Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (38)

plakát

Pátek třináctého 3 (1982) 

Za mě zatím nejlepší díl, ačkoliv to má stále rezervy. Hlavně proto, že je to opět tak nějak to samé, žádný výraznější pokus o inovaci. Ale funguje to lépe - zajímavější postavy, zajímavější Jason, hutnější atmosféra.

plakát

Pátek třináctého 2 (1981) 

Nevím no, vlastně jen další vyvražděná parta lidí, velmi podobné jedničce. Příběh obětí není příliš zajímavý a o Jasonovi se toho také moc nového nedozvíme. Takže je to opravdu jen o vraždách a to je málo.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Doteď nechápu, jak mohla osmička tehdy tolik lidí nadchnout.. Šla jiným směrem než jsme všichni čekali, okej, ale když se člověk podívá trochu hlouběji, je tam spousta mrtvých linek a místo toho, aby film připravil půdu pro velkolepé finále, je to takové plácání na místě. Nové postavy jsme stále nepoznali natolik, aby sérii dokázali dotáhnout. Za mě obrovsky nevyužitý potenciál celé značky.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Hlad po SW už byl obrovský. Síla se probudila, objevily se staré postavy, nové postavy a Luke Skywalker na konci skvěle nalákal na pokračování. Na můj vkus bych si to ale celé představoval jinak, zajímalo by mě budování Nové republiky, pokus o obnovu řádu Jediů a obecně trochu více rozmáchlý a originální příběh. Jenže jsme dostali vlastně recyklaci jedničky. I tak to byl ale skvělý zážitek a vcelku nadějný start nové trilogie.

plakát

Tenet (2020) 

Něco takového jsem v kině asi ještě nezažil. :) Film skončil a já vlastně vůbec netušil, jestli je ta Nolanova skládačka naprosto geniální, nebo se mu rozsypala pod rukama. Určitě nejsložitější film, který Nolan zatím natočil. Naštěstí další zhlédnutí mě výrazně přiklonilo k té první možnosti a stejně jako třeba posledně u Dunkerku, spoustu detailů jsem dokázal ocenit až napodruhé. Skvělá hudba, skvělé duo Washington & Pattinson, krásných pět hvězd. Škoda, že jsme se tu už nedočkali IMAX 70mm verze..

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

Nechci posuzovat nějaké kinematografické kvality, tohle je prostě čistá srdcovka.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

"Každá generace má svou legendu.". Já jsem generace prequelové trilogie a ačkoliv předchozí dva filmy jsou v něčem trochu prasárna, tohle už funguje perfektně. Moje nejoblíbenější epizoda Star Wars.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Stolní, počítačové, sběratelské a karetní hry.. Adaptace Dračího doupěte.. Žádná filmová série si v mém životě zdaleka nezískala tolik prostoru a tohle je prostě to velké finále! Jedenáct Oscarů asi mluví za vše.

plakát

Pátek třináctého (1980) 

Takže tady to celé začalo.. Chápu, že před 40 lety byly filmové triky na zcela jiné úrovni a díky autentičnosti je nyní budování atmosféry mnohem jednodušší. Jenže narozdíl od např. původního Halloweenu, zde prostě opravdu nic moc nefunguje. Zvláštní jednání postav, podivný příběh.. Film zapustil kořeny pořádně hluboko a tehdy to byla možná pecka, film ale bohužel zestárnul.