Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (8)

plakát

Olítej mě (1973) 

Svojí stupiditou zábavné béčko (céčko), které autory pravděpodobně nebylo tak úplně zamýšlené k tomu, aby se na něj někdo celou dobu opravdu díval. Je-li podáváno se simultánním dabingem ze 42. LFŠ a ideálně i s drobnou porcí ethanolu, jedná se o nezapomenutelný zážitek.

plakát

Ostrov Hedvika (2007) 

Na 8mm film zajímavý počin (zejména po technické stránce). V dnešní počítačové éře se však již nejedná o nic převratného a bohužel i míň vývtvarně zajímavého, než ostatní Pancířovy filmy.

plakát

Be-In (1967) 

Krátký sestřih záběrů z psychedelického rockového koncertu. Na svojí dobu obsahuje poměrně zajímavé střihy a efekty, to celé spojené s hudbou a úžasnou atmosférou 60. let.

plakát

Chlapectví (2014) odpad!

Když jsem šel na tento film do kina (kviff 49), neměl jsem od něj žádná očekávání. I přesto mne však dokázal zklamat! Po přečtení sofistikovaného názvu BoyHood jsem si představil nudnou Americkou vyhypovanou sračku s dementním, stokrát viděným, příběhem a pokusem o pár vtipů. A ono je to ještě horší! První asi tak tři hodiny jsou k nevydržení nudné a scény se dají předvídat vždy alespoň na hodinu dopředu. Těch zbylých přibližně devět hodin zažíváte "Ten pocit, kdy sedíte v kinosále, sledujete film a najednou si uvědomíte, že tady se z toho přinejmenším poblijete." To vše podtrhuje kamera a střih, za které by se nemusela stydět ani Ordinace v růžové zahradě a hlavně dialogy sepsané pravděpodobně scénaristou Teletubies. Jedinou zajímavostí tohoto filmu je fakt, že vznikal celkem dvanáct let. Jeho tvůrcům se však veškerou tuto dlouhou práci povedlo tak úžasně zmařit, že nemůžu hodnotit jinak než odpadem. (Film jsem zhlédl, aniž bych věděl, že se točil celkem dvanáct let. Jsem ale toho názoru, že špatné dílo zůstává špatným i pokud dalo jeho vytvoření autorům hodně zabrat.

plakát

Něznajka na Luně (1997) odpad!

V tomto naprosto nezaujatém a apolitickém filmu se Neználek opět vydává na cesty. Dostává se do vnitřku Měsíce a poznává krutou realitu tamní společnosi. Jak jím prochází, čím dál tím víc toho zjišťuje o nespravedlivé a zlé společnosti ve které jsou měsíčňané nuceni žít. Brzo také poznává co jsou to centigy a shwindlingy, dozvídá se o chudobě tamních obyvatel a protože nežijí v harmonické společnosti, kde všecho patří všem, dostává se Neználek dokonce i do vězení... To jste si sakra nikdo nevšiml jaká je to hnusná propaganda? Vždyť celému městu vládnou zlí buržoazní podnikatelé se jmény jako třeba Skrbling, nebo Scouperfield a měsíční města se jmenují Hrabillon nebo Mamonville. Díky těmto „zvláštním jménům“ mi už na konci filmu chyběla jen poznámka autora: Jakákoliv podobnost s jedním konkrétním národem je čistě záměrná.

plakát

Nelson Mandela: Muž míru (2008) (TV film) 

Tento "dokument" mi velmi rozšířil obzory. Dozvěděl jsem se například skutečnost, že Nelson Mandela "rád chodí kolem potoků a kopečků v místech, kde vyrostl." Samozřejmě jsou ve filmu zmíněny i jeho nejzápornější stránky: „kdyby nenosil takové směšné košile, byl by dokonalý!“ Nevím, kdo si plete slovo freedom s peace, ale takovýto geniální překlad - "Nelson Mandela: Muž míru" zní trochu zvláštně, když si uvědomíme, že byl spoluzakladatelem teroristické organize. (Což se ve filmu jaksi zamlčelo.)

plakát

The Hitchhikers (1972) 

Moc srandy ani nějaký komplikovanější příběh od toho zrovna nečekejte. Zajímavá atmosféra 60tých let ale provází celých 90 minut a spolu s dobovou hudbou z toho tvoří poměrně koukatelný film.