Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (44)

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Nemúžu se zbavit pocitu že šlo dát choulostivější věci o kus dál,, tak jako tomu bylo při scéně drcení kostí a těl při pádu letadla. Kdyby to šlo takhle chladným dojmem dále, byl by to film po kterém bych šel spát s plnou hlavou přemýšlení. Na kost to ale nebylo, a tak asi nejlepší příbeh o tom, jak múže člověk prominout kanibalizmus, byl nedotažen a nevyužit v plné míře. Přesto !! Nádherný casting, neokoukané kukuče tomu dávají pocit neprobádanosti, skělá výprava na to že se to dělo jen kolem malého trupu letadla. Něco tomu chybělo, ale přesto šlo o krásný film který byl zážitkem. A to jde, dát  zážitek pozorovateli.

plakát

Na nože (2023) (pořad) odpad!

Materiálu vo svete na to ako správne zhotoviť reláciu ktorá funguje v Gastro priemysle je niekoľko. Markíza si vybrala dramatickú, veľmi zbytočne kritickú formu hodnotenia všetkého, čo v ďalšej polhodine akoby zázrakom sa NAPRAVÍ. Nasrať, neverím tomu ani nos medzi kuchárovými očami

plakát

Rocky IV (1985) 

Nejlepší sportovní film všech dob.

plakát

Wrestler (2008) 

Jo, dalo by se toho natlačit do recenzí až až. Mickey, kamera, atmosféra..Ale....Nemusíme tady psát sračkoviny jako verbal že ?.... Stačí když tady napíšu:  Dobrej film.

plakát

Nagano 1998 - hokejový turnaj století (1998) 

Ano, je to český dokument. Ale mrzí mně že nesleduje příběh i jiných týmú, jenom ten český, protože NAGANO 98 jich během téhle hokejové pohádky přihrál několik. Ale to je malá skrvna, ten dres je v konečném dúsledku stejnak čistý jako čisté konto Dominátora ve finále.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Nevím jestli múžu film hodnotit jako jednotlivý film protože v sobě kompletizuje určité děje jiných filmú, sérií... a pro někoho kdo tyhle série, filmy neviděl, nemusel být tenhle jeden tak epický jaký pro mně byl. Takovýhle pocit sem totiž po odcházení z kina jěšte nikdy nezažil. Jako by se probudilo dítě a to starší já do kina ani nešlo. V momentě kdy se začnou ve filmu objevovat postavy z mého dětství se mé srdce rozbušilo a bušilo až do konce. Děkoval bych scénáristúm za to, že tohle dostali do reality. Zde nemúže být místo pro kritiku jelikož tohle je dar za těch X rokú filmového Spidermana pro jeho fanoušky. A já ním jsem!

plakát

Vlkochodci (2020) 

Čo sa týka príbehu veľmi mi to pripomínalo Avatara. Prevtelenie do nového tela, prijatie do smečky, odpor ľudského rodu, boj človeka s prírodou, finálna bitva a snaha ľudí o vyklčovanie lesa. Príbeh bol teda prezieravý a dosť čitateľný. Čo je ale MEGA pozitívom je spracovanie - výzor animácie je jeden z najkrajších za poslednú dobu, možno to je už prežranosťou z Pixara a Disneyho... Ale tento typ štylizovanej maľby osobne beriem. Je hravý, vtip v propozíciách a pohyboch a aj pokrivenie perspektívy filmu prospieva (pohľad z lesa na mesto je metafora). Celkovo pekné, treba to vidieť. Škoda že stačí raz. ***

plakát

Duna (2021) 

SPOILER WARNING : Nemúžu jinak než 5*. Je to po dlouhé době film který jsem po shlédnutí chtěl okamžitě vidět znovu. Vizuální stránka filmu je pro mně jako čtenáře klasiky dokonalá. Ba co víc - je tam o něco víc co při čtení prostě nevykouzlíte a Vileneuve to dokázal. Krásné záběry, tak kompozičně, zlatým řezem a pohybovou sekvencí vybalansované...to se jen tak nevidí. Jako výtvarník smekám klobouk nad těmi co ve filmu pracovali na dizajnu lodí (obrovské tahouny Gildy, malé toptéry, koráby Harkonenú,..) oblečení (cool fremeni, zbroje atreidú a sardaukarú,..) a architektúry měst. I to málo z Caladánu, i to málo ze Salusi Secundus..... A teď k filmu. Parádní casting. Hans Zimmer už nemusí nic dokazovat, sám sebe už překonat nemúže a tak jen vždy dorovná latku. Tohle mněl těžké a přece jenom stvořil opojení k docela prázdné poušti. Docela dobře mu sekundujou zvukaři a to myslím i tamty, kteří stvořili rozkazovací HLAS, řeč rúznych ras (bručivý sardaukar), dabing a zvuky (zapnutí štítú, louskavé pohyby Baronových suspenzorú nebo vrták koření na poušti). Ze scén mi nejvíc vynikla sekvence scén po zradě doktora- odhodlání a pokřiky bránicí armády, která stojí proti přesile na čele se svým generálem, pohybující se obrana na schodech, únik Dancena Idaho na toptéře, příchod barona a smrt duka Atreida, to vše až po nalezení prstenu mnělo čas, který jsem nedokázal vnímat. Byla to hodina ? Nebo 5 minut ? Bylo to supr. Film pak pozvolně klesal až do konce ale tak to mnělo být. Dvojka bude fenoménem. (P.S. - Bardem je neskutečný. Ten se pro tuhle roli snad narodil.)

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) odpad!

Jak parádním záběrem v traileru to vše začalo. Masivný příbojová vlna, do tmy střílející světlice osvětlující mrakodrap a vedle něj břicho Godzilly a její hluboký dech. Jenže to byla jednička. A k tomu trailer. Od té doby nechápu jak se z takového krásneho snění o hororové japonské obludě stane v podstatě takovejhle Mortal Kombat křížený ...ty jo já ani nevím z čím. Nechápu scénář... Proč tam byli scény ze středu Země, scény s dětma, scény s batoletem ovládajícím posunkovou řečí stametrovou opici. Já vlastně nechápu o čem byl ten celej film a proč se vúbec musel točit, neboť mněl být o epickém střetu dvou ikon. A nebyl ani tak epický. A těch failú co tam bylo y nich tu ikonickost smazalo. RIP Godzillo. RIP Kongu (tu si musím pustit Jacskonovu klasiku abych na tohle hovno zapomněl).