Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (206)

plakát

Zázračná planeta - Coasts (2023) (epizoda) 

Já teda nevím, ale může BBC a sir David Attenborough zklamat? Mne tedy ne. Za dech beroucí záběry a jako vždy kvalitní komentář dávám pět hvězd.

plakát

Outsider - Fish in a Barrel (2020) (epizoda) 

Ta hudba! Podle předlohy mého oblíbeného spisovatele Stephena Kinga málokdy vznikne něco, na co se nedá dívat. Ale občas vznikne něco, co prostě boří veškeré pomyslné hranice toho nejlepšího, co jsem měl tu možnost a čas sledovat. Úplně se mi ve vzpomínkách vrací první díl Temného případu nebo The Wire - Špína Baltimoru. Jenže to bylo před dlouhou dobou. A tohle je skutečně nejlepší pilotní díl, jaký jsem za posledních pár let viděl. Už se těším na pokračování, snad se to bude vyvíjet v podobném duchu.

plakát

Inspektor Regan (2012) 

Makabrózní nářez se sympatickou policejní jednotkou, která se s ničím moc nemazlí. Zatím první aspirant na film letošního roku - podobně jako loni u Zátahu jsem chvílemi zapomínal dýchat, jak jsem byl vtažen do děje.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Od LOTRa uteklo opravdu hodně vody a tak jsem byl nedočkavý, jaký asi ten Hobit bude. A on je skvělý! S tváří Martina Freemana, kterého můžu, se sympatickou tlupou trpaslíků, starým, ale stále silným a vtipným Gandalfem a v neposlední řadě správně hnusnými záporáky to prostě v součtu dává jasných pět. Už se těším na pokračování.

plakát

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn (2012) (pořad) 

Tak trochu protestních pět proti těm odpadům (nejideálnější je něco ohodnotit téměř dvě hodiny před koncem, že, desniku?) a jednohvězdám. Líbilo. Tečka. EDIT - P.S. Z 24 komentářů (v tuhle chvíli - 02:17) je 11 psaných hodinu a tři čtvrtě před koncem. Super výsledek, že?

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

[Čtvrté zhlédnutí] No, prostě se mi to líbí. Je to možná absolutně nereálný, možná je to jen zfilmovaná počítačová hra, ale to mi vůbec nevadí. Takhle nabušenou akci jsem ještě neviděl. Po Intouchables druhé zjevení roku. „Tak si aspoň vezmi jiný hadry, než se tam vrátíš.“ „Ne, tohle mi sedí tak akorát.

plakát

Neviditelné světy (2010) (seriál) 

Geniální dokument s vtipným komentátorem, který nám pomocí nejmodernějších kamer umožňuje nahlédnout do světa, který naše oči nejsou schopné zachytit. Dokonce se zde i dozvíme, díky čemu může létat čmelák, který z aerodynamického hlediska není létání vůbec schopen ;)

plakát

Metachaos (2011) 

Buď všech pět, nebo odpad! Nevidím jinou možnost, ale já beru všemi pěti!

plakát

Horší už to nebude (2006) 

Neuvěřitelně geniálně natočený film. Opravdu. A opět se mi potvrdilo, že je úplně nejlepší, když si film pustím s tím, že od něj absolutně nic nečekám, ani netuším, proč jsem ho tenkrát vlastně "koupil" a proč ho tedy doma mám. Co se týče nějakých detailů, tak o tom se tady rozepisovat nebudu, to prostě musíte vidět sami, navíc když tu už toho je v ostatních komentářích napsáno dost, vezmu to tedy pouze v kostce. Takže, proč tedy hodnotím plnou palbou? První hvězdu dávám za příběh, který byl originální (opravdu, s tímhle nápadem jsem se zatím ještě nesetkal) a vtáhl mne do děje. Druhá hvězda je za pocity, které ve mně film vyvolal - chvíli jsem se smál, chvíli zase kroutil hlavou a ke konci jsem si i trošku poplakal. Třetí hvězda je za úžasného Willa Ferrella, přiznám se, že jsem s ním zase tak moc snímků neviděl, ale tady mi prostě opravdu seděl. Čtvrtá je... ano, tušíte správně, čtvrtá hvězda je za Maggie Gyllenhaal, která u mne pomalu, ale jistě stoupá v podvědomí a vážně uvažuji o jejím zařazení mezi mé oblíbené herečky. Po pravdě tam zatím není jen proto, že nevím, za kterou herečku jí vyměnit. Ani vlastně nevím, proč se tady zrovna o tomhle tolik rozepisuju, protože už třeba zítra můžu udělat šmik, a vy, kteří si přečtete tyto řádky, se budete divit, proč o tom píšu, když ji mezi oblíbenými herečkami přece mám. Ale dost už o Maggie, i když bych o ní mohl vyprávět celé hodiny, protože mi v tomto snímku neuvěřitelně sedla a připadala mi nesmírně krásná. No a poslední, pátá hvězda? O tu se podělí jako vždy skvělý Dustin Hoffman s Emmou Thompson, jejíž nervózní spisovatelka, která věčně típe půlku cigára do kapesníčku, do kterého předtím plivla, je naprosto neuvěřitelná. Šestou hvězdičku, kdyby byla k dispozici, bych dal za hudbu a ty vychytávky v obraze, které počítají, měří, tedy podkreslují to, o čem se právě mluví. Co bych dodal závěrem? Snad jen: neváhejte a koukněte na to, snad si to užijete minimálně stejně dobře, jako já. Tak, a teď bych si dal bavorskou cukrovou sušenku.