Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (30)

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

Velký návrat němého filmu. Myslím že asi ani nejde natočit lepší film jen z jedním hercem a absolutně bez jakéhokoliv scénáře, když za celý film hlavní hrdina (Robert Radford) řekne asi tři slova. Bohužel to není to jediné co ve filmu chybí, film je sice celkem zajímavý, ale ono se vlastě nic nestalo, chybí tomu děj. Konec mi příjde nejasný a nevím co si o tom myslet. Nelituju strávený čas, ale znovu už se na něj asi nepodívam. Čekal jsem od toho něco jako Trumanovu plavbu v Truman show.

plakát

Super (2010) 

Tenhle film je lepší, než se na první pohled zdá. Ani bych o tenhle film nezavadil, kdybych nebyl zvědavej na Ellen Page v kostýmu. A nebyl jsem zklamanej, Ellen zahrála nejlepšího side-kicka vůbec. Film je v hodně věcech podobnej Kick-ass, ale je lepší. Je vtipnější, drsnější a reálnější, divím se, že je tak neznámej. Velkej rozdíl oproti Kick-assu je v tom že tady se nedočkáte Happy endu a to je dobře. Hlavní hrdina Frank je blázen, je to ten typ člověka, kterej jde na policii, když mu uteče žena. Určitě bych nedoporučoval ho předbíhat ve frontě. Komixačka Libby je nejlepší postava téhle šílenosti, jenom kvůli ní stojí za to ten film vidět, za tenhle hereckej výkon si Ellen zaslouží pochvalu před nastartovanou V3Skou. Doporučuju.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Třetí díl a zatím i poslední ukončuje hořkosladký příběh Anakina / Vadera. A jeho přerod z hrdinu na padoucha. Je to můj nejoblíbenější díl ze Star Wars ságy, většinu dialogů umím naspaměť. Naprosto se vžívám do Anakinovi situace a připouštím, že i když vím jak to skončí, rozhodl bych se stejně. Anakin tak moc chtěl ochránit svou lásku až ji zničil. Pro vyšší „dobro“ nakonec zabíjel i malé děti. Pro mě je to lekce, že i ten nejlepší může padnout a že účel nesvětí prostředky. Příběhově je to dokonalé a skvěle to navazuje to na starou triologii. Tragédie Dartha Vadera byla odvyprávěna celá a je to nejlepší příběh co znám. „Tohle je tvůj konec, můj mistře!“

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

Nejlepší sci-fi film všech dob. Lituju každýho kdo to neviděl. Za své hezké dětství vděčím právě Hvězdným válkám. Tenhle díl je bezesporu ten nejlepší díl celé série, tenhle film je nadčasový, překonal svou dobu o desítky let, dodnes není žádná lepší sci-fi série. Všichni tvůrci by se měly povinně podívat na starou Star Wars ságu aby věděly jak se točí filmy. Viděl jsem hodně skvělejch filmů, ale tenhle je nejlepší. Nesmrtelný hlášky ze Star Wars nikdy nestratí šmrnc. Já jsem tvůj otec!

plakát

Bídníci (2012) 

Je málo lidí co dokáže ocenit muzikál a já se počítám mezi ně. Bídníci mě nadchli a hned jak jsem šel z kina tak jsem si zpíval, doma jsem si potom celej film stáhl a ještě jej mnohokrát shlédl. Na různé muzikály jsem chodil ještě jako malý, takže k nim mám hezkej vztah. Ale i tady se vyskytlo několik chyb. Pasáže s Valjeanem alias Wolverinem / Jackmanem, byly na jedno brdo a po čase začaly nudit. Taky scény s Boratem, nemám moc rád. A za klady považuju písničky Mariuse (Redmayne), Anne Hathaway jako Fantine byla dobrá i vtipná, její písnička I dreamed a dream of oscar byla supr. A jako třešničku si nechávám Russell Crowa (Javerta), hodně lidí na něj nadávalo, ale podle mě zazářil jako vždycky. Taky se dost lidí diví, že se tam nemluví, ale lidi to je muzikál, tam se jen zpívá. Jestli nejste kulturní fajnšmekři jako já, tak se na to radši nedívejte.

plakát

Blbý a blbější (1994) 

V jednoduchosti je síla, a tohle je sakra silný. Je to ten typ filmu, nad kterým není třeba myslet a jen si užívat srandu. Má to neuvěřitelně silný infantilní humor, který se neptá a hned tě dostane do kolen. Musely byste být pěkně zahořklí staříci, aby vás to nerozesmálo, těmhle dvou imbecilům se prostě nedá ubránit. Jim Carrey je pan komik, skoro jsem brečel. Poslední scéna je úžasná, krásný zakončení takhle šílenýho snímku.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Star Trek do temnoty je zábavný snímek, který se ale nevyrovná kvalitě prvního dílu. Kapitán Kirk, je ještě pořád spíše rebel, než kapitán a tak mu musí Khán dát lekci. Khán hraný Sherlockem Benediktem je skvělý, vlastně je to on kdo je hlavním hrdinou celého filmu. Jeho chladná logika a cílevědomost je inspirující. A celkově mi nepřipadal jako padouch, vždyť nechal Spocka naživu, když ho mohl zabít a Kirka dokonce nechal vyzuřit na něm samém, Khán má ode mě za jedna. Některé momenty, ale kazily dobrý prožitek. Třeba Uhura vyčítající Spockovu nemluvnost na klingonu, při smrtelném nebezpečí. Nebo starej Spock, teď už nemusí nad ničím přemýšlet, prostě se ho zeptají jak na to. Ale nejhorší hřích byla „superkrev“, to se teď budou lidi očkovat proti smrti? Když nad tím moc nepřemýšlíte, tak prožijete supr jízdu světem Star Treku. Těším se na další díl.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Film o Iron-manovi, kde vlastně není Iron-man. Tony je v depresi a musí čelit teroristovy Mandarinovy, který není Mandarin? A tak nahodí svůj nejnovější oblek, který není schopen držet pohromadě. Vyzve ho na souboj a nezapne žádný bezpečnostní systém, to měl ten barák pojištěnej na rozstřílení vrtulníkem? Je nucen bojovat s lidskýma terminátorama co chrlí oheň. A na finální bitvu si zavolá všechny záložní obleky, které se evidentně nemůžou rovnat jednomu obleku z Avengers (Tony bojoval s Thorem, kterej na něj seslal blesky a oblek se mu neroztekl, tak proč se teď dal trhat jak trička, když si ten Memento blonďák nahřál ruku?). Nakonec byl zachráněn Pepper a udělal nejhloupější ohňostroj vůbec a jako by to nestačilo, nechal se pře-operovat na normálního člověka. Tak teď nevím kterej Iron-man byl horší, jestli dvojka, nebo trojka.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Hobit film, který se tváří jako Pán prstenu, ale není. Prvních 40 minut se budete prokousávat prologem, aby začal příběh, který je plný chození a kochání se krajinou. Potkáte další společenstvo, složené z 13 naprosto zaměnitelných trpaslíků, Watsona Bilba a Magneta Gandalfa. A prožijete 1/3 příběhu, který má 300 stránek. Takže logicky se z toho nedá ukuchtit plnohodnotný film, ale jako továrna na peníze je to dobrý. Doufám, že společně s dalšíma dvěma filmy to bude plnohodnotná trilogie.

plakát

Thor (2011) 

Celkem průměrný film a další z dílů marvelovského „seriálu“. Ale díky vtipu se u mě vyšplhal až na 4 hvězdičkové hodnocení. Thor namyšlený princ bůh, je vykázán na zemi, kde se musí potýkat s nárazníky aut, zdravotní péčí, objednávání v restauraci a Natálii Portman, která je modelka / astrofyzička a po prvních pár minutách se do něj bláznivě zaláskuje. Představí se nám Loky, Thoruv nevlastní zlý bratr, který se snaží získat trůn tím, že zradí nevlastního otce a potom i svého vlastního, aby udělal dojem na nevlastního? Zatím, ale pořád jeden z nejlepších filmů co Marvel natočil.