Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Mysteriózní

Recenze (138)

plakát

matka! (2017) 

I když poslední dva Darrenovo snímky byly inspirované biblí, tak oba byly pojaty trochu jinak. Zatímco v Noemovi byl Bůh odproštěn od lidských vlastností a razantně proti lidstvu vystoupil v podobě jeho "odstranění" z Ráje, tak v matce to byl pravý opak. Vykreslení Boha jako sobeckého spisovatele (tvořitele) je vskutku hodně kontroverzní, ale o to více zajímavé. Rovněž celkem zvláštní byly místy až nadmíru agresivní scény v hlavní roli s "lidstvem", které Darren vykreslil jakožto destrukční nástroj, u kterého si Bůh do poslední chvíle nedokázal přiznat, že jeho stvoření bylo šlápnutím vedle. Celkově film měl zásadní myšlenku (jak už to u Darrena bývá), která byla místy až násilně vecpaná divákovi do chřtánu, tím pádem na atmosféru tenhle snímek rozhodně netrpěl. Nutno ocenit i průsvitný outfit nespoutané Jennifer a celkově herecké obsazení. A myšlenka na Závěr? Kdepak Bůh, ale naše planeta se bude muset popasovat s činy lidské populace.

plakát

Leviatan (2014) 

Nemám slov. Čirá frustrace. Pokud Zvjagincev nežije v exilu, tak nechápu, jak mu tohle vůbec v Rusku mohou tolerovat.

plakát

38 (2014) 

Nevím proč, ale pro takovéhle dokumenty mám slabost. Komplexně zpracovaný životopis člověka, kterému bohužel byla vyměřena kratší čára života. A když už i Keith Tkachuk uronil slzu, tak to není jen tak!

plakát

Návrat (2003) 

Krásný artový počin z nádherného prostředí odlehlé části Ruska. Kamera byla dokonalá stejně jako herecké výkony. Avšak bez Dergačovovy hudby by Návrat nebyl Návratem.

plakát

Sbohem, baby (2007) 

Skvěle vystavěný scénář, díky kterému to na konci do sebe všechno dokonale zapadne. "Co je správné? Kdo je hodný a kdo špatný?" Patrick (Casey Affleck) se rozhodl správně!

plakát

Zmizelá (2014) 

Šílený, zvrácený, bezmocný...Divnější pocit už jsem měl pouze z Fincherovo filmu Sedm...Oba byly strhující a vynikající, ale ani jeden už nechci nikdy vidět...

plakát

Trainspotting (1996) 

A důvody proč zrovna 5 hvězdiček? ... žádný důvody nejsou...

plakát

Pan Pip (2012) 

Hodně silný příběh, skvělý scénář a v neposlední řadě geniální a vynikající HUUUUUGH LAUUUUURIE, který si pro mě hodně nezvykle tentokráte střihnul roli citlivého humanisty a gentlemana. No prostě bylo to výborný!

plakát

Telefonní budka (2002) 

Tak tohle byl nářéz! Psychycky velmi náročný snímek se strhující atmosférou, u kterého vám ztuhne krev v žilách.