Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (33)

Jsem do tebe blázen - Byt či nebyt

Jsem do tebe blázen - Byt či nebyt (1992) (epizoda)

Paul (Paul Reiser) přenechá svůj mládenecký byt svému stálému nájemníkovi Kramerovi (Michael Richards). Kramer je postava z konkurenčního seriálu Seinfeld (od r. 1989). V této epizodě se Paul zeptá při odchodu Kramera: „Hele a co se stalo s tvým kámošem odnaproti, Jerrymu?“ a Kramer mu odpoví: „Píše sitcom pro NBC,“ a Paul posměšně poznamená: „Tak to přeju hodně štěstí,“ a oba odchází vysmátí pryč (narážka na podobný sitcom z běžného života Seinfeld, kde hraje v hlavní roli Jerry Seinfeld a má přesně naproti svému vchodu byt šíleného souseda Kramera).

Neutečeš

Neutečeš (2014)

Kino, v kterém se ocitá dívka s přítelem na začátku, je Redford Theatre – historické kino v japonském stylu s plně funkčními varhany značky Wurlitzer. Kino se nachází na adrese: 17360 Lahser Road, Detroit, MI 48219, United States. Premiéru zde měl i film Lesní duch (1981).

Neutečeš

Neutečeš (2014)

Jméno Jay (Maika Monroe), které nosí hlavní hrdinka, je zkrácenina z Jamie. Je to odkaz na kultovní hororovou herečku Jamie Lee Curtis, která hrála v sérii Halloween. Ve filmu má Jay mladší sestru Kelly. V reálném životě má Jamie Lee Curtis také mladší sestru jménem Kelly.

Smrtonosná past 3

Smrtonosná past 3 (1995)

Reklamní cedule, kterou nosí John McClane (Bruce Willis) na začátku filmu v Harlemu byla během natáčení nepopsaná, aby nikoho neurazila rasistickým nápisem. Ten byl digitálně přidán až v postprodukci. Některé televize vysílaly alternativní verze filmu, kde byl na ceduli nápis "nesnáším každého".

Slepá bestie

Slepá bestie (1969)

Ve filmu herečka Noriko Sengoku představuje Eiji Funakoshiho matku. V reálném životě však byla pouze o 1 rok starší než on.

Gekitocu! Sacudžin ken

Gekitocu! Sacudžin ken (1974)

Gekitotsu! Satsujin ken byl první film, který obdržel v USA tzv. X-rating, vyjadřující explicitní násilí a omezující přístup pouze pro dospělé.

Show Jerryho Seinfelda

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál)

V seriálu zazněla celá řada písní. V epizodě číslo 96 v 6. sérii a 177. epizodě v 9. sérii to byla skladba „Superman" Johna Williamse. ve 160. epizodě v 9. série s názvem„The Blood" zazněla "Manaña (Is Good Enough For Me)" od Jackie Davis. V epizodě číslo 149 „The Susie" v 8. séri zazněl hudební motiv ze seriálu The Greatest American Hero (od r. 1981) od Joeyho Scarburyho. V epizodě číslo 137 8. série s názvem „The Bizarro Jerry" a v epizodě 157 9. série „The Butter Shave" zazní „Morning Train (9 to 5)" od Sheena Eastona. V epizodě „The Slicer" s číslem 163 v 9. sérii zazní při legendárním tanci Elaine (Julia Louis-Dreyfus) „Slow Ride" od Foghata. Ve 131. díle „The Bottle Deposit" v 7. sérii, kdy George (Jason Alexander) hledá stopy o práci, kterou mu zadal jeho šéf Wilhelm (Richard Herd), Wilhelm odkazuje na píseň „Downtown" od Petuly Clark. V epizodě číslo 85 v 5. sérii "The Hamptons" zazní "Wouldn't It Be Nice" od The Beach Boys. V díle číslo 141 v 8. sérii zazní "Desperado" a také píseň "Witchy Woman" od Eagles. V epizodě "The Chronicle, Part 2" s číslem 178, která je součást 9. série, zazním skladba kapely Grren Day z alba Nimrod "Good Riddance (Time of Your Life)". Ve 150. epizodě 8. série s názvem "The Pothole" se objevuje skaldba "(Once, Twice) Three Times a Lady" od The Commodores. Hned ve třech dílech, a to ve 111. díle "The Engagement"  v 7. sérii, 134. díle „The Invitations" rovněž v 7. sérii a 158. díle "The Voice" v 9. sérii, zazní skladba "Hello" Lionela Richieho. Ve 94. epizodě v 6. sérii s názvem "The Mom and Pop Store" je slyšet "Everybody's Talkin'" od Harryjp Nilssona. Elaine poprvé předvádí svůj tanec v 138. epizodě v 8. sérii "The Little Kicks" u "Shining Star" od Earth, Wind and Fire. V epizodě „The Bris" s číslem 138 v 8. sérii se objevuje hudební motiv z filmu Kmotr od Nina Rota. V 168. díle v 9. sérii s názvem „The Reverse Peephole" zazní „Mexican Radio" od SWall of Voodoo. Skladba "Pagliacci: Vesti la Giubba" od Ruggiera Leoncavalla je slyšet ve 4. sérii v 49. epizodě "The Opera". Úryvek z "The Barber of Seville" od Pierra Beaumarchaise je součástí 72. epizody "The Barber" v 5. sérii. V 31. epizodě 3. série "The Pez Dispenser" zazní „Piano Sonata No. 8 Op. 13 "Pathetique"" od Ludwiga van Beethovena, ve 113. epizodě 7. série s názvem „The Maestro" zase "La Donna e mobile" Giuseppa Verdiho. V epizodě číslo 140 v 8. sérii „The Fatigues" je slyšet skladba "Adagio for Strings", za kterou stojí Samuel Barber, Benjamin Britten a Igor Stravinsky. V 163. díle 9. série s názvem „The Slicer" zazní "In-A-Gadda-Da-Vida"od Iron Butterfly a součástí 178. epizody a 9. série je "Don't Stop 'Til You Get Enough" Michaela Jacksona.

Show Jerryho Seinfelda

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál)

Mortyho Seinfelda, Jerryho (Jerry Seinfeld) otce, původně ztvárnil herec Philip Bruns, a to pouze v jedné epizodě, konkrétně ve 2. epizodě 1. série s názvem "The Stake Out". Poté ho hrál vždy už jen Barney Martin.

Show Jerryho Seinfelda

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál)

V reálném životě Jason Alexander, představitel George, nenosí brýle. Ty, které nosil George, byly pouze jako rekvizita.

Show Jerryho Seinfelda

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál)

Kramer (Michael Richards) má v pilotním díle ještě jako Kessler psa jménem Ralph. Ten se objeví pouze v pilotu a nikdy během dalších dílů.

Show Jerryho Seinfelda

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál)

Postava Cosma Kramera (Michael Richards) se objevuje v pilotním díle, zde je ale nazýván ještě jako "Kessler". V dalších dílech už to je "Kramer" nebo "Cosmo". Když postavu Larry David psal, inspiroval se stand-up komikem jménem Kennym Kramerem. Aby nedošlo k žalobě, tak ho právě v pilotu přejmenoval na Kesslera. Kenny Kramerovi se pilotní díl líbil a Larry David poté mohl přejmenovat Kesslera na Kramera do následujících epizod. V 8. epizodě 9. sérre s názvem "The Betrayal" se vrací jedna vzpomínka zcela na začátek a Jerry (Jerry Seinfeld) se zrovna nastěhovává do svého legendárního bytu. Potká souseda Kramera a osloví ho Kesslere, protože to četl na zvonku. Kramer ho opraví, že to to není Kessler, ale Kramer.

Letní válka

Letní válka (2009)

Velrybí strážci sociální sítě Oz se jmenují John a Yoko podle Johna Lennona a Yoko Ono, kteří jako autoři podpořili v roce 1971 necenzurovaný psychedelický hippy časopis OZ písněmi "God Save Us" a "Do the Oz". Písně byly vydány jako singly skupiny Elastic Oz Band.

Golgo 13

Golgo 13 (1983)

Původní "Golgo 13" je manga série napsaná a ilustrovaná Takaem Saitem, publikována byla v Shogakukan Big Comic časopise od ledna 1969 a vydávána byla i v roce 2013. Celkem bylo prodáno přes 200 millionů výtisků v různých formátech, a to včetně kompilačních knih. Na motivy této mangy byly vytvořeny 2 hrané filmy, konkrétně Golgo 13 (1973), Golgo 13: Kûron no kubi (1977), 2 animované filmy Golgo 13 (1983) a Golgo 13: Queen Bee (1998), televizní animovaný seriál a 5 videoher.

Twisted Nerve

Twisted Nerve (1968)

Slavná melodie, vytvořená pískáním, zazněla poprvé v tomto filmu, avšak dočkala se znovuobjevení a velké popularizace ve filmu Kill Bill (2003) režírovaný Quentinem Tarantinem. Falešná sestřička Elle Driver (Daryl Hannah) si jí píská, když vchází do nemocnice a jde zavraždit Černou Mambu (Uma Thurman).

Show Jerryho Seinfelda

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál)

Každá epizoda seriálu začíná v originálním názvu "The... " a následuje název něčeho, co se v epizodě objeví. Takto to bylo dodržováno, protože Jerry Seinfeld nechtěl zatěžovat spisovatele tím, aby ještě vymýšleli vtipné názvy epizod.

Show Jerryho Seinfelda

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál)

Jerry Seinfeld odmítl návrh televizní stanice NBC, která mu nabídla 110 millionů amerických dolarů za natočení 10. série.

Show Jerryho Seinfelda

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál)

Jerry Seinfeld se inspiroval ukončením celého seriálu u skupiny Beatles. Ti také ukončili svoje působení po devíti letech.

Show Jerryho Seinfelda

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál)

Jerry (Jerry Seinfeld) je jediná postava, která se objeví ve všech epizodách. Elaine (Julia Louis-Dreyfus) se neobjeví v epizodě "The Seinfeld Chronicles" a "The Trip (Parts 1 and 2)", Kramer (Michael Richards) se neobjeví v "The Chinese Restaurant" a v epizodě s názvem "The Pen". George (Jason Alexander) se neobjeví v epizodě "The Pen".

Show Jerryho Seinfelda

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál)

Kostyméři vždy dávali Kramerovi (Michael Richards) šaty, které byly o jednu velikost větší, aby Kramer působil bezstarostně a uvolněně. Naopak Georgeovi (Jason Alexander) dávali vždy šaty, které byly o jednu velikost menší, aby Georgův vhled působil nesympaticky.

Reklama