Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (54)

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Asi jsem byl na špatným filmu v kině, protože evidentně podle zdejších komentářů je spider-man 2 super nudnej či co. To co jsem viděl já, byla skvostná komiksárna s úžasnou dávkou nadhledu, skvělou akcí a libovejma záporákama, i ten typas co tam hrál, mimochodem jakoby andrew garfieldovi z oka vypadnul, byl stravitelnej a neměl jsem s ním žádný problém. Jamie Foxx si střihnul šmoulu pod proudem parádně, byť jeho motivace nedávala moc smysl, a obsazení green goblina bylo geniální, o budoucnost DeHaana fakt nemam strach. Zvrat ke konci jsem čekal a i přesto jsem na to čuměl s otevřenou držkou, protože takhle silnou scénu jsem v komiksový adaptaci viděl poprvé, ale jinak děj byl... nooo... dal by se shrnout jedním souvětím, nicméně pěkně květnatým a s velkou dávkou grimas a gestikulace rukama, nohama, u částí kdy by se dotyčný snažil popsat akční scény. Jediné zklamání je vznik rhina, což byl fakt trapas. Jinak běžte na to do 3D je to bomba. Teda samo až najdu jak se ten film jmenoval, zatim tenhle komentář prdnu třeba sem.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Spoiler alert! ... Tak evidentně ty fámy, že naši učitelé oslovovali ředitele "Führer" a že jako knížku jejich dětství zvolili Mein Kampf nebyly úplný nesmysly, člověk totiž úplně žasne nad tím, jak moc je in v dnešní době být členem nějakého Německého sdružení, já jsem už dostal pozvánku na FB do "zvracíme na Oktoberfestu" a "klub přátel zvířecích farem". Kapitán big mac jde samozřejmě s dobou a brilantně takovou tajnou nacistickou organizaci zakomponoval do děje, jen by to chtělo ještě trochu vyšperkovat. Mohli jsme se třeba na konci dozvědět že Nick Furry je přestrojenej Hitler, kterého náckové šoupli k ledu (odpověď na všechno...), ty by byl twist! Proč by Hitler předstíral roky, že je jednookej negr? A proč ne? Dyť i winter soldier se ukázal jako kapův nejlepší, údajně mrtvý, kámoš (ten svět je fakt malej...(a ano, vim že to taklhe bylo i v komiksech, to ale nemění nic na faktu že je to samoúčelná debilita)). Když už tam byl německej vědec, coby umělá inteligence počítače, který není výkonnější než moje kalkulačka, tak tohle je ještě v rámci realističnosti naprosto věrohodné.... Já jen doopravdy žasnu kde jsou ti hnidopichové, co obyčejně tupý slátaniny tohodle kalibru schválně podhodnotěj, aby udrželi vesmírnou rovnováhu, protože ať se koukám kamkoliv, tak kde nic tu nic. Když pro jednou řeším něco, co obyčejně neřeším, tak najednou ten kdo to normálně řeší, nic neřeší... no neni to k posrání?

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Až do teď jsem to nevěděl, ale Eva Green je moje životní láska. Tuhle roli šílený ojebávačky si užila dosyta a já si to užil parádně s ní (bohužel mluvím o filmu...). Proti ní stojí nějakej homlesák, kterýmu by se měla dát přezdívka discount Gerard Butler, ale co člověk nadělá, soubojům se i tak nedá nic vytknout. Jen by mě zajímalo jestli dřív byly všechny koně ohnivzdorný... počkat kde se ten kůň vůbec vzal na lodi??? To je jedno hlavně že při tom cvalu dGB donutil peršany k nedobrovolnému dárcovství krve... ale stačí tak 3, 4 litry na osobu, víc by bylo do očí bijící tarantinosmus. Pak zase trochu Evičky, protože erekce už ochabuje, aby nám připomněla kdo je tady šéf a pak zase dGB někomu něco amputuje atd. atd... Přímočarý, ale mě tahle prostoduchá šablona bohatě stačila, nicméně kdyby tam nehrála Eva, tak by to nebylo ani na 3 hvězdičky a to bez nadsázky! Doopravdy si nevzpomínám kde naposledy někdo, někdy takhle moc táhnul celý film, takže prosím víc rolí psychotických magorů, nebo víc rolí ve kterých může dokázat svůj herecký talent nebo prostě kde ukáže kozy.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Stalo se něco hrozného... v historii planety Země se nestalo větší zvěrstvo než toto: uživatel mcclane412 dal tomuto filmu odpad i když z něho viděl dohromady asi minutu! OOO můůůj boožeee. To teď musí vesmír každou chvílí implodovat, nebo mi z podlahy vyskočí samotný POMO a sešle mě do pekla (i když tam bych se na to alespoň podíval). Každou chvílí se něco takového musí stát. Zatím nic, zvláštní... Tak že by nějaký hladomor, kobylky nebo tak? Taky ne? To je opravdu zvláštní. Co asteroidy? Povodně? Anální kolík? ... Pořád nic? To karma spáchala sebevraždu? Jo už vím, to bude tím že tenhle "film" (čti s největším pohrdáním) nemusím vidět celý abych věděl, že je to sračka, stejně jako nemusím sežrat sračku abych věděl, že mi nechutná. P.S. Tu minutu jsem viděl když to měl kámoš puštěný na počítači. Jednou si počkám až usne, vplížím se mu do pokoje a... udělám mu kanadu. A jakou, bude mít péro ze zubní pasty přes celý xicht... a pak mu podpálím barák.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Ze začátku jsem tedy nijak zvlášť nadšený nebyl, taky proto že jen co se Starr dostane do prvního baru, po té co vyjde z basy, tak tam hned ošoustá sexy barmanku. Na čemž není samo nic špatného, jen že jsem chvilku přemýšlel nad tím jak by nám mohli tvůrci ještě více naznačit, že máme co dočinění s největším žijícím alfa samcem v galaxii, který pouhým pohledem ochočí šavlozubého tygra. No je fakt že při té souloži mohl ještě zmlátit partu skinů, přeleštit si svůj obří kvér (není eufemismus), barmanka by mu ještě jednou přeleštila jeho obří kvér (je eufemismus) a překecal by jí aby si střihli ještě jedno číslo, akorát s její sestrou. Ale pak jsem si jeho jemnocit pro věc, a schopnost civilizovaného řešení problémů vcelku oblíbil a to i s faktem že pravděpodobně omrdá všechno co se hýbe. Navíc je tenhle seroš prostě koulervoucí masakr! Sex, drogy, bitky, přestřelky, prachy, sex......... no prostě takový normální středeční odpoledne (a teď si představte co dělám obyčejně v sobotu večer...). Jestli pracujete 12 hodin denně v oddělení IT, doma na vás čeká hnusná žena, která vás podvádí s vaším nejlepším kámošem, nemáte na hypotéku, auto se vám rozbilo, takže musíte jezdit sockou ve vašem měsíc nošeném, polyesterovém obleku a rádi si představujete jak rozmlátíte svému šéfovi ciferník a pak usouložíte jeho sekretářku, ale nemáte koule na to to udělat, tak tohle je seriál přesně pro vás!!! P.S. Pan motýlek je boží. Nevím kde toho chlapa vyhrabali (nejspíš z psychiatrie), ale pokaždé když se tam ukáže mi přejede mráz po zádech.

plakát

Gravitace (2013) 

Slečna drsňák se vyšvihla a vydala se na vesmírnou odyseu, což by normálně znamenalo velice nepovedený žert kdyby si to nevzal do rukou pan Cuarón, který z toho udělal neskutečnou žranici pro oči a uši. Film si proto musíte zásadně stáhnout, nejlépe kamera z kina, tak aby to vypadalo, že se to natáčelo přes igelitový pytel pod vodou, čemuž musí taky odpovídat kvalita zvuku. Šustění bundy nebo kecání diváků je nezbytnost. Bonusové body pak získáte když si to najdete s ruskými titulky na plátně. Jedině pak vynikne jaký neskutečný dobytek jste a že by jste zasloužili elektrické křeslo. PS.: Scénu kde si Sandra Bullock sundavá skafandr si budu od teď pouštět místo porna. Ona je neskutečně šukézní.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Kámoš si pročítal obsazení filmu Hobit a nadšeně vyjekl: „On tam hraje i Morgan Freeman!", já na něho „A koho by tam hrál? Černýho trpaslíka?" (pro méně chápavé, špatně přečetl jméno Martin Freeman), načež se spustila hodinová debata o tom jestli je Hobit, popřípadě Pán prstenů, rasistický film. Došli jsme k názoru že chlapi se dívají na ženský tenis jen kvůli hekání tenistek. Pak jsme měli další hodinovou diskuzi o tom jaký je mužský rod ke slovu tenistka a jestli je to tenisák, ale byli jsme už slušně pod parou, takže to pravděpodobně nemá sebemenší informativní význam. Proč vám tohle vše říkám? To kdybych kurva věděl...

plakát

Rivalové (2013) 

Byl jsem doopravdy zvědavý co za film způsobil takové pozdvižení a okamžitě se dokázal katapultovat do top 10. Jediná možnost, která mě napadla, jak to tenhle film zvládl je, že je to porno s Olivií Wilde v hlavní roli (jistě si dokážete představit moje zklamání, když tam začali závodit). Ale jak značí moje hodnocení, nakonec jsem si to vcelku užil a pátou hvězdičku bych tomu přidal, kdyby to nebylo tak moc originální (aha, tak možná je přece jen pravda, že všude hledám vady na kráse). Respektive pátou hvězdičku nestrhuje (dle mého vysoce erektovaného, a všemi mými rozdvojenými osobnostmi uznávaného, názoru) ani tolik nadmíra originality, jako spíše nedostatek klišiodnosti (od slova klišé, z francouzského le cliché, použití ve větě např.:"Vyhrál jsem scrabble díky slovu klišé"), která by tomuto filmu seděla jako ulitá. Víc holek, peněz, rvaček a především závodů... a méně keců. K tomuhle druhu filmu se prostě filosofická duše nehodí.

plakát

Wolverine (2013) 

Varování: Může a nemusí obsahovat spoilery... ale spíš předpokládejte že obsahuje. Jestli něco nemam rád, tak je to samoúčelnost. Do jisté míry se tomu samozřejmě nedá vyhnout, protože každý film si trochu přihne pravidla svého vesmíru, tak aby se hrdina dostal: za a) do svízelné situace, za b) do postele pěkné holky, za c) na pokraj smrti, nebo za d) za pokraj smrti, po té co ho jiná mutantka schopná vidět smrt jiných lidí, a která se nikdy nemýlila, varovala že umře a hlavní hrdina přesto pokračoval dál, i když nám bylo jasné že neumře na dobro, takže její schopnost byla vlastně jen na oko (zvláště to za "d)" je poslední dobou velice častý neduh). A tomuto filmu se podařilo vše, takže ano je to velice samoúčelné. Navíc to není užitná samoúčelnost na podporu dynamiky děje jako je v trilogii o batmanovi, Počátku nebo Dokonalém triku (hmmm co mají tyto filmy společného...), nýbrž je to samoúčelná samoúčelnost. Jediné co to tahá nahoru je Jackman a ta šikmoočka co vojel, škoda že je plochá jak zamrzlý rybník... ale i tak bych si dal říct, hlavně mě vždycky zajímalo jestli japonky tak vzdychají i ve skutečnosti nebo jen v pornu... o čem že jsem to mluvil???

plakát

47 róninů (2013) 

Tak nějak vidím, jak se tenhle film vymýšlel, to si někdo řekl že natočí efektní scifíčko se souboji s meči, ale to znamená že to nemohl naprcat do roku 3168, protože na světelný meče má copyright sw. Tak nepujdeme vpřed, ale vzad a to rovnou do šikmookostánu, kde máme sice možnost čerpat z nesmírně bohaté mikologie, ale na to by si člověk musel otevřít wikipedii, takže si musíme vystačit s tim na co si vzpomeneme z různých mang (je ale fakt, že to i docela vystačí). Navíc samuraie má každej rád... V teorii to zatím zní vcelku pěkně a ono to pěkný i je, ale to je tak všechno. Pěkný na pohled, ale jinak moc umělý (jako se silikonovýma kozama). Jestli jste někdy četli nějaký můj komentář tak víte, že dvě hvězdičky filmu nedávám protože dispozice meziscén nebyla v režijním kontrastu s karburátorem, nebo kvůli jiný intelektuáltině, ale protože tohle bylo moc prostoduchý i na mě. A ne tak zábavně prostoduchý jako třeba Komando, což je super meganámrd akce (tohle snad dokázalo, že nejsem profikritik), ale prostoduchý jako že už teď si nevzpomínám o čem to vlastně bylo. Vzpomínám si na neschopného Keanu, hustý mnichy, kouzelnou čubku a třímetrovýho silver samuraie, tečka (když napíšu "tečka" musím psát ještě "."?).