Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Radúz a Mahulena

Radúz a Mahulena (1970)

Nenapadá mě nic víc, než že to je prostě strašně krásný. Nádherně poetický, výpravný film s dokonalými herci (těžko hledat krásnější filmový pár než Magdu Vašáryovou a Jana Třísku) a Sukovou úchvatnou hudbou.

Kmotr

Kmotr (1972)

Nedokážu si představit lepší filmové zpracování, protože zfilmovat tak dokonalou knihu, jakou je Kmotr a přitom perfektně vystihnout atmosféru a neubrat jí na kráse, je neskutečně těžké (i když mně ve filmu chyběla závěrečná stránka knihy, která je pro mě dost zásadní pro pochopení některých postav) Al Pacino jako Michael exceluje. A taky si nedokážu představit lepšího dona Vita než jakým je Marlon Brando. Ač film trvá tři hodiny, na hodinky rozhodně koukat nebudete. Filmový klenot, který asi nikdy nezestárne.

Půlnoc v Paříži

Půlnoc v Paříži (2011)

Úžasný film pro všechny milovníky Paříže a ne jen pro ně. Skvělá komedie, která má v sobě něco poetického a kouzelného, co se špatně popisuje. Prostě dokonalost sama.

Bídníci

Bídníci (2012)

Skvělé muzikálové zpracování, které je podle mě skvěle obsazeno, má skvělou atmosféru a patří mezi nejlepší filmová zpracování Bídníků. Neřeště, že zde není spousta věcí vysvětlených a berte tento film ne jako adaptaci knihy, ale jako muzikál. Pokud vám jde o příběh, přečtěte si knihu.

Nebožtíci přejí lásce

Nebožtíci přejí lásce (1972)

Nevím, jestli jsem schopná objektivně ohodnotit film, který se odehrává na ostrově, do kterého jsem absolutně zamilovaná. Komedie, která neskutečně pobaví každého, kdo byl někdy v Itálii.

Teorie všeho

Teorie všeho (2014)

Těžko byste hledali lepší představitele mladého páru než Eddieho Redmayna a Felicity Jones. Neskutečně silný a dojemný příběh dvou lidí, kteří dokáží společně překonat neuvěřitelné věci. Závěrečný návrat do minulosti vžene slzy do očí snad každému divákovi.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Geniální film s neopakovatelnou atmosférou a nezapomenutelnými scénami. Nedokážu si představit Štědrý večer bez Pelíšků a to i přesto, že mě každý rok rozbrečí scéna, kdy postava Evy Holubové najde Jindřišku ve skříni mezi šaty zesnulé maminky. Pelíšky vyvolávají pocity, jaké nevyvolá žádný jiný film. "Usínám a chtěl bych se vrátit o nějakej ten rok zpátky, bejt zase malým klukem, který si ráda hraje..."

Kolja

Kolja (1996)

Po každém dalším zhlédnutí Kolji čím dál tím více pochybuji, že někdy nějaký český režisér natočí něco lepšího.