Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (327)

plakát

Padesát odstínů temnoty (2017) 

uff!! Dva ze tří jsou za mnou. Rok psychické přípravy se vyplatil a leč to bylo náročné, zvládl jsem toto veledílo až do konce. Předně je třeba pochválit, že se opravdu jedná o lepší film než první díl. I když upřímně, laťka byla nastavena tak nízko, že klesnout už se nedalo kam. To je však asi jediný klad filmu. Stále se totiž jedná o totální hnůj. Už po prvních 5 minutách divák pochopí na čem je a že s nějakou logikou, scénářem či snad dokonce hereckými výkony, si snímek tykat ani zdaleka nebude. Hned první setkání hlavní dvojice je něco tak neskutečně dementního, že vám vyhrknou slzy do očí. V tom nejhorším slova smyslu. Mezi těmi dvěma to prostě absolutně není. A když chcete stavět celou trilogii na chemii dvou herců (taky vám připadalo, že na sebe pořád jenom divně čumí??), kde není naprosto nic,víte, že to budou tři kousky plné utrpení. Už se tady nečeká 2 hodiny než na to oba vlítnou a ve filmu je těch scén podstatně více, ale opět jsou všechny vcelku o ničem. Když jsem na youtube narazil na video jak pes paničce začne ojíždět nohu, mělo to větší grády než tady. Nepočítám, že trojka přijde s něčím objevným a bude v třeba jiná a lepší, ale pokud si udrží (ne)kvalitu dvojky a nesklouzne k pojetí jedničky, asi už ten hattrick s touhle sérií nějak dokopu do konce.....i když na to asi budu potřebovat další rok přípravy

plakát

Jackie (2016) 

Nejzbytečnější a nejnudnější biografie (či spíše lehké nahlédnutí na postavu) co jsem kdy viděl. Netuším nakolik se vycházelo z reálií a jaká Jackie Kennedy skutečně byla, ale doufám, že byla jiná, než jakou jí zde ztvárnili. Jinak by totiž byla pouze tupá, naivní a o pozornost škemrající kráva. Moderními slovy asi nejlépe vystiženo jako attention whore. Jestli tahle žena byla jakýmsi vzorem, ikonou či milníkem v historii USA, tak to by si s jejím chováním JFK později asi stejně vystřelil mozek z hlavy dobrovolně

plakát

Ben Hur (2016) 

Někdy dokáže samotný závěr udělat celý film. A někdy ho zase celý dojebat. Hádejte, který případ je tohle....

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

srdíčko všech geeku, gamerů a jim podobných plesá nadšením!! Spielberg se po pár slabých až hodně slabých kouscích vrací v plné parádě a servíruje naprosto boží, dvouhodinovou lekci popkultury. Mileniálové si můžou jít klouzat, protože zdaleka nemohou pochytit ty tuny odkazů a referencí na osmdesátky a devadesátky (ale i mnohem starší). Parádní old school soundtrack, gamesy od Space Invaders až po moderní Overwatch, filmové legendy od Star Wars, Terminátora, ale i režisérův Jurský park a asi milion dalších....všechno to tam je a já se nemůžu dočkat až si koupím Bluray a budu si doma vytípávat jednotlivé záběry :-) a zmínil jsem se, že to má i naprosto dech beroucí vizuál? Ne?? No tak má!!

plakát

Snowden (2016) 

ať už hrdina či terorista jedno se mu upřít nedá. Měl koule uštědřit Americe solidní kopanec do prdele....i když tím zřejmě ve výsledku nic nezměnil. Z filmového hlediska klasická biografie, která Snowdena značně idealizuje jako takového správného, lidového hrdinu. Že tak učinil až když si sám solidně nahrabal a teď v tom možná pokračuje, akorát pro Putina, je už ta druhá stránka věci (ať už pravdivá či ne). Každopádně lehké mrazení v zádech film určitě vyvolá. Takže pozor. Nikdy nevíte, kdo se právě dívá!!

plakát

Tomb Raider (2018) 

Je to tam!! Jedna z nejvěrnějších (i když ne nejlepších) videoherních adaptací. Konečně někdo pochopil koncept filmu podle hry, který si tak nehraje na něco, čím není (a co my hráčí my hráči ani nechceme) a drží se šablony herního Tomb Raider rebootu. A nepřekvapivě to funguje. Hra byla výborná a že film neobsáhne všechno je vcelku logické. Obzvláště s poměrně (ehm...) malým rozpočtem. Ale stihne do diváka nasypat pár epických momentů ze hry, půjčí si nástin příběhu, který pak hráče celkem překvapí (značně poupravená verze oproti gamese), hodí celkem fajn záporáka a hlavně....Alicia Vikander je parádní Lara Croft! Ta holka na to prostě má jak fyzicky, tak herecky. Její přerod v kickass vykradačku hrobů je pak opravdu uvěřitelný a je mi úplně šumák, že typickou Angličanku hraje Švédka. O to více mě zamrzí případný komerční fail. Tuhle sérii bych rád vídal pravidelněji a druhý díl tak uvítal s otevřenou náručí.

plakát

Café society (2016) 

Možná je to dobrej film a jenom nejsem schopen přijmout fakt, že kdyby se mnou žena takhle brutálně vyjebala, tak bych se na ní z fleku nevysral. Obzvláště kdybych mě doma čekal někdo jako Blake Lively!! Těžkej WTF...

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

je to pecka....s velkým ALE. Odpouštět logické díry u blockbusterů je samozřejmost a mít jisté výhrady není také nic špatného. Čeho je ovšem moc, toho je příliš. A mám pocit, že tohle je přesně ten případ. Těch nešťastných momentů bylo totiž už přepříliš. Každá taková chvíle je sice okamžitě vyvážena něčím naprosto kulervoucím, ale nebýt té nostalgie, asi bych byl těžce zklamán. The Last Jedi hodně těží ze vzpomínek minulých trilogií (většinou z té staré) a dost staví na tom, že to ve vás vyvolá nával emocí a husí kůže vyraší i na palci u nohy. A víceméně má pravdu. Klidně si ale dokážu představit diváka, který se se Star Wars setkal až u Force Awakens a nyní je těžce zklamán. On ten stejný pocit totiž mít nebude. A proto ty faily a logické kolapsy asi tak lehce odpouštět také nebude. Je to pořád naprosto parádní přírůstek do SW série, jen prostě není nejlepší. Což se bohužel tak trochu očekávalo. Je to takové hodně dobře řemeslně zvládnuté předkolo, které nás má připravit na závěrečný nášup. A tak je třeba to brát. V rámci letošní produkce jde pořád o to nejlepší co může být, ale čekala se minimálně událost dekády. A ta se nekoná. Nicméně, dokážu si s klidem představit, že závěrečná epizoda se takovou událostí stane. P.S. The Last Jedi ještě více umocní fakt, že Rogue One byla totální sračka a průser na všech frontách. Jenom prostě těžila ze zájmu o SW univerzum a bohužel jí to kasovně vyšlo. SHAME!!

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

tolik promarněného potenciálu v jednom filmu jsem snad ještě neviděl. Pár scén může evokovat k tomu, že se blýská na lepší časy, ale bohužel tomu tak není. 90% toho ostatního už se totiž nedá nazvat jinak než totální průser a kolaps po všech stránkách. Na filmu je vidět, že ani snímek samotný neví, čím chce vlastně být. A ve výsledku tak není ničím. Přihozením více hrdinů se mělo vytvořit jakési pozlátko úspěšného vybudování nového komiksového univerza, ale když jsou dva hrdinové ze tří jedni z nejnesympatičtějších postav historii komiksových filmů, tak už je i to poslední hozené záchranné lano totálně k ničemu. DC popř. WB by opravdu měli minimálně vyhodit a zažalovat všechny co se motali okolo castingu, protože to co ztvárnilo Flashe a Cyborga, jsou asi ty největší výškrabky hnoje, které se našly v Hollywoodských kanálech (i na toho Luthora dojde.WTF??). Opravdu doufám, že sólovky těchto dvou hrdinů nikdy nevzniknou, jelikož si nedokážu představit to utrpení koukat se na ně ve vlastním celovečerním filmu!! Obzvláště Flash je něco tak trapného a ostudného, že jsem se snažil zarýt co nejhlouběji do sedačky a doufal, že už to skončí. Marvel, který taky sází velkou měrou na humor může být v klidu. Vtípky v Justice League jsou nefunkční, mimo mísu a hrdiny opravdu litujete, že musí pronášet podobné repliky. Až se člověk vlastně Affleckovi ani nediví, že chce z této potápějící se lodi co nejrychleji vyskočit. Ale abych jenom nehanil...ostatní hrdinové jsou fajn. Stará garda v podání Batmana, Wonder Woman a Supermana (vážně to někdo může mít za spoiler??!!!) jsou pořád cool a některé akční scény jsou alespoň lehký nadprůměr (99% z nich už nicméně bylo v traileru). Z novinek je tak světlým bodem asi jenom Aquaman, kterého si Momoa vyloženě užívá. Mám komiksáky rád a jsem asi poslední člověk, který by tomuhle kousku přál neúspěch....ale snad přijde. Jinak než zastavením a překopáním celého tohohle podělaného projektu a výměnou většiny důležitých postů, se světlých zítřků totiž nedočkáme. P.S. Shazam a Zachary Levi??? I don't want to live on this planet anymore.

plakát

Sněhulák (2017) 

Knižní předlohou nepolíbený jsem se mohl vžít do role nezávislého pozorovatele a vychutnat si tak film bez jakýchkoliv předsudků. I když vychutnat......on to byl totiž kardinální průser. Místy až úmorná, nudná, zdlouhavá ptákovina (mít květnatější vyjadřování, tak použiju výraz píčovina jak mraky). Milion dějových linek, které mi připadaly úplně zbytečné, jelikož si nejsem vědom, že by někam vedly či měly nějaký důležitý význam. Postavy na ránu, místy až tupé a Rebecca Ferguson ztvárnila asi nejblbější vyšetřovatelku co jsem za poslední dobu viděl. Fassbender je můj oblíbenec, ale tady mi bohužel radost neudělal. Na to, že měl být geniální detektiv, působil příliš často jako idiot, kterému je vlastně totálně u prdele co se děje. Zbyla pouze aura alkoholika a jakási karikatura sebe sama, která žila z vlastní slávy a pocitu, že jen díky tomu se může chovat jako totální hovado. Další postavy absolutně nevyužité a u většiny vlastně ani netuším proč tam byly. Finále už je pak opravdovým výsměchem, který by pasoval tak maximálně do kolumbijské telenovely a ne do rádoby seriozního snímku. Zklamání po všech stránkách a tuším, že kasovně to taky nebude žádná sláva a Sněhulák tak zůstane prvním a zároveň i posledním snímkem ze série. A je to tak asi nejlepší.