Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (206)

plakát

Temný případ - Part 5 (2024) (epizoda) 

Po třech, podle mého slabších, dílech se pátým dílem seriál vrací s perfektní temnou jízdou do Noční krajiny. Odhalují se souvislosti a tříbí se charaktery. Tak se mi to líbí.

plakát

Zázračná planeta - Coasts (2023) (epizoda) 

Já teda nevím, ale může BBC a sir David Attenborough zklamat? Mne tedy ne. Za dech beroucí záběry a jako vždy kvalitní komentář dávám pět hvězd.

plakát

Stín v oblacích (2020) 

No ty kokot, co to jako bylo? Jako takhle, čekal jsem výplach, protože jsem koukal předevčírem na trailer. Ale já nevím, jasně, chvílema jsem se chechtal jak blázen, protože to musela režírovat ženská buď totálně zhulená, nebo trochu bláznivá, ale prostě mi to úplně nesedlo. Původně plánovaný odpad měním na jednu hvězdičku, v rámci mojí aktuální úpravy toho, jak hodnotím (viz profil). Na druhou stranu, pro Chloë mám slabost už od Kick-Ass, kde byla ještě fakt malá holka, takže jí nemůžu udělat to, že bych dal filmu, kde hraje hlavní roli, odpad, že jo?! Ještěže mám tak rád dlouhý souvětí, muhehe.

plakát

Dağ II (2016) 

Na ja, Turek "od vokurek" taky umí. Když jsem už viděl spoustu amerických hero filmů o speciálních jednotkách, pak i ruský, indický a čínský, ty celkem nedávno, tak se prostě musím podívat i na Turka. Že je to všechno na jedno brdo? To zase tak nevadí, když zapomenu, jak nemám rád Erdogana a jeho poskoky, tak se na to dívat dalo a jako odreagování při pátečním večeru to věru nebylo zlý. A jako bonus tu hraje Açelya Özcan a její pevný kozičky.

plakát

Legenda jménem T-34 (2018) 

Tak to ten Ivan zase dokázal! Zaplaťpánbů. Protože Němci byli zmrdi, o tom žádná!

plakát

Outsider - Dark Uncle (2020) (epizoda) 

První dva díly byly neskutečně nadupané, třetí je sice pomalejší, ale o to víc zamotanější. Jako od prvního dílu vím, že mám to nadpřirozeno čekat, ale... Stále ale velmi silné čtyři hvězdy a těším se na další díl.

plakát

Outsider - Fish in a Barrel (2020) (epizoda) 

Ta hudba! Podle předlohy mého oblíbeného spisovatele Stephena Kinga málokdy vznikne něco, na co se nedá dívat. Ale občas vznikne něco, co prostě boří veškeré pomyslné hranice toho nejlepšího, co jsem měl tu možnost a čas sledovat. Úplně se mi ve vzpomínkách vrací první díl Temného případu nebo The Wire - Špína Baltimoru. Jenže to bylo před dlouhou dobou. A tohle je skutečně nejlepší pilotní díl, jaký jsem za posledních pár let viděl. Už se těším na pokračování, snad se to bude vyvíjet v podobném duchu.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) - Série 3 (2019) (série) 

Ano, je to slabší než předchozí série, ale stále mne to udrželo přikovaného k obrazovce do brzkých ranních hodin. Navíc závěrečný díl je na infarkt, teď jsem si ho pustil ještě jednou a ani jsem nedutal. Jsem dost zvědavý, jak se to bude dále vyvíjet.

plakát

Hra o trůny - Série 8 (2019) (série) 

Ze sentimentu jedna hvězdička navíc, jinak by to bylo za tři. Nelze ale nevzpomenout na ty roky se seriálem strávené, na to čekání na jednotlivé epizody, na to těšení se na další rok a další řadu, na to netrpělivé zklamání, že poslední řada bude o jeden rok déle. Přes všechna přehnaná očekávání a následná zklamání je Hra o trůny jedna z mých srdcových záležitostí a tak to zůstane. Přeci jen jde o devět let mého života, a život je o tom být občas nahoře a občas dole, tak jako v této, poslední, sérii. P. S. Docela se těším na ty další seriály, týkající se Západozemí, které HBO chystá. P. P. S. Tohle je můj první komentář po téměř pěti letech, myslím, že trucování nad tím, že mi zmizelo tuším dvanáct komentářů v nenávratnu (dodnes jsem nezjistil, proč), bylo dost.