Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (159)

plakát

Wilsonova 10 (2021) (pořad) 

Hodně "nekorektní" komentování současných politických i společenských událostí. Nejsem pravidelný odběratel, ale vždy, když si Wilsonku dám, je to příjemná úleva, oddych a hlavně pobavení se...

plakát

Mayday (2023) 

Za mě teda celkem zklamání. Takové hodně softový béčko plný nesmyslů. SPOILER: poškozený, velký dopravní letadlo místo bezpečnější varianty přistání na vodu raději vletí nad opuštěnej, pralesem zarostlej ostrov, kde hledá "něco" na přistání a ejhle, najednou najde křivou blátitou lesní cestu, ze který se najednou vyklube téměř letiště a letadlo brilantně přistane bez jedinýho poškození; záhadná oprava, kdy se veškerá, fatálně vypálená elektronika nakonec opraví jedním přepnutím čudlíku někde pod haubnou; po startu tam pak během letu křídlama kácí les... Asijští rebelové z polopustého ostrova působí čistě, upraveně, nažehleně a taky trošku debilně. Chvílema se dost debilně chová i Gerard. Nevím mno. Votřesnej, ultralevnošmejdskej českej dabing s eliminací vulgárnějších slov a příšerným Mahdalem do pak poslal doprdele úplně.

plakát

Místo zločinu České Budějovice (2023) (seriál) 

Po delší době dobře zvládnutý seriál, především po dramaturgické stránce. Herci mluví uvěřitelně - minimum uši trhajících spisovných a "školených" projevů (i Bárdos se snažila), Novotný, ač ho moc nemusím zde perfektní. Doufám, že bude pokračování.

plakát

Cesta domů (2021) 

Film v podstatě lehce průměrnnej až podprůměrnej. Ale bohužel ho celej poslaly do prdele totálně příšerný postsynchrony, respektive dabing (někdy to fakt moc synchronní nebylo), kterej už jen díky svý otřesně nepřirozený studiový čistotě rval uši. Z některých postav (např starej Vorel) dokonce udělal naprosté kokoty. Nechápu, že to tu nikdo z místních fajnšmekrů, kteří si dávají zahraniční filmy v originále nenapsal.

plakát

Máme rádi Česko (2013) (pořad) 

Poslední díly jsou protkány v českých televizních naprosto nevídanou politickou nekorektnostní a i slabounkým závanem svobodného humoru alá 90. léta. Zaplaťpánbůh za to! Dávám (byť trošku přemrštěných a euforických) 5 hvězd! Snad to pokrokoví, uvědomělí, liberálně-demokratičtí soudruzi nezakážou (viz ty jejich bolševický zvratky v komentářích podemnou)...

plakát

Eternals (2021) 

Tak jsem si nechtěně užil lehčí dávku amerického levicového progresivismu. Ve filmu (dle současných norem) nechyběla kladná postava homosexuálního černocha s hodným a chápavým manželem a adoptovaným malým chlapcem, zdravotně znevýhodněná (postižená) hrdinka, zlý běloch (zrádce, podvodník a vrah) a spousty moralisticko-patetických žvástů o násilí, lidech jako takových a tak. Ale to vem čert. Až na pár geniálních záběrů (např. Babylon, hřib nad Hirošimou, zrození Nebešťana...) film nijak moc nenadchl. Nepřehledné množství postav, upatlaný děj, potemnělé akční scény a trikové animace místy působily levným dojmem. Angelina i Salma vypadaly už bohužel až trošku strašidelně... Navíc jsem měl pech, viděl jsem to s naprosto otřesným českým dabingem, kde byly perličky typu: Akční hrdina (Bohdan Tůma) ve vypjaté scéně emotivně pronese slovo "nedolízej" (asi mělo bejt "nedolejzej")... Situacím nepřirozeně spisovná čeština se celým filmem táhne bohužel, jako smrad.

plakát

Špunti na cestě - Sabotér (2022) (epizoda) 

Tak tenhle díl byl teda lobotomickej úlet. Jako by to režíroval i psal někdo úplně jinej. Neskutečný. Aspoň jedna hvězda za nekorektní vtípek o teplouších a chvilkama hezkou, letní krajinu.

plakát

Špunti na cestě - Partyzán (2022) (epizoda) odpad!

Co se to děje? Každý díl je natahovanější a víc o ničem. Ten dnešní byl teda ale fakt totální odpad! Nefungovalo tam snad vůbec nic! Hnusnej exteriér - vytěženej, blátivej les, vlhko, chvíli léto, chvíli podzim, ani jedna humorná scéna (parmazánu se zasmálo tipuju asi jen pár maminek na mateřské), ale především ten děj, dialogy... proboha :-/ Chápu, že pro herce byl Covid problematickej a brali každou TV roli, ale snad mají i nějakou profesní čest, ne?

plakát

Muž se zaječíma ušima (2020) 

Nudné, zdlouhavé, absolutně nezábavné. A starýho šedivýho pinďoura starýho Kaisera jsem u večeře fakt vidět nemusel :-/

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Po dlouhý době fakt skvělej nářez! Netušil jsem, že v dnešní úchylný, hyperkorektní době, je možný ještě natočit takovejhle film. Klobouček... Dále chci velmi pochválit hodně povedenej českej dabing (překvapivě pod taktovkou Veroniky Veselé). Skvěle použitej slang, zaplaťpánbůh žádný spisovný hlášky..., vhodně použitý "tvrdý" vulgarity. Prostě parádní oddechovka se vším všudy a fakt po dlouhý době tu dávám 5*.