Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (54)

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Stalo se něco hrozného... v historii planety Země se nestalo větší zvěrstvo než toto: uživatel mcclane412 dal tomuto filmu odpad i když z něho viděl dohromady asi minutu! OOO můůůj boožeee. To teď musí vesmír každou chvílí implodovat, nebo mi z podlahy vyskočí samotný POMO a sešle mě do pekla (i když tam bych se na to alespoň podíval). Každou chvílí se něco takového musí stát. Zatím nic, zvláštní... Tak že by nějaký hladomor, kobylky nebo tak? Taky ne? To je opravdu zvláštní. Co asteroidy? Povodně? Anální kolík? ... Pořád nic? To karma spáchala sebevraždu? Jo už vím, to bude tím že tenhle "film" (čti s největším pohrdáním) nemusím vidět celý abych věděl, že je to sračka, stejně jako nemusím sežrat sračku abych věděl, že mi nechutná. P.S. Tu minutu jsem viděl když to měl kámoš puštěný na počítači. Jednou si počkám až usne, vplížím se mu do pokoje a... udělám mu kanadu. A jakou, bude mít péro ze zubní pasty přes celý xicht... a pak mu podpálím barák.

plakát

Wolverine (2013) 

Varování: Může a nemusí obsahovat spoilery... ale spíš předpokládejte že obsahuje. Jestli něco nemam rád, tak je to samoúčelnost. Do jisté míry se tomu samozřejmě nedá vyhnout, protože každý film si trochu přihne pravidla svého vesmíru, tak aby se hrdina dostal: za a) do svízelné situace, za b) do postele pěkné holky, za c) na pokraj smrti, nebo za d) za pokraj smrti, po té co ho jiná mutantka schopná vidět smrt jiných lidí, a která se nikdy nemýlila, varovala že umře a hlavní hrdina přesto pokračoval dál, i když nám bylo jasné že neumře na dobro, takže její schopnost byla vlastně jen na oko (zvláště to za "d)" je poslední dobou velice častý neduh). A tomuto filmu se podařilo vše, takže ano je to velice samoúčelné. Navíc to není užitná samoúčelnost na podporu dynamiky děje jako je v trilogii o batmanovi, Počátku nebo Dokonalém triku (hmmm co mají tyto filmy společného...), nýbrž je to samoúčelná samoúčelnost. Jediné co to tahá nahoru je Jackman a ta šikmoočka co vojel, škoda že je plochá jak zamrzlý rybník... ale i tak bych si dal říct, hlavně mě vždycky zajímalo jestli japonky tak vzdychají i ve skutečnosti nebo jen v pornu... o čem že jsem to mluvil???

plakát

Rivalové (2013) 

Byl jsem doopravdy zvědavý co za film způsobil takové pozdvižení a okamžitě se dokázal katapultovat do top 10. Jediná možnost, která mě napadla, jak to tenhle film zvládl je, že je to porno s Olivií Wilde v hlavní roli (jistě si dokážete představit moje zklamání, když tam začali závodit). Ale jak značí moje hodnocení, nakonec jsem si to vcelku užil a pátou hvězdičku bych tomu přidal, kdyby to nebylo tak moc originální (aha, tak možná je přece jen pravda, že všude hledám vady na kráse). Respektive pátou hvězdičku nestrhuje (dle mého vysoce erektovaného, a všemi mými rozdvojenými osobnostmi uznávaného, názoru) ani tolik nadmíra originality, jako spíše nedostatek klišiodnosti (od slova klišé, z francouzského le cliché, použití ve větě např.:"Vyhrál jsem scrabble díky slovu klišé"), která by tomuto filmu seděla jako ulitá. Víc holek, peněz, rvaček a především závodů... a méně keců. K tomuhle druhu filmu se prostě filosofická duše nehodí.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Kámoš si pročítal obsazení filmu Hobit a nadšeně vyjekl: „On tam hraje i Morgan Freeman!", já na něho „A koho by tam hrál? Černýho trpaslíka?" (pro méně chápavé, špatně přečetl jméno Martin Freeman), načež se spustila hodinová debata o tom jestli je Hobit, popřípadě Pán prstenů, rasistický film. Došli jsme k názoru že chlapi se dívají na ženský tenis jen kvůli hekání tenistek. Pak jsme měli další hodinovou diskuzi o tom jaký je mužský rod ke slovu tenistka a jestli je to tenisák, ale byli jsme už slušně pod parou, takže to pravděpodobně nemá sebemenší informativní význam. Proč vám tohle vše říkám? To kdybych kurva věděl...

plakát

Sejmi je všechny (2007) 

Když je takhle pátek večer a nemáte co dělat, tak si přece nepustíte tříhodinové drama s filozofickými kecy o tom co je duše, nebo proč je v Utahu zakázaný orální sex, navíc s hardcore twistem kdy na konci filmu zjistíte, že to byl všechno sen v alternativní realitě, nebo že hlavní hrdina je svým vlastním bratrem. Místo toho si pustíte nějakou akční stupiditu, která využívá maximálně 1% mozkové kapacity i toho největšího Gumpa po lobotomii, ale samozřejmě ta akce musí stát za to a to tady kurva platí do puntíku! Takhle vymazlenou, nápadama našlapanou akční vychytávku jsem neviděl od doby, kdy... no vlastně nikdy. Je to sice maximálně přehnaný (proskočit z jednoho auta do druhýho tím, že do něj prostě čelně narazíte v rychlosti 100 kiláků za hodinu... to doma opravdu nezkoušejte), ale originální na rozdíl od sraček typu kurýr, který se berou smrtelně vážně. Takže až vás bude chtít příště ošoustat vaše přítelkyně, řekněte jí, že vás bolí hlava a pusťte si míst toho toto.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Jeden z nejdospělejších snímků vůbec a genialita v naprosto esenciální formě. Pokaždé když slyším geniální monolog o tom proč nevzít práci u tajné služby, tak nevěřícně kroutím hlavou, protože je... geniální. Asi bych měl víc číst knížky, abych měl bohatčí slovní.. no tu přece... skladiště, ale u tohoto filmu se jiné adjektivum než geniální nedá použít.

plakát

Divorce Court (1999) (seriál) 

Nechápu jak to, že tenhle klenot hodnotím a komentuji jako první. Manželské páry se dohadují o tom který z nich si víc zaslouží sbírku starožitných svícnů a který z nich víc nechce děti. Navíc eskapády tipu rozhořčená manželka nechápající jak to, že už jí manžel nechce sexuálně uspokojit, stejně jako před dvaceti lety a padesáti kily, a zuřící manžel barvitě popisující jak na vyrážku na obličeji použil místo indulony vaginol, jsou naprosto běžné.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Obyčejně hodnotím za pět jen u filmů, které nabízejí nějaké hlubší poselství (jako například jaký je smysl života, tuhle otázku jsem mimoděk vyřešil u filozofického spektáklu White Chicks and Big Black Cocks XVII), řeší mnohaleté teologické spory, definují problematiku sedmi nevyřešených případů matematiky, nebo vysvětlují proč mi pračka žere ponožky, ale u tohoto "intelektuálního veledíla" (ty uvozovky jsou tam jako protože sarkasmus) musím udělat vyjímku. Sic je přínos pro společnost zásadní asi jako Teorie centrálních míst (být matematikem tak se teď za břicho popadáte... Heh heh... a ne proto, že by vás bolelo, ale protože by jste se tak moc smáli!!!), tak to dokonale vyvažuje kvalitativní hodnota, kterou na svých bedrech bezpečně třímá hlavní hrdina, jehož příjmení mu bylo pozměněno na nejčastější zvuk, který vydávají jeho nepřátelé - Iko Jauvajs. Je hromada akčních filmů se skvělou choreografií, ale tenhle má, a teď musím použít výraz který nenávidím, X-factor, je to asi jako když holka nenosí kalhotky, nevidíte to, ale když o tom víte, tak je to opravdu rajcovní. No každopádně u tohoto filmu budete sedět na prdeli, zírat s otevřenou držkou na obrazovku, slintat si do rozkroku a říkat si že tohle je ta nejnamrdanější akční rubačka, jakou jste kdy ve svém, doposavaď bezvýznamném, životě měli to štěstí vidět!

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Aneb když si vezmou amíci do parády klasiku. Všechno je vyhnané do extrému, od akce až po akci, protože není nic důležitějšího. Gay ví že základním kamenem veškerého (komerčního) úspěchu je, aby Down dokázal zmlátit i bandu ninjů s nunčakama (nejlépe neustále hláškující, aby bylo vidět jak z vysoka kálí na smrt), protože jinak bychom se přece nemohli s kým ztotožnit ne? Sice ještě prý slyšel od nějakého odborníka na Doyla že má být i geniální, ale to nikoho nezajímá, to je jen vedlejší produkt jména Holmes. Takže jsou tu všechny Holmesovi dedukce podané v co nejstručnějších vysvětleních, které nejlépe vybalí na diváka najednou, aby to působilo tak alespoň desetkrát chytřeji, než to ve skutečnosti je, což znamená stupidně. Tomu zase možná malinko křivdím, protože ty dedukce nejsou sice úplně debilní, ale rozhodně jsou neskutečně laciné a strojené, jak hrát nějakou adventuru ve které se snažíte zjistit, kdo je vrahem a na konci zjistíte, že jste to byli vy (nebo nějaká podobná volovina). Všechno je prostě moc samoúčelné, žádná informace navíc ani namíň, až skoro dětinské. Ale na tom stejně nesejde, protože se na tenhle film rozhodně nebude dívat nikdo proto, aby byl zatlučen do křesla geniálním rozuzlením, výsledkem je totiž další průměr akčňáků a to je záležitost neobvyklá asi jako modelka s poruchou příjmu potravin. No prostě škoda že se hlavní hrdina jmenuje Holmes, kdyby ne tak bych hodnotil o malinko lépe, tohle si předloha Doyla nezaslouží.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Oproti konkurenci (HIMYM) je TBBT dominantní především kvalitativní hodnotou, která je i po šesté sérii stabilní jako diskrétní systém, jehož kořeny charakteristického mnohočlenu v absolutní hodnotě jsou menší než jedna. V rámci sitcomů je to abnormální jako dokonalé číslo (známe jich zatím pouze 46!!!). Je to taky díky afilitivnímu vztahu Amy Farrah Fowler se Sheldonem, z něhož se dá extrahovat kvantum komických situací, které limituje k nekonečnu. Čím dál tím frekventovaněji kontroluji, jestli už nevyšla nová epizoda a s každou další dospívám k jedinému, nevyhnutelnému závěru: kočka žije!