Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (19)

plakát

Premiér (2019) (seriál) 

Hrdina, jakého Česko zasluhuje, ale ne kterého teď potřebuje. Budeme ho pronásledovat, protože on to unese. Protože on není hrdina, ale mlčenlivý strážce a bdělý ochránce. Je to Premiér.

plakát

Barry - ronny/lily (2019) (epizoda) 

Nejlepší seriálová epizoda letošního roku. Třicet minut orgasmickýho požitku, kterej mi potichu šeptal do ucha: „Hej, dokážu bejt Twin Peaks komediálního žánru.“

plakát

The Punisher - Rozbouřit vodu (2019) (epizoda) 

Pitomá strategie od všech zúčastněných, kterou ještě doprovází odporná akce. Postavy z okrsku si nejspíš jen odskočily ze sitcomu, hlavně mladej černoušek Ogden. Páni, tenhle týpek, kterej se vzhledově jeví jako nejmladší z party, má vlastně ženu a dítě, neohroženě tam pobíhá s kulkou v břucháči, flirtuje s 16letou podezřelou a ještě je samotným Frankem vyznamenej za statečnost. Teď mi dochází, jak ta budova byla plná lásky, měnila zločince v pohodový kámoše (viz ten nespoutanej Django, kterej se pak stará o brášku Ogdena), prvotní spory mezi kladnou stranou šerifskýho brlohu a ještě kladnějším Frankem, jež se pak vyřeší jen tím, že Frank sám všechny pobije a zákon je happy jak dva grapy. Ach, a ta scéna v lese, ta byla tak skvěle promyšlená a zrežírovaná, hlavně jsem byl rád za všechny ty detaily, který by se skutečně staly: random dřevorubci střílí z brokovnic na vzdálenou stanici (snad sto metrů), v lese je víc světla než za dne v Chánově, pak taky ta obezřetnost střelců, kdy střílí po sobě navzájem (v tu chvíli mají ti záporáci tak skvělou mušku, že by snad trefili i toho Punishera); v neposlední řadě pan duchovní, pobíhající všude kolem se svojí puškou s dalekohledem a tlumičem, statečně dodělávající vlastní kolegy po tom, co se navzájem mezi sebou postřílej. Až na konci mi dochází, že ta komplexnost dílu je spíš na škodu a při sledování mě odrazovala. Až samotnej tenhle rozbor mi poukázal na její kvality. Velmi kvalitní odpad.

plakát

Polar (2019) 

Lehce zavádějící první polovina, kdy se často skáče ze stylových scén do komornějších, mi připomněla jinou komiksovou adaptaci, v jejímž stylu se naštěstí druhá část nevydala. Hlavní záporák špatnej až do morku kostí, vedlejší postavy opravdu jako vedlejší, většina se tam na dlouho neohřeje, za což jsem rád. Vymezuje se tak volná cesta pro Madse, tentokrát jeho vlastní Hon mrk mrk, a to se skvělou akcí. Příběh neurazí, důvody k vraždění jsou tam "ospravedlnitelný", ani plot twist nechybí. Neuškodil by menší počet střihů a větší dávka hudby. Bral bych Mikkelsena vidět ve více ryze akčních filmech, styl kolegy Neesona by mu slušel.

Ovládací panel
6 bodů