Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Romantický
  • Akční

Recenze (246)

plakát

Absolventka (2009) 

Pár vtipných scének, jinak křečovitý pokus o něj ( vede M. Keaton coby nepovedená napodobenina Clarka Griswolda), romantika, které nevěříte a je vám lhostejné, kdo s kým nakonec skončí. Celé to působí jako spichlé horkou jehlou a jako prodejní obal je přibalena A. Bledel z Gilmourových děvčat. Díky ní dávám alespoň dvě hvězdy a zároveň se divím, že si vůbec mezi těma dvěma unylýma panákama beze špetky charismatu dokázala vůbec vybrat.

plakát

Absurdistán (2006) 

Dívaje se do budoucnosti 500 let vzdálené, ochladne touha má po nesmrtelnosti k bodu, rovnaje se nula...

plakát

American Honey (2016) 

Naturel hlavních postav je tak vzdálen od mého,že to snad ani více nejde. Přesto jsem téměř tři hodiny sledoval jejich zdánlivý American Dream a nechápal. A nechápu vlastně ani teď, jak jsem to mohl dokoukat.

plakát

Amorův úlet (2006) 

Dva lidé co se neznají. On řekne jí: "vezmeš si mě" ona: "ano" Vynikající zápletka na romantický film je vymyšlena. Zde je ovšem námět totálně zazděn pokusem o bláznivou komedii. Místo abychom sledovali, jak se dva navzájem cizí lidé poznávají při každodenních životních situací, jak se učí spolu vycházet, mluvit, poznávají svoje silné a slabé stránky, zkrátka se zamilovávají. Tak je tento "problém" odbyt 5 minutama. A místo toho vydíme rádoby vtipné situace z návštěv u obou rodičů a cesty za svatebním obřadem. Na jejímž konci slova miluji tě, jako žádnou jinou, znějí směšně. Uznávám, že vedlejší postavy jsou zde vykresleny perfektně, ale bohužel zastíňují samotný hlavní pár...ach jo...P.S. Zajímalo by mě, zda někdo zažil tak bláznivé zamilování, že by se chtěl po dvou dnech oženit (nebo vdát) a byl přesvědčen o tom, že je to na celý život...i když cesty lásky jsou nevyzpytatelné... že?

plakát

Anděl Páně (2005) 

Pohádka těží z herectví I. Trojana a jeho prupovídek. Ostatní jsou v jeho stínu, a nemají příliš šancí zasáhnout nás do srdce ( vyjímkou je snad Dorka ). Je škoda, že z originálního námětu nedokázat více vytěžit scénář. Ovšem pokud má nějaká pohádka šanci se u diváků uchytit po desetiletí, tak je to tato.

plakát

A proč já? (2005) 

Film, který na mě zapůsobil rozpačitě. Jako by se odehrával ve věštecké křištálové kouli. Sice vidíte co je uvnitř, ale sklo brání intenzivnějšímu pocitu viděného.... Příjemný dojem na mě zanechala pouze písničkářka Ashlee Simpson...

plakát

Avatar (2009) 

Bude-li dejme tomu obyčejný rohlík úhledně zabalený v krásně pomalovaném obalu (sáčku), stane se z něj lepší rohlík? Asi ne. Ovšem u některých filmů hezký obal stačí a téměř všichni se tetelí blahem a produkt se rázem stává TOP. Je to správně? Asi ne, co až bude stvořen ještě lepší obal...

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Film ne nepodobný přeceňované Lásce nebeské. Jsou zde moudra vystřižená ze života, ale v délce filmu se ztrácí a nejsou tak úderná, jak by mohla být. Ve velké spoustě různých vztahů hrály trumf ty v podání Justina Longa s Ginnifer Goodwin a trojúhelník mezi Jennifer Connelly, Scarlett Johansson a Bradley Cooperem.

plakát

Beznadějný trouba (2011) 

Sešla se spousta známých tváří a ti nám rozehrají rozvláčný příběh na variaci Forresta Gumpa...