale už to nikdy nebude takový...