Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (65)

plakát

Barry - Chce to být psycho (2023) (epizoda) 

Další díl opět skvělý (Bill Hader režíroval). Postupně se nekompromisně vyrovnává se (zbývajícími) postavami, finále bude asi hodně drsné. Z haha-hříčky se nenápadně a postupně stalo silné drama, které si s ničím nezadá s Breaking Badem.

plakát

Volejte Saulovi - Zábava a hry (2022) (epizoda) 

Šílená epizoda. Jsem zvědavý, co bude ve zbývajících čtyřech dílech, jelikož nyní už je téměř vše řečeno. Dějové oblouky zakončeny, klíčové otázky jednou provždy zodpovězeny. Rozloučení s (...) srdcervoucí, závěr zdrcující. Uf :(

plakát

Roma (2018) 

Myslím, že hype tomuto filmu škodí, přotože zatím každá recenze nebo hodnocení, které jsem viděl, bylo pouze oslavné a i když jsem dnes neměl na tento typ filmu moc náladu, tak jsem si ho stejně dneska pustil, protože je to Událost. (A taky protože mám Cuaróna moc rád a Gravitace je pro mě jeden z TOP filmů vůbec.) A udělal jsem dobře. Roma (název odkazuje na čtvrť v Mexico City, nemá nic společného s romským etnikem) je rozhodně nejlepší film roku a asi i několik let nazpátek. Celkem těžko se mi vysvětluje proč. Jsou tam na jednu stranu velkolepé momenty, byť postava třeba jen běží nebo jde po ulici (a když si uvědomíte, kolik tenhle 20 vteřinový záběř dal práce, tak vás to ohromí), či širokoúhlé záběry na krajinu (nepochybuji, že z velké části digitální - ale není to poznat), ale na druhou stranu je to veskrze vysoce civilní a vlastně všední příběh jedné obyčejné rodiny. Kamera je vynikající, i když je většinu času statická, nebo se pouze otáčí za postavami. Vůbec to nevadí. Otravovalo mě, jak všude píší, že pro co nejlepší zážitek to chce co největší plátno/obrazovku, ale ...je to prostě pravda. Na větší úhlopříčce kompozice záběrů vyniknou v celé své kráse - viděno v domácím kině s projektorem a 92" plátnem. Ohledně děje - je asi nejlepší nic nevědět. A vydržet pomalejší začátek. Ze scény na pláži jsem měl podobně svíravý pocit, jako snad naposled kdysi dávno v Schindlerově seznamu z Osvětimi. Už dlouho se mi nestalo, že by mě něco tak moc emocionálně dostalo, uf. Silný film, veliká krása.

plakát

Uteč (2017) 

Příjemně jsem se bavil. Zhruba od druhé poloviny překvapila a potěšila brutální, ale rychlá a úderná akce. Černošská postava ze začátku nesympatická, ale s postupem času jsem si ji oblíbil a fandil jí. Cool hudba, dlouhé tak akorát. Super pointa(!) na konci.

plakát

Upgrade (2018) 

Příjemně jsem se bavil. Zhruba od druhé poloviny překvapila a potěšila brutální, ale rychlá a úderná akce. Černošská postava ze začátku nesympatická, ale s postupem času jsem si ji oblíbil a fandil jí. Cool hudba, dlouhé tak akorát. Super pointa(!) na konci.

plakát

Krotitelé duchů (2016) 

Třetí * pouze za Hemswortha a závěrečné titulky, to nejlepší (vlastně jediné dobré) na celém filmu.

plakát

Hra s ohněm (1990) 

Fascinující. Nájemný zabiják běžně olbečený v "nenápadném" černém obleku, s černým kloboukem a černýmí brýlemi, v trudných čašech komíhavě jammující na safoxon... Tohle bylo možné jen v 80. letech.

plakát

Lásky čas (2013) 

That was... totally unexpected.