Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (76)

plakát

Kanadská noc (2008) (TV film) odpad!

Děkuji panu Zelenkovi a za prohloubení dna citového vyděračství, za prohloubení dna umělých příběhů a vypravěčských schopností.

plakát

Vlastníci (2019) 

Díky "verbal" za skvělý komentář

plakát

Žena na válečné stezce (2018) 

Pročítání komentářů ohledně ekoterorismu jsou úsměvné, stejně tak ty negativní. Pokud máte problém s jednou, nebo druhou stranou (anti)ekoterorismu, nejspíš to tam najdete, ale pro mě osobně je to poslední, co bych tam hledal. Tyhle filmy miluju už jen proto, že zahřejí svou skrytou krásou, kterou umí zachytit jen někteří z nás.

plakát

Ty, který žiješ (2007) 

Ze začátku hodně slibné, výborné scény, obrazy a situace, ke konci trochu dochází dech a natahuje se to.

plakát

Lovec trolů (2010) 

Úžasný koncept a závěrečná scéna lahůdka

plakát

Město Ember (2008) odpad!

Jak by řek klasik: "Kravina na kvadrát"

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Výborný vizuál. To je ale asi tak všechno co má přidanou hodnotu, oproti Scottově megadílku. Chápu, že porovnání je vždy zavádějící, ale děláme ho všichni a Villeneuve s tím musel počítat. Jeho taktovka je cítit klasickou hollywoodskou produkcí, které si tyhle pokračující legendy nezaslouží. Scénář mi připadá jako kopírák nudných rodinných filmů, které se stále drží hluboko zařezané v produkčních společnostech. Chybí mu pružnost a touha odpoutat se od zaběhlých schémat. Občas se setkáme s luxusní scénou, ale v rámci zachování rovnováhy jsou tam další, vyloženě na facku, hlavně ty vzpomínkové. Hudba místy skvěle dobarvuje atmosféru, jindy už tak moc ne. Ford to také zrovna nevytrhnul a raději bych ho tam neviděl, protože mi připomínal jak skvělý byl první Runner. Sylvia Hoeks jako chladná replikantka ovšem parádní. Pokud bych čekal (čekal jsem) posunutí díla na vyšší úroveň, musím se spokojit pouze s vizuální stránkou, což se sice povedlo skvěle, ale v celku je to málo. Uvítal bych také méně vysvětlování, přece jen je nám dílo nabízeno jako "něco lepšího". Dávám 4 za těch pár úchvatných scén, které můj pocit ze zprzněného díla drasticky vyvažují.

plakát

Kenny Begins (2009) 

Výborné koření béčkových filmů. Woolie Boolie! :)