Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (305)

plakát

Uvnitř (2007) 

Krev, násilí. Zde se to ale celé násobí hlavně tím, že představitelka, které jde o kejhák, je těhotná. A dívat se jak dostává ženská, a nebo jak dostává těhotná ženská, je rozdíl. Chvílemi to má i hororovou atmosféru, takovou tu mrazící. Hlavně když je ta psychopatka někde v pozadí. Je to žánrovka, hlavně pro fanoušky. A ti si to fakt užijí, jak se to rozjede, tak to už prostě jede. Super atmosféra, vlastně to ani nemá nějaký příběh, ale vůbec to nevadí, film podtrhují zvuky, povedené. Někteří tady píší, že se postavy chovají nelogicky. To je blbost. Jen jedna scéna, kdy si těhulka propíchne krk, a pak si ho hned zalepí páskou?? To jsem si říkal, že ji asi jebe. Moc krve.

plakát

Sweet Home (2015) 

Protože o přežití tady bojují jen dva lidé, tak jsem si hned na začátku říkal že po tom baráku snad budou jen běhat či co. Není to jak v jiným survivalu, kde maniak nahání partu lidí a postupně si je vychutnává. Ale ono ne, je to solidní jízda. A toho si cením, že s tak málo postavami udělali i celkem pěknou řezničinu. Proto ty čtyry hvězdy. Těch 80 minut využili dobře, a hlavní hrdinka uvažuje, nechová se jako píča a fakt se na ni pěkně dívá. Ingrid García Jonsson je fakt kočka. Vizuálně taky moc povedené. Záběry na patrové schody prostě můžu. Shora i zdola. Škoda jen že Ingrid Garciu Jonssonovou neukázali sdola i shora.

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Kurevský oldschool. Raimi and Cambell rulezz.

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

Sam Raimi, režisér kultovního Evil Dead. Servíruje nám tady jeho libový styl, kdy hororové scény, s hororovým napětím střídá nechutnosti, které prostě vykouzlí ten škubavý tik v koutkách úst. Prostě to umí, je to fajnšmejkr. U mě dobrý, musíte to brát s nadhledem ten film, a ne vážně, protože takhle je to točené, jako kvalitní orosená dvanáctka Radegast. Některé scény jsou naprosto vymazlené a prostě to má ten styl, který mám rád. Justing Long sice nebyl vhodná volba, zato ale Alison jo, ruku na srdce, Raimi, to jsi fakt nemohl napsat scénu ve které by byla alespoň v tangách??!!! Css. Kdo má nějaké ty horory nakoukané tak pozná oč tu běží. Bát se sice nebudete, a ani ty lekačky, teda aspoň na mě, nepůsobí. Prostě oldschoolová hororová atmosféra, stříkající krev a tekoucí sliz, srandy, nadhled, a hororové scény točené člověkem, který si v nich libuje.

plakát

The F Word (2013) 

Koukám tu na scénaristu Elana Mastaie, má za sebou scénářů že to spočítáte na šesti prstech, samé srajdy, ale tenhle film?-To klobouk dolů. Takhle suprově napsaný scénář se fakt nevidí. Zoe Kazan byl důvod proč jsem to pouštěl, v In Your Eyes byla skvělá, tady taky. Ten Radcliffe, s ním je to horší, a moc kamarádi spolu nejsme, ten jeho pysk, no,.. ale jako dvojka s Zoe spolu sednou. Vlastně jim to klape moc dobře. Plno vtipných situací, scén, opravdu vtipných. Je to opravdu zvládnuté, a hlavně, je to originál, v rámci žánru vybočuje a dělá všechno lépe. Ten film funguje. Jeden z nej v rámci žánru, dialogy které baví, jsou vypointované, dost dobrých hlášek. Některé scény jsou takové autentické, a divák samotný se v nich i najde. Moc dobrá věc tenhle filmek. A je škoda že je tak neviditelný, neznámý,.. nebýt Zoe asi bych na něho nenarazil.

plakát

Hledám přítele pro konec světa (2012) 

Blížící se konec světa, to je na romantický film téma jak vyšité.Na romantickou komedii taky. Dvojice není správně zvolená, hudba vůbec nesedí, charaktery jsou dobré, a bohužel to nemá ten romantický feel, nevzalo mě to, ani ten konec. Tahle látka nebyla správně utkána. Komické prvky jsou ale vydařené, a rozhodně to nenudí. Je to celkem škoda, je z toho cítit že trochu lepší režie, lepší soundtrack, a vydařenější konec by z toho udělaly fakt příjemnou podívanou.

plakát

In Your Eyes (2014) 

Rozhodně netradiční, s výborným námětem, dva rozdílní lidé, kteří žijí daleko od sebe, mají k sobě však blízko, jsou schopni vidět očima toho druhého, a můžou si i pokecat. Mám rád romantické filmy, teda kdysi jsem na ně koukal často, teď už to seru, ale tohle bylo parádní. Že se z toho dalo vytřískat víc, jo, to dalo, i přesto mám nutkání dát pět, na film se dobře dívá, Zoe Kazan je číča, ne z té kategorie super koček, ale tak přirozeně pěkná, a celkově obsazení v poho. A když ležíte s holkou, která přímo nevyžaduje, aby jste se dívali na Ramba, Rockyho, nebo Terminátora, či pořádnej krvavej nářez, tak si pusťte tohle. Jestli se na vás vrhne po patnácti minutách, tak super, a jestli bude mokrá až po skončení, taky dobrý, pořád máte vyhráno. Berte ten film jako předehru. Kdyby se stalo u Ramba, že mi začne uprostřed filmu sahat na péro, a zkazit mi kurva zbytek filmu, tak ji zlámu nohy, ať mi neuteče, než si zajdu pro tyčku... :) Pohodový film. Rozhodně nadprůměr ve svém žánru.

plakát

Pod vlivem lásky (2008) 

https://www.youtube.com/watch?v=5w_k0XQP1Uw Šion Sono.. No comment. Čtyři hodiny stopáž, nenudila ani minutu. Hikari Mitsushima, je to kundička. Epik, blood, divné psycho, stříkající krev-ale zas tak krvavé to není-resp. když už to teče tak pořádně, láska, kecy o bohu-nebrány vážně-žádné tlačení do diváka, sekta, kalhotky, samé kalhotky, šílenství, tenká hranice mezi drama a komedie. Erekce. O čem to je? Je to Sono. Třeba vidět, rozhodně doporučuji.

plakát

Cop Car (2015) 

Soft jízda, kdy film je opravdu postaven na jednoduché zápletce, která se ani nijak nerozvíjí, a vlastně ani nevysvětluje širší okolnosti. Film působí hodně jednoduše, minimum postav, ale tak nějak realisticky, a at si každý myslí co chce ale co se mě týče ten scénář tomu fakt sedí.. Herecky v poho, a bavilo mě to, a policajti jsou samosebou zkundění fašisti, ale prý taky lidi. Nízké hodnocení přikládám hlavně tomu, že někteří opravdu potřebují at se ve filmu furt něco děje. Ten film si jede svoje, a myslím si že to byl záměr, a to se povedlo.