Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (100)

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Srdečné pozdravy z lázní (2024) (epizoda) 

Fakt slabý... A já se na tenhle seriál tak těšil! Každé místo i doba si žádá své. Kdyby tenhle díl l točili němečtí nacisté, byl by zabit odporný židovský keťas. Kdyby ho točili Arméni, byl by to slizký Ázerbájdžánec. V liberálně-fašistickém prostředí je nositelem odpudivých atributů hnusný, smradlavý, tlustý, poživačný ruský generál, který přivedl do jiného stavu několik sestřiček i přes svou erektilní dysfunkci, prostě strašnej guláš. Hlavně že ovcodiváci drželi nepotrestaným vrahům pěstičky, na konci zatleskali ručkama, nechali se tak ochotně zmanipulovat a pak vyrazili do světa žít své zombie životy.

plakát

Barry - Wow (2023) (epizoda) 

Nenapadalo mě, jak by se dalo z takového zmatku vybruslit. A nakonec (a je mi jasné, že se mnou hodně puristů nebude souhlasit) se to docela podařilo. Dokonce naskočilo i několik přesahů a závěrečných mouder, jsem spokojen. I když jsem vlastně rád, že už je konec...

plakát

EOS: Vermeer – největší výstava (2023) 

Progresivním dokumentaristům z Jihlavy se takový dokument může zdát směšně nemoderní. Krása, kterou zprostředkuje, a hluboký vhled a dojem, který si z projekce odnesete, odsuzuje jejich observační, angažované či střihové dokumenty do role křečovitě překombinovaných nesmyslů.

plakát

Instalatéři z Bílého domu - Otroci víry (2023) (epizoda) 

Nářez. Pokud někdo pochybuje, že je Gordon Liddy ztvárněn věrně, může si najít na YT jeho rozhovor s Lettermanem. Série budí mnoho otázek a to je na ní skvělé.

plakát

Instalatéři z Bílého domu - Spisovatelova žena (2023) (epizoda) 

Trochu mě to přimělo zapátrat v historii a hned vidím minisérii v jiném světle. Dorothy nebyla je tak nějaká Hausfrau (skvělá reakce Judy Greer na tenhle prompt zdviženou levicí), Liddy a Hunt nebyli jen k popukání tupí, St. John vyrostl ve smažku a spisovatele a na své matce nenechal nit suchou.

plakát

Spy/Master - Episode 1 (2023) (epizoda) 

Docela zajímavá rumunská produkce. Jak to chodilo mezi KGB, CIA a Securitate? Určitě ještě vydržím do dalšího dílu.

plakát

Spy/Master - Episode 3 (2023) (epizoda) 

Carmen Popescu na sebe začíná strhávat pozornost. Jako by nestačili White House Plumbers, CIA to tady taky pěkně schytává.

plakát

The Last of Us - Hledej světlo (2023) (epizoda) 

Brácha prezidenta Pavla má prostě jenom jednu hereckou polohu okoukanou od Johnnyho Ramba, Bella Ramsey konečně hraje trochu sama sebe a ne nějakou Brutální Nikitu, což jí vůbec nesedí. Tenhle díl snad trochu připomíná to, co jsem od seriálu čekal, kdyby se celá série sestříhala na jeden celovečerní film, vynechala by se laciná LGB (Let's Go Brandon!) ideologie, pak by se to asi dalo vydržet. Také bych přehodnotil unlimited ammo (nevím, kde dvacet let po krachu poslední zbrojovky pořád berou takovou fůru spolehlivých útočných pušek a střeliva) a dostatek elektřiny (výtahy jezdí, světla svítí, stěrače stírají, dokonce si můžeš i jako prd roztočit lunapark). Je to taková postapokalypsa pro začátečníky.

plakát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizoda) 

Bill si doufám dával pozor, aby se mu někdo nevykadil do kufru. Tímto se seriálem končím. Všechny díly strašná nuda, nasadit b-boyům kašírované pestrobarevné hlavy s plodnicemi hub (to už jsem viděl v Asterixovi) a nechat je sebou trhat jako robůtci - to by dokázal i amatérský režisér s nulovým rozpočtem. Obdivuhodné je na seriálu jen neuvěřitelné PR, všichni o seriálu věděli a pořád se jim cpalo do hlavy, že je to neskutečná, přelomová bomba. Není.

plakát

The Last of Us - Napospas (2023) (epizoda) 

Hodně jsem přeskakoval a sledování dílu mi tak trvalo asi patnáct minut, takže se to dalo vydržet a zároveň jsem určitě o nic důležitého nepřišel. Vůbec nechápu, proč se na to ještě dívám a říkám si: do konce sérky to nějak vydržím. Ale možná se mi to nepovede. Jestli trend bude pokračovat, bude to příště odpad a ten poslední díl si už nezapnu. Strašná bída.